Læs også:

Close
Grise, eksportgrise, dyrenes beskyttelse, dyr, dyrevælfærd, dyremishandling, dyr, gris, svin, svinekød, vegetar, veganer

NEWS: Afsløring: Tusindvis af eksportgrise dør inden de har forladt landet

Nyheder  | 

Afsløring: Tusindvis af eksportgrise dør inden de har forladt landet · Svindel med Dankort i frit fald · Fabian tømte container til en værdi af 250.000 kroner · Boozt.com lancerer nyt Fashion Talk-event under modeugen · Dagens billede: Beyoncé og Blue Ivy

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Afsløring: Tusindvis af eksportgrise dør inden de har forladt landet

Dyrenes Beskyttelse kan nu afsløre, at op mod 9.000 grise på samlestalde hvert år dør eller aflives i forbindelse med eksport til udlandet. Samlestalde er et stoppested, hvor grise omlæsses, inden de sendes ud af landet.

Tallene stammer fra Fødevarestyrelsens Svineflyttedatabase og vidner ifølge Dyrenes Beskyttelse om, hvor utroligt barske forhold man udsætter dyrene for, når de læsses på lastbiler og transporteres rundt i Europa.

– Det skriger til himlen, at 8-9.000 danske eksportgrise hvert år dør, allerede inden de har forladt landet, og jeg er stærkt bekymret for, hvordan det ser ud for de mange millioner grise, som den danske svinebranche hvert år sender levende på lastbiler til udlandet, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Danske svineproducenter eksporterer hvert år over 14 millioner levende grise, og Danmark er dermed EU’s suverænt største eksportør af levende smågrise, men det samlede antal dyr, der dør eller må aflives, før de når frem til deres destination, kendes ikke. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

 

Grise, eksportgrise, dyrenes beskyttelse, dyr, dyrevælfærd, dyremishandling, dyr, gris, svin, svinekød, vegetar, veganer
Afsløring: Tusindvis af eksportgrise dør inden de har forladt landet. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: Rekord: Mange dyr havde brug for hjælp i 2018

Svindel med Dankort i frit fald

Det lønner sig at tage kampen om mod de kriminelle personer, der har slået sig op på at stjæle og lænse danskernes betalingskort. Det viser nye tal fra Nets, der i 2018 kunne notere sig et stort fald i svindlen med Dankort.

I forhold til 2017 faldt den samlede svindel med Dankort således med mere end 40 millioner kroner – et fald fra 97,7 millioner kroner i 2017 til 57,5 millioner kroner i 2018.

– De positive tal er altid en god nyhed, men det glæder mig allermest, at vi meget længe kvartal efter kvartal har noteret os lavere svindel og hårdere tider for de kriminelle. Det viser, at det her er en kamp, vi kan vinde, siger Kaspar Kock Kristensen, der er vicedirektør med ansvar for misbrugsbekæmpelse hos Nets.

Fra andet halvår af 2017 til andet halvår af 2018 faldt den samlede svindel med Dankort fra cirka 42 millioner kroner til cirka 25 millioner kroner – altså tæt på en halvering på det udbytte, som tyveknægtene slipper afsted med, når de stjæler danskernes penge.

Tallene dækker over to typer af svindel – dels svindel på nettet, hvor svindleren typisk ikke er i besiddelse af det fysiske kort, men har hacket sig til oplysningerne. Og dels misbrug i fysisk handel eller i hæveautomater. Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

Dankort, kreditkort, mastercard, kort, shopping, svindel, køb, penge
Svindel med Dankort i frit fald. (Foto: Pexels)

Læs også: Når dine følelser styrer Dankort-armen

Fabian tømte container til en værdi af 250.000 kroner

Flying Tiger har lukket en forretning i Carlsberg-byen, og under arbejdet med at lukke forretningen ned er et stort varelager blevet kasseret og smidt i en container. Men det opdagede Fabian Vennekilde og sammen med nogle venner tømte han containeren og fik transporteret varerne hjem i sin lejlighed.

– Jeg er så chokeret. Det er jo galskab. Galimatias. Vi har folk, der siger, at vi løber tør for ressourcer i 2050, og at vi begynder at mangle vand og fødevarer om ganske få år. Så har vi på den anden side virksomheder, som er så ligeglade. De siger, at når vi ikke kan tjene penge på varerne, så er det bedre at smide dem ud. Det er efter min opfattelse landsskadelig virksomhed, siger Fabian Vennekilde til Ekstra Bladet.

Fabian regner med, at han har transporteret omkring 25.000 varer hjem til sig selv. Det er varer som briller, tasker, kalendere, krydderier, gavepapir, bøjler, servietter og alt i iPhone-tilbehør.

Onsdag var mere end 300 mennesker forbi Fabian for at hente gratis varer. Restlageret er blevet afleveret til Røde Kors. Det skriver Ekstra Bladet.

https://www.instagram.com/p/Bs-xiBQAKlM/

Læs også: Signe er skralder: Det er grotesk, hvad butikkerne smider ud!

Boozt.com lancerer nyt Fashion Talk-event under modeugen

Som en del af den københavnske modeuge, der starter på mandag den 28. januar, afholder Boozt.com for første gang Live Talk. Her kan alle modeinteresserede blive klogere på, hvad der skaber et stærkt modebrand, når nogle af branchens dygtigste navne vil debattere og inspirere ved tre forskellige talks. Kom med og lyt til samtalerne live eller hent dem som podcast efterfølgende.

– Det er første gang, vi afholder Fashion Talk, og vi glæder os til at lancere konceptet, som jeg tror på er et relevant, fagligt indspark til modeugen. Vi har samlet nogle af de mest interessante personligheder i branchen, som jeg forventer vil bidrage med stof til eftertanke og ny inspiration til alle modeinteresserede, siger Trine Rønsbøl, brand activation og strategy director hos Boozt.com.

Mode- og kulturformidler Moussa Mchangama skal styre slagets gang alle tre dage, når Fashion Talks by Boozt løber af stablen hos &Tradition i Kronprinsessensgade den 29., 30. og 31. januar.

Modeuge
Modeugen skydes snart i gang. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Modeugen har enorm betydning for Københavns økonomi

Dagens billede: Beyoncé og Blue Ivy

https://www.instagram.com/p/BtClnreg5D_/

Læs også: Beyoncé genforener Destiny’s Child på Coachella 2018

· Mere fra samme kategori ·