Læs også:

Close

Få dit julefix på den sunde måde med sprøde julevafler

Mad  | 

Hvis du også elsker julegodter, men ønsker at holde lidt igen med chokoladen og æbleskiverne, så vil disse lækre julevafler tilfredsstille dit julefix

Det er december, og nu kan vi officielt (og med god samvittighed) tillade os at synge julesange, begynde på julebagningen og dermed også lave julevafler.

Juletiden er nok den hyggeligste tid på året efter min mening, men den kan også være en smule farlig, da der konstant er en masse lækre fristelser omkring os. Men det er bestemt muligt at forblive sund, selv i denne “farlige” juletid.

For mange af os er der nok en julekage eller en bestemt juleopskrift, der efter vores mening skal spises, før det rigtig føles som jul. Jeg elsker selv at bage honninghjerter samt klejner. Men udover disse ting har jeg en total svaghed overfor anything med kanel i. Selv duften af kanel på en varm sommerdag i august kan få mig i julestemning …

img_3784-jpg
Serveringsforslag: Julevafler med friskskåret banan og ahornssirup. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

 

Udover at kanel dufter godt og smager fantastisk, er kanel også utrolig sundt for kroppen, da det blandt andet kan hjælpe på at få bedre blodcirkulation, det stimulerer hjernen, det kan være kræftmodvirkende og kan desuden også hjælpe med at reducere kolesteroltallet, skriver TheRawMan.

Så faktisk kan man vel bare konstatere, at det er en total superfood!

Julevafler med gryn og krydderier

Som I måske har fundet ud af fra mine tidligere indlæg, er jeg rigtig glad for at bruge gryn, dels til grød og dels til bagning. I juletiden elsker jeg at lave “julespice-vafler”, som selvfølgelig indeholder gryn og masser af krydderier, hvis duft og smag sætter gang i julestemningen.

Vaflerne er desuden supersunde og er, som en vaffel skal være, nemlig sprøde på ydersiden og bløde indvendig. Man kan næsten ikke smage, at de faktisk er “guilt free”. Er det ikke fantastisk?

Til vaflerne skal du bruge:


2 deciliter havregryn, pulveriseret i en blender/foodprocessor
1 deciliter spelt mel
2 æg
1 deciliter skyr
1 deciliter mælk
1 Banan
1 teske kokosolie
1 teske, bagepulver
1 teske, kanel
1 teske ingefær
1 teske kardemomme
1 teske vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Bland først alle de våde ingredienser sammen i en skål
  2. Tilsæt derefter de tørre ingredienser, havremel, krydderier og så videre.
  3. Tænd vaffeljernet, og sæt den på middel varme
  4. Hæld vaffelmassen på jernet, og bag i 3 minutter

Jeg anbefaler klart at spise vaflerne, mens de stadig er varme, og eventuelt pyntet med friske bær eller banan. Du kan også drysse lidt ekstra kanel henover de færdige vafler for at give dem lidt mere smag.

 

Velbekomme til jer alle …

Læs også:

Jul uden kemi

Jul med mindre kemi

Redaktionens cravings

Slik (Foto: All Over)

 

· Mere fra samme kategori ·