Læs også:

Close
Marie Kondo

Vi er gået Marie Kondo amok – se vores bedste tips

Bolig  | 

Marie Kondo er på alles læber lige nu. Og alle går Kondo-amok og KonMari ses alle vegne. Vi er også faldet for den søde japaner, og her får du redaktionens bedste fif

Efter at have set Marie trylle i forskellige hjem, er oprydningstrangen kommet over os, og sammenlignet med nogen af hjemmene i serien ligner vores hjem da heldigvis en pæn udgave af disse. Men, men, men dermed ikke sagt, at der ikke ligger en stak, to eller tre et sted i hjemmet, der virkelig kunne trænge til KonMari. Så værsgo – vi er gået oprydningsamok …

Marie Kondo
Vi er ellevilde med Marie Kondo. (Foto: Netflix/Denise Crew)
Marie Kondo

Marie er en japansk oprydningsekspert og forfatter.

I 2015 var hun på Times liste over de mest 100 indflydelsesrige personer.

Hun er gift med Takumi Kawahara, og sammen har de to børn.

1. Sløjt undertøj? Husk du kun har menstruation en gang om måneden, så gem ikke for meget.

2. Hyggetøj – hvor meget HAR du brug for, eller hvor ofte skal du male? Ikke særlig ofte vel? Så du kan godt skære ned.

3. Par sokkerne – smid resten ud. Er det svært bare at smide de enlige ud – så er her en mellemstation: Gem de enlige i en pose, og er makkeren ikke dukket op på mirakuløs vis (hvad de sjældent gør), SÅ UD.

4. Hver gang du køber for eksempel en ny bluse, så skal du skille dig af med en af dem, du har i forvejen, som alligevel bare hænger og dingler i skabet. Jo, du kan godt – der hænger jo ikke kun to vel.

Oprydning, Marie Kondo, konmari
Det her er da et dejligt syn, ikke? (Foto: MY DAILY SPACE)

5. Sorter dit tøj i størrelser. Har du yoyo-vægt, så køb billige opbevaringskasser til tøj fra IKEA til at lægge de forskellige størrelser i. Så har du kun de størrelser fremme, du kan passe og bliver ikke ærgerlig over, at de bukser du får fat i er for små eller store. Dette tip og også godt til sæsontøj. Der er ingen grund til at have bikini fremme ,om vinteren med mindre du skal på ferie. Det samme gælder med vinterjakken om sommeren.

6. Bokse holder – og kan gøre rod pænt og også nemt at finde tingene i. Vælg gennemsigtige bokse til for eksempel juleting. Og pæne æsker, hvis de skal stå fremme.

Æsker fra Bungalow

Æsker fra Bungalow, 429 kr., Luxo Living

7. Måske du ikke kan overskue at sige farvel eller at takke hver enkelt ting, du siger farvel til, men du kan starte med at komme ting til loppemarked i skraldesække eller flyttekasser – og HAR du ikke været på loppemarked eller savnet tingene et halvt år senere, så må du samlet takke kasserne og give dem videre til genbrug. TAK TAK TAK.
Tina fortæller …

– Da jeg gennemgik mine cardigans, gik det op for mig, at en GRÅ CARDIGAN kan fås i mange afskygninger. Helt præcist 16 styk i mit skab. Mon det nu også var nødvendigt med alle 16, selvom jeg elsker en grå cardigan.

8. Start din oprydning i et rum, hvor det er til at overskue, ellers kan du ende med at gå død i projektet.

9. Et nemt sted at starte din oprydning kunne være køleskabet. Vi garanterer, at du finder ting, der burde være smidt ud for længe siden. Køb små plastikbokse til for eksempel kødpålæg eller ting du vil have samlet, så du nemt kan tage flere ting ud ad gangen.

10. Et hyggeligt og overskueligt sted at rydde op er i din makeup. Vi lover dig, at der dukker ting op, der er indtørret og gamle. Find bokse eller andet til at samle det i – gerne med rum. Så vil det være nemmere at finde for eksempel de rigtige pensler – neglelakker og så videre næste gang. Har dine ting været åbnet over et halvt år – ud med det. Så har du også mulighed for at købe nyt. Og husk INGEN har brug for 10 foundations med mindre, de er makeupartister.

Rod, makeup, oprydning, ryd op, beauty
Ryd nu op i den makeup. (Foto: MY DAILY SPACE)

11. Du har ikke brug for dine engelsk og matematiknoter fra din tid i gymnasiet. VEL … Smid dem ud!

Salli fortæller …

– Da jeg ryddede op, fandt jeg en vinterjakke i størrelse 6 år – min yngste er 12 år … 🙂

12. I køkkenet kan du med fordel lægge alle dine låg samlet i en skuffe, for så kan du altid finde dem, og de flyver ikke ned i hovedet på dig, når du tager bøtter ned, og de ligger deri.

13. Det er generelt en god ide, at have opbevaringsmøbler med skuffer i gangen, stuen, værelser – der hvor det nu passer. Så du kan lægge handsker, huer, solbriller efter sæson i gangen og ledninger, opladere, tegnegrej og blade i stuen eller værelset. Smart.

God oprydning …

 

Læs også:

Redaktionen: Det skal vi hygge med i weekenden

· Mere fra samme kategori ·