Læs også:

Close

NEWS: Selvværdet vokser med VR-brillen

Nyheder  | 

Selvværdet vokser med VR-brillen • Fjorten dage tilbage med modebibliotektet • Usædvanlige store mængder sne i Europa • Aftale om renere drikkevand på plads • Dagens billede: Christina Aguilera og Lady Gaga holder sammen

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Selvværdet vokser med VR-brillen

Selvom du i fremtiden i stigende grad vil lære gennem VR-brillen, så vil du stadig have din egen lærer.

– Vi kan se, at elevernes mulighed for at identificere sig socialt med den virtuelle lærer har stor betydning for elevernes udbytte, så VR-program-designerne bør arbejde med forskellige VR-lærere til forskelige studerende, siger Guido Markansky, Københavns Universitet forsker, lektor i psykologi.

Det har større betydning for børn og unge i grundskolen end voksne på universiteterne, at de har en virtuel lærer, som de kan identificere sig med.

For alle grupper er der dog store fordele ved at lære gennem VR-brillen:

– Vores undersøgelser viser, at VR-undervisning, hvor eleverne får mulighed for at træne bestemte færdigheder via simulationer kan være mere effektivt end mere almindelig undervisning via computer eller bøger, og at det både gør eleverne mere motiverede og mere sikre på egne evner, siger Guido Makransky.

Det skriver Københavns Universitets Nyheder.

VR-brille giver selvtillid og motivation (Foto: Pexels)

Læs også: Virtual reality: Fremtidens underholdning indtager Danmark.

 

Fjorten dage tilbage med modebibliotektet

Det er ved at være sidste udkald, hvis man skal nå en smut forbi modebiblioteket, inden det lukker.

Modebiblioteket kører med forskellige aktiviteter og arrangementer om mode frem til den 1. februar 2019. Derudover er der et hav af magasiner, bøger, fotos og digitale samlinger, som man kan dykke ned i.

Projektet er støttet af Mads Nørregaard, som ser biblioteker som en central kilde til at udvide sin horisont.

– For mig er biblioteker en af hjørnestenene i vores samfund – til fordybelse, til orientering og til inspiration. Men alle biblioteker kan ikke have alle bøger, og jeg bifalder derfor idéen om at give enkelte biblioteker særlige interesseområder, for netop at kunne kvalificere disse dyder yderligere. Jeg vil med glæde støtte initiativet – og ser frem til at se bøgerne skifte hænder, blive brugt og blive læst, siger Mads Nørgaard.

Modebiblioteket er på Østerbro bibliotek, der åbnede sidste år i januar. Det er planen at udstillingen varer indtil 1. februar 2019. Det skriver Elle.

Mere mode på modebiblioteket (Foto: Pexels)

Læs også: Heidi Klum gør fashion til at betale

Usædvanlige store mængder sne i Europa

Siden nytår har der været et voldsom snefald i Alperne. Nogle steder er der faldet op til 3 meter sne. Østrig er meget hård ramt, men Tyskland og Schweiz har også mærket af det kraftige snevejr.

De usædvanlige snemængder ses kun en gang mellem 30 til 100 år. Der er ikke udsigt til, at sneen aftager de næste par dage.

– De næste to døgn kan der falde op mod én meter sne mere i Alperne, og lokalt endnu mere. Det betyder, at der nogle steder i alt vil være faldet tre-fire meter sne. Det er helt vildt, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

De mange mængder sne har allerede været årsag til flere laviner og ulykker. Dette har inden for de seneste 10 dage kostet 25 mennesker deres liv. Senest er tre tyske skiløbere omkommet i en lavine i området omkring Lech am Arlberg i Østrig. Deres fjerde kammerat er fortsat savnet. Dette skriver TV2 nyheder

Kraftig snefald i Europa (Foto: Pexel)

Læs også: Venter du stadig på snevejr? Her er 5 grunde til, at sne er nederen

Aftale om renere drikkevand på plads

Frem til 2022 skal alle kommuner nå i mål med at sørge for at beskytte grundvandet tæt på grundvandsboringer. Kommunerne vil i højere grad få mulighed for at komme med forbud, når der er risiko for at erhvervsdrivende eller private haveejere forurener grundvandet.

”Det er en fin aftale, der er landet. DANVA har arbejdet for det her i knap 20 år, det er en stor dag for Danmark. Beskyttelsen af danskernes drikkevand er en af hovedhjørnestenene i vandselskabernes arbejde. Det er godt, at politikerne har taget ansvar i forhold til vores ønske om, at man ikke må sprøjte tæt på drikkevandsboringer. Nu er man enig om metoden til, hvordan man skal beskytte det boringsnære grundvand,” siger en glad direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Udover den øgede mulighed for at stoppe, at der bliver sprøjtet tæt på boringerne, så vil der også være mere kontrol og flere screeninger af boringer. På denne måde vil man sikre sig kontrol med pesticider og biocider i drikkevandet.

Med denne nye aftale vurderer Miljø- og Fødevareministeriet, at borgerne kommer til betale et ekstra beløb for dette. Der vil være en regning til hver hustand på 8-12 kr per år.

Renere drikkevand frem mod 2022. (Foto: Pexels)

Læs også: Raw water: Ny, sundhedsskadelig trend dikterer, at du skal drikke ubehandlet vand

Dagens billede: Christina Aguilera og Lady Gaga holder sammen

Christina Aguilera og Lady Gaga holder sammen.

Læs også: Find dronningen af dit empowermentsoundtrack: 33 musikere med girl power.

· Mere fra samme kategori ·