Læs også:

Close

NEWS: Cavling Prisens vindere vil vide mere

Nyheder  | 

Cavling Prisens vindere vil vide mere • Fatalt at fem piger ikke kunne komme ud af et escape room • Sandheden smutter fra Trump 10 gange hver dag • Overraskende Golden Globe Awards til én af værterne • Dagen billede: Smukt nordlys i Danmark

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Cavling Prisens vindere vil vide mere

Prisen gik til Eva Jung, Michael Lund og Simon Bendtsen for deres dækning af Danske Banks hvidvask-skandale. En skandale, der betød, at en række topfolk i Danske Bank måtte forlade deres jobs. Derfor havde deres afsløringer store konsekvenser.

Da journalisterne modtog Cavling Prisen, blev kvaliteten af deres arbejde rost. Der var ikke en finger at sætte på dette, blev der sagt.

Cavling Prisen er filmens Oscar. Det er den største hæder, man kan får. Den gives til en journalist eller en gruppe af journalister, som har gjort noget helt særligt og samtidig har været virkelig gode til det.

Journalisterne er nået langt med deres undersøgelser, men der er mere at komme efter.

– Her to år inde i projektet er der en masse, vi ikke ved om skumle bagmand, og hvem der har betalt penge ind og ud af Danske Bank. Men det er der andre, der ved. Danske Bank. De informationer håber vi, at de vil dele med offentligheden, siger Eva Jung til DR.

Undersøgelse af hvidvask i Danske Bank. (Foto: Pexels).

Læs også: NEWS: Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner.

 

Fatalt at fem piger ikke kunne komme ud af et escape room

I fredags døde fem teenagepiger i et escape room i byen Koszalin i Polen. De var i gang med en leg, hvor de skulle løse en opgave i fællesskab, før de kunne komme ud af rummet. Rummet viste sig dog, at være så godt lukket, at de ikke kunne komme ud, da der opstod en brand. Så legen endte med at koste deres liv.

Der findes 40 escape rooms i Danmark, som har samme koncept, som det i Polen. Ideen med escape room er, at gruppen i rummet skal løse en opgave, før de kan komme ud. Der er dog forskel på sikkerhedsforanstaltningerne i de forskellige lande.

– Vi har den politik, at man altid skal kunne komme ud, uden at det involverer personale eller andre. I nogle rum kan man bare gå ud, fordi der hænger en nøgle ved døren, eller fordi den ikke er låst. Eller også er der en knap, som man trykker på, så døren åbner, siger Kristian Belling Worm, ejer og direktør for Escape Room by Midgaard Event.

Selvom sikkerhedsforanstaltninger er lidt forskellige fra det ene til det andet escape room i Danmark, så er det fælles, at man altid kan komme ud. Det skriver DR.

Fatalt at fem piger ikke kunne komme ud af et escape room. (Billede: Pexel).

Læs også: NEWS: Grækenland: Mindst 50 døde i skovbrande

Sandheden smutter fra Trump 10 gange hver dag

Sandheden er ikke altid let for USA’s 45. præsident Donald Trump. Washington Post har noterer sig, at Donald Trump er kommet med mindst 7645 forkerte eller misvisende udtalelser i løbet af de snart 2 år, han har været præsident. Ti gange hver dag er præsidenten kommet med en usand udtalelse.

Forkerte og misvisende udtalelser er en pæn måde at sige, at folk ikke fortæller sandheden. For de fleste vil det være det samme som, at sige at man lyver. Alligevel går man ikke skridtet videre og siger, at Donald Trump lyver.

Når man lyver, så er det noget, man gør med vilje. Man kan godt ved en fejl komme med forkerte eller misvisende udtalelser. På den måde gør man det ikke med vilje.

Det er svært at vide og dokumentere, om folk lyver. Det kræver nærmest, at man sidder inde i folks hoveder. Selv inde i hovedet ville det være svært at vide, for det kan være, personen selv mener, han taler sandt.

Donald Trump står for at have givet ti usandheder per dag de seneste to års tid. Det betyder, at man skal være ekstra opmærksom på at få en god dokumentation for, om det han siger, sandsynligvis er sandt.

– Af telegrammet fremgår det også, at præsidenten mener, ”at muren skal bruges til at stoppe voldtægtsforbrydere og mordere fra Mellemamerika.” Igen burde det være nærliggende at følge op på denne udtalelse med fakta, der giver mulighed for at bedømme problemets omfang. For eksempel ved at belyse, hvor mange voldtægtsforbrydere og mordere der er blevet pågrebet ved grænsen, og hvor stor en andel af illegale immigranter der begår voldtægt og drab i USA. Disse fakta leder man desværre også forgæves efter, siger Mirco Reimer-Elster Ph.D-studerende ved Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze for nyheder TV2.

 

Sandheden smutter fra Trump 10 gange hver dag. (Foto: Pexels).

Læs også: NEWS: Trump trækker USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd

 

Overraskende Golden Globe Awards til én af værterne

Sandra Oh var både vært og vandt en pris ved nattens Golden Globe Awards.

Det var prisen for ‘Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie’ for serien ‘Killing Eve’, Sandra Oh kunne løfte højt i vejret og takke for.

Overraskelsen over rejsen fra hun startede sin karriere til i dag, kan komme til nogle af de mennesker, der ikke troede på hende. Hun er gennem sine karriere blevet kaldt for grim og at hun burde få en plastikoperation.

Disse bemærkninger satte sig hos hende. Alligevel fortsatte hun sin karriere som skuespiller. Set i bakspejlet, så oplevede hun rejsen sådan:

– Det tager lang tid at befri sig fra uvedkommende larm – målsætninger, sociale medier, selvbillede og persona. Hvis du kan komme videre fra dét, så kan du faktisk begynde at skabe fra et andet sted, sagde Sandra Oh til Vulture skriver DR.

Hele Golden Globe Awards kan ses på DR i aften kl 20.00.

Overraskende Golden Globe Awards til én af værterne

Læs også: NEWS: Prisshowet The Golden Globes gik i sort mod sexchikane

Dagen billede: Smukt nordlys i Danmark.

Smukt nordlys i Danmark. Foto: Paw Nielsen

Læs også: Fem fede oplevelser på nattehimlen i 2018

og Året der gik 2018: Tilbageblik på nogen af de største danske begivenheder

 

· Mere fra samme kategori ·