Læs også:

Close

Tema: Hvad du ønsker, skal du gøre – Tamaras historie

Mit liv  | 

Det går op og ned, når man er selvstændig. Men hvad er det, der holder én i gang? Motivation og drive kommer til udtryk på mange måder. Tamara fortæller, om de forfærdelige og fantastiske følelser, man får som ny iværksætter. Hun fortæller også, hvad hun gør med dem

– I starten var det at famle i blinde og håbe på det bedste. Nogle gange fik man fat i noget, og det var ikke det rigtige, så var det altså videre. Det var virkelig op ad bakke i starten. Men sådan tror jeg, det er for de fleste iværksættere. Hvis de også kaster sig ud i et felt, de ikke har så meget forstand på, men hvor det bare er noget, de brænder for. Så skal man famle, fortæller Tamara.

Op- og nedtur kommer og går

– Nogle dage tænker jeg, at det går godt, og jeg får ordrer ind. Og så er der selvfølgelig også dage, hvor jeg tænker, det bliver aldrig til noget. 

Tamara fortæller, om de forfærdelige og fantastiske følelser, man får som ny iværksætter. (Foto: Jacob Stage)

Læs også: Tema: Hvad du ønsker, skal du gøre

For mange er det svært at huske, når det går godt. Men det er ofte også svært at huske, hvad man gjorde, da tingene ikke gik, som man havde håbet. Det er sjældent man hører om det. Tamara er med sit første år som selvstændig midt i det hele. Hun kan godt huske, hvordan det er, når det ikke går efter planen, og hvordan hun så kommer videre.

Om Tamara
Tamara har en webshop, hvor hun sælger kjoler inspireret fra 30’erne, 40’erne, 50’erne og starten af 60’erne. Hun designer kjolerne, får dem syet på systuer og sælger dem på sin webshop.

Tamara er cand.mag. i litteraturvidenskab og er desuden uddannet tatovør.

– Jeg er måske typen, der er vildt frustreret og skriger ind i en pude og tænker: “Ih, hvor er det bare frygteligt det hele.” Og så ryger jeg en cigaret og tænker: “Øv, det blev bare ikke til noget.” Men så har jeg også et eller andet indeni mig, der ligesom siger: “Ej Tamara, nu er du kommet så langt, så kan du ikke give op.” Og så tænker man: “Nå nej, det er også rigtigt, og der var også de der kunder, der skulle… og der var også…” og lige pludselig så begynder man at få en masse ideer til, hvordan man kommer videre. Og så har man det der drive og passionen for det. Og så ved man, at så skal det nok lykkes.

Det hjælper at huske succeserne

Følelsen af frustration eller ugidelige grå mandage skal ifølge Tamara nogle gange bare have lov til at være der. Så kommer man i ro og finder frem til en løsning eller god ide. Andre gange gider man måske ikke det humør, og så hjælper det ifølge Tamara nogle gange at tænke på noget andet, som gør én glad.

– Så er det også bare vigtigt, at tænke tilbage på de succeshistorier, man har. Første gang man sælger en kjole, eller tiende gang man sælger en kjole, eller når man får et eller andet fra systuen, som var præcist, som man havde udtænkt sig det, og alle de kunder, som henvender sig til mig og siger: “Ej vi er glade for den her kjole, den er helt perfekt.”

For Tamara er succeshistorierne en vigtig måde at minde sig selv om, at det faktisk går godt i det store hele, selvom noget er svært lige nu-og-her.

– Jeg tror, man er nødt til at huske på alt det positive, der er. Netop fordi, når man er iværksætter, så går det sådan her, op og ned hele tiden. Så det er vigtigt, at tænke tilbage på de gode ting, og siger: “Jeg vil det her, jeg skal.” Så kommer man videre.

For Tamara er succeshistorierne en vigtig måde at minde sig selv om, at det faktisk går godt i det store hele, selvom noget er svært lige nu-og-her. (Foto: Privat)

Læs også: Sarahs historie

Drive får én videre

For de fleste er éns lyst til at gøre noget også påvirket af andre mennesker. Uanset om det er en man kender, eller om det er en fremmed, uanset om man får ros eller kritik, så er det vigtigt at lytte til dem og sig selv.

– Selvfølgelig vil man ikke skuffe sig selv, fordi man har lagt så meget hjerteblod i det, men der er jo også kunderne, der står og venter på deres ting. Det gør jo også, at man sådan en mandag, hvor det hele er gråt og trist, og man måske ikke gider, så tænker man: “Nå men Johanne venter også på som kjole, og hun glæder sig helt vildt meget.” For mig er det også en del at mit drive, at nogen venter på noget jeg har lavet. Så vil man gerne gøre det godt.

Motivation og drive

Motivation er både indre og ydre. Den indre motivation er, når du er motiveret af dit flow, din nysgerrighed, interesse, lyst. Den ydre motivation er, når du er motiveret af belønning og straf. Drive er kombinationen af indre motivation, evner og ambition.

Drive kan føre én nye steder hen

Det var Tamaras passion for kjoler, der startede det hele. Det var med til at sætte hendes første mål om at få sin egen webshop. Det startede med en drøm og siden et tydeligt mål. Efterhånden er der kommet nye drømme og mål til.  

– Jeg vil egentlig gerne udvide mit brand. Jeg vil gerne have, at alt pinup kan man få hos mig. Altså det vil sige sko, tasker, undertøj, andet tøj end kjoler. Så vil jeg selvfølgelig også gerne have mine egne lokaler med showroom og kontor. Det næste mål er at få mine egne lokaler. Det er planen, at jeg finder noget til sommer.

På den måde kan man starte et sted og pludselig, inden man får set sig om, så er man et nyt sted. Men inden man kom derhen, ville man aldrig have troet, at man kunne komme derhen. Så ideer og drømme kan bringe en længere, end man tror, når først man går i gang med at gøre, det man ønsker.

 

Du kan følge Tamaras shop på Instagram her.

Vil du teste dit drive? Det kan du gøre ved at trykke her.

Læs også: En snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination

· Mere fra samme kategori ·