Læs også:

Close
sove søvn drømme pige seng (Foto: Pxhere)

Klumme: Alle mine drømme

Mit liv  | 

Det burde være om natten, man ligesom satte hjernen på standby – trykkede på pauseknappen og ladede op til endnu en dag. Men jeg bruger nætterne på at drømme

Drømme er der jo som sådan ikke noget galt med. Dårlige drømme er mareridt, og dem plejer man jo heldigvis at blive vækket af, og så bare håbe på, de ikke fortsætter, når man falder i søvn igen. Men jeg har nu haft en lang periode, hvor jeg drømmer – drømmer hele tiden …

drømme finger seddel søvn sove (Foto: Pxhere)
Klar til en god nats søvn – med stille og rooooooooolige drømme. Ikke hos mig … (Foto: Pxhere)

Drømme i overflod

Det har aldrig været noget, der som sådan har fyldt i mit hoved eller irriteret mig – det at drømme … Det er jo ofte en del af søvnen, og det er sjældent, at jeg kan huske noget, så måske har der slet ikke været drømme. Ja, og så har der da også været gode drømme, som man håbede var ægte, men som man vågnede lidt æv fra. Og så har der været de der drømme, hvor man har været mega sur på kæresten, så når man vågnede, så var man stadig sur på ham, og han fattede ingenting. Med rette.

Sådan er det bare ikke nu – eller har været det det sidste halve år. Jeg drømmer hele tiden, så nu vil jeg altså snart gerne have en lille pause fra det drømmeri. For jeg er nærmest mere træt om morgenen, end når jeg går i seng. Det er som om, at drømmene fylder mere, end den vågne tid gør. For jeg ved bare, at når jeg lukker øjnene, så skal der arbejdes. Ja, det lyder mærkeligt, men det synes jeg også selv, det efterhånden er.

Sikke, jeg arbejder

Jeg synes ellers, jeg har travlt i arbejdstiden – nok at se til, at bruge hovedet på og til. Jeg jonglerer som en bedre multikunstner og cirkusartist med mobil i den ene hånd, snakken ud af min mund, mens jeg lige taster lidt med den anden hånd på computeren. Jo, jo der er ikke mange ledige øjeblikke i min hverdag. Men det er da også ok, hvis jeg altså ikke også bare skulle klare alverdens problemer og udfordringer om natten også. Det er sgu som at gennemføre en Ironman 24/7. Og som en bedre eliteidrætsmand også har brug for, så skal der jo helst lades lidt op på et eller andet tidspunkt, ellers går man sukkerkold.

De gode og hårde drømme

Drømme fremstilles jo oftest som noget dejligt, fredfyldt, afslappende. At sige “man er i drømmeland” er sådan en talemåde for at være et rart sted. Der hvor alt lykkedes, arbejdet glider, og alt er som på en lyserød sky. Men i mit drømmeland, der bliver jeg sat ind i en racerbil, og bedt om at gennemføre et Le Mans på rekordtid. I hvert fald i overført betydning. For jeg knokler, har de vildeste skænderier, er til eksamener som er helt umulige, flytter igen og igen, løser alskens opgaver, ja i bogstaveligste forstand bare har skide travlt. De er faktisk så realistiske, så når jeg vågner, så føler jeg vitterlig, at jeg har knoklet. Jeg har sikkert også ligget spændt som en flitsbue natten igennem. Jeg har jo haft travlt med at klare endnu en nats mange opgaver. Det er jo ikke fordi, man kan kategorisere dem som mareridt, men det er da i hvert fald drømme, hvor der skal kæmpes og knokles.

sove søvn drømme pige seng (Foto: Pxhere)
Sådan burde min nattesøvn være. (Foto: Pxhere)

Ja, jeg har travlt

Jeg har ikke snakket med nogen om det her, og jeg er også ret sikker på, at en drømmetyder eller læge bare ville sige, at jeg har for travlt, og det har de måske også ret i. Men det har jeg egentlig altid haft, og har det fint med at have. Men det er da også fordi, jeg har kunne slappe af om natten, og gøre klar til endnu en spændende dag fyldt med indtryk og opgaver. Og nu sidder jeg så her og skriver en klumme om, at jeg ikke får slappet af, når jeg sover, når jeg måske netop burde slappe af. Men det er bare sjovt, for drømme kan fylde så meget, og jeg er begyndt at tænke på det hver gang, jeg skal sove. Lidt ligesom når man skal ud at løbe en tur og ikke helt orker det. Sådan har jeg det også med at falde i søvn.

Et styk Jaguar

Engang for mange år siden havde jeg et par dage, hvor jeg bare havde det mega mærkeligt i kroppen. Jeg kunne ikke sætte en finger på, hvad det var, men det var bare sådan en utryg følelse i kroppen, jeg havde. Så pludselig en dag kom drømmen igen til mig – den jeg havde drømt, og som havde givet mig den fornemmelse. I drømmen havde jeg købt en Jaguar – en lidt stor investering ville man måske sige. Men jeg kan godt lide biler – og den var meget flot – grøn og fantastisk at køre i. Men ærligt – jeg havde jo ikke råd til den – heller ikke i drømmen.

En grøn Jaguar - ja tak. (Foto: Pxhere)
En grøn Jaguar – ja tak. (Foto: Pxhere)

Så det var den der følelse, når man godt ved, man har gjort noget dumt, der måske ender forkert. DER var det så, jeg vågnede, og helt glemte, hvad jeg havde drømt. Men da drømmen kom tilbage, så vidste jeg da i hvert fald, at det nok både i drømmen og i virkeligheden nok ikke var en Jaguar, jeg skulle købe. Se sådan drømme er okay og lidt sjove at have. Så kom bare med dem, så kan jeg grine lidt af dem og fortælle dem som små røverhistorier til mine venner og familie. Men skån mig nu lidt for de der drømme, hvor jeg skal knokle otte timer i stræk, det klarer jeg jo i min vågne tid i forvejen.

 

Læs også:

Vickie satsede på cashmere

vickie olesen, cashmere, kashmir, cashmere-uld, kashmir-uld, uld, strik, årstider, underuld, firbre, guld, vægt, luksus, tøj, beklædning, produktion, hobnob copenhagen, strik, garn, tøj, superiour quality, 100 procent cashmere

· Mere fra samme kategori ·