Læs også:

Close
København

Kærlighed i København: Fire romantiske oplevelser i hovedstaden

Kultur  | 

Den aktive, den afslappende, den kunstneriske, den kulturelle eller den solrige date? København har det hele, lidt til og meget mere

Står den på romantisk date eller kæreste-weekend, byder København på et væld af skønne, spændende og romantiske oplevelser.

Men har du allerede taget en tur med en klassisk kanalrundfart, gået langs Langelinie eller spist på en af restauranterne i Nyhavn, så kommer her en liste over nye og interessante forslag til unikke og autentiske københavner-oplevelser.

Det bedste af det hele er, at det er københavnere, der har oprettet og står for oplevelserne listet nedenfor.

Airbnb lancerede Airbnb Experiences i København i 2018, hvor lokale københavnere kan oprette og tilbyde selvarrangerede events og oplevelser, hvilket kan give et helt nyt syn på vores skønne hovedstad.

1. Oplev Københavns hemmelige steder på cykel

55 procent af alle københavnere cykler på arbejde hver eneste dag, så man kan roligt kalde byen for en cykelby. Men uanset om du er kendt i byen eller ej, og uanset om du selv cykler hver dag gennem brokvartererne, byder København på et utal af smukke, skjulte steder og vidunderlig arkitektur. Flere forskellige lokale københavnere tilbyder cykelture rundt i København for at vise byen fra nye vinkler. Det gælder eksempelvis Else og Asser.

Begge har en forkærlighed for arkitektur i den danske hovedstad, og parret tager dig med på en tre timers tur forbi Vestervolden, Kalvebod Brygge, Amager Fælled, Christianshavn og Holmen. Derudover kommer du også forbi bygningsværker af Bjarke Ingels, Arne Jacobsen og Julien De Smedt, som Else og Asser vil fortælle om.

Cykel, københavn, cyklist, motion, cykle
Oplev Københavns hemmelige steder på cykel. (Foto: Pexels)

2. Sommer, sol og sauna

Der er lang tid til sommer. Rigtig lang tid. København har masser af dejlige badesteder, men de fleste henvender sig kun til vinterbadere. Men hvis I drømmer op et dyp udenfor, selvom det er januar, så er CopenHots en oplevelse for sig selv.

Stedet ligger ved Refshalevej på den anden side af vandet over for den Lille Havfrue. Her kan man vinterbade direkte i havnen, men også i opvarmede spabade, eller man kan sidde i sauna og nyde den vidunderlige udsigt ind over København, mens kulden hænger i luften.

Her er plads og mulighed for både at nyde vandet, hinanden og det smukke vintervejr – CopenHots tænder nemlig op for det varme bad uanset årstiden.

CopenHots, sauna
Besøg CopenHots og nyd saunaen. (Foto: CopenHots)

3. Blæk på fingrene

København oser af kunstneriske oplevelser og museer, hvor de mest besøgte er Statens Museum for Kunst, Glyptoteket og Nationalmuseet.

Men hvis du selv vil prøve kræfter med det kreative håndværk, kan du for eksempel booke tid hos Craig Martin, der også går under kunstnernavnet Henry The Rabbit.

Her får du mulighed for at prøve at skabe professionelle print med linoleumstryk, og Craig Martin introducerer dig til mediet, som de fleste nok ikke har prøvet siden folkeskolens billedkunsttimer. Resultatet er smukke og udtryksrige værker.

Det er fire inspirerende og sjove timer med blæk, et utal af linoleumsstrimler og et næsten garanteret smukt minde til væggen derhjemme.

Blæk, maling, kreativ, sjov
Få blæk på fingrene hos Craig Martin. (Foto: Pexels)

4. Paddle-surf i København

Kysten omkring Hovedstadsområdet og Amager er både smuk og rå på samme tid, og hvis du ikke er bange for at få våde (og måske lidt kolde) fødder, bør du opleve kysten fra vandsiden.

Du kan eksempelvis paddle-surfe med værten Jonas, der selv har otte års paddle-surf erfaring fra vandet omkring København, og som er uddannet livredder og SUP-instruktør (Stand Up Paddle). Jonas giver dig en introduktion til paddle-surfing og tager dig med på en tur langs København og Amager. Ud over beroligende stemning ved vandet, deler Jonas også historier og viden om områderne, og oplevelsen er som skabt til par-tur uanset erfaring med surfing.

Er Paddle-surfing ikke aktivt nok, så udbyder Jonas også kitesurfing-timer også til nybegyndere.

Havet, vand
Oplev København fra vandsiden. (Foto: Pexels)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i januar 2019

· Mere fra samme kategori ·