Læs også:

Close
overspringshandlinger

11 overspringshandlinger, der er ok – og 5 idiotiske af slagsen

Underholdning  | 

Kender du det? Det gør jeg i hvert fald. Jeg er verdensmester i overspringshandlinger. Men sjovt nok kender jeg mange andre, der har det på nøjagtig samme måde

Hvem er det, man prøver at snyde – andre end sig selv? Det værste er, at jeg godt selv ved det: Det ER bare mig selv, jeg snyder. Lidt på samme måde, som når jeg gemmer det indkøbte slik i et andet skab, end jeg plejer, fordi jeg så håber, at jeg ikke kan huske, hvor det ligger. Selvfølgelig kan jeg da det! Det er jo slik og står lysende klart på nethinden.

Jeg har faktisk slet ikke tal på de gange, hvor jeg har udsat noget, bare fordi jeg ikke gad. Eller de gange, hvor jeg har hidset mig (unødigt) op over noget, jeg skulle gøre (og bare ikke gad) og derfor brugt alt for meget energi på noget, der reelt slet ikke var så slemt, som jeg troede, og resulterede i et hav af overspringshandlinger.

Derfor har jeg prøvet at tænke nogle af mine overspringshandlinger igennem. Og faktisk er nogen af dem ret gode, mens andre er så dumme, at jeg næsten ikke kan holde ud at vide, at jeg kun har snydt mig selv. Mon ikke du har det lidt på samme måde. Måske eller forhåbentlig ikke så dum som mig.

Men formenligt er du mere opmærksom på det næste gang du skal til at stryge ti viskestykker, som du slet ikke bruger for at slippe for at gå ned med affaldsposen.

 

De gode overspringshandlinger

Pludselig er opvasken det mest interessante tidsfordriv i hele verden. Men så skidt pyt, for så bliver den da taget. Og der en ting mindre at klare af de kedelige pligter.

Pludselig skal den vasketøjsbunke, der har nidstirret dig de sidste to uger bekæmpes, som var der no tomorrow. Indrømmet: det er ikke en af de ting, der sker så tit, men det er dog hændt. Smart, for så dør tøjmonsteret da. Og det kan ellers nemt være en af de ting, der kan fremkalde mange andre overspringshandlinger.

Når et fodbad og en pedicure er ret vigtigt og det eneste, du kan tænke på, selv om du burde få ringet til din mor. Ja, mor er der nok også efter en omgang pedicure. Og bonus er da, at du får udsædvanligt lækre og bløde fødder.

Eller de der dvd’er, du har ville sortere og smide ud i et halvt år? Nu skal det være! Go for it. Du kommer alligevel aldrig til at se dem igen. DO IT.

Du skal egentlig ud at løbe en tur, har du overbevist dig selv om. Og det har været i dit hoved hele dagen. Men pludselig tager du dig selv i at få øje på et vindue, der virkelig trænger til at blive pudset. Ja, vinduet får så en ordentlig omgang, og det er vist også et år siden sidst. Og der er vel også en lille smule motion i de armbevægelser …

pudse vinduer
Aldrig har et vindue været så rent … (Foto: All Over)

De okay overspringshandlinger

Du orker bare ikke at få skrevet den mail til din chef, som han venter på. Til gengæld får du sendt 30 andre, der også var lidt vigtige. Dumt ikke at få den ene klaret, som sikkert kun ville tage tre minutter at sende. Omvendt fik du så klaret en masse andre. 

Du skal rydde op, efter du har lavet aftensmad, og er der noget mere kedeligt end at gøre det? Så pludselig er du gået i gang med at lave havregrynskugler, sådan helt umotiveret. Det er jo ret okay i forhold til at jeg elsker havregrynskugler og dermed få mit daglige sukkercraving. Mindre smart i forhold til at oprydningen og tiden, det tager, lige er blevet fordoblet.

Når du kigger i køleskabet for 5. gang. “Hallo, er der noget spændende”? Nej, og det var der heller ikke for en halv time siden. Og nu bliver du bare endnu mere sulten. Men til sidst går det vel op for dig, hvad det er, der mangler i køleskabet.

køleskab isvaffel
Hurra – der er mirakuløst dukket en 1 meter stor vaffelis op. NOT … (Foto: All Over)

Det øjeblik, hvor det pludselig bliver megavigtigt at cykle ned efter en ny mælk, når den gamle ikke engang er brugt op. Mælk er godt at have til latten. Og så får du da lidt frisk luft.

Det er vigtigt at få sorteret alle dine 500.000 mobilfotos i mapper på dropbox, få dem dateret, beskrevet og kategoriseret. Det er godt (især når det er gjort) og så alligevel noget af en overspringshandling. Men hvis du prøve at lyve for dig selv og gider det her mere, så gør det. Om halvt år har du lige så mange fotos igen.

Der venter cirka en million praktiske opgaver, men Netflix trækker – rigtig meget. Og intet kan få dig til at stoppe, for der bliver ved med at være et nyt afsnit af The Good Wife, som du faktisk bliver ret meget nødt til at se. Ja, det blev så heller ikke i dag, du nåede de ting. Men til gengæld nåede du at se cirka 10 retssager, som faktisk var ret vigtige at få set. Og du fik jo også slappet af, som du virkelig trængte til. Netflix er og bliver den bedste overspringshandling, der findes. I love it.

Og de ret dumme overspringshandlinger

Og så er der den kop te, som man pludselig får lyst til for tredje gang på to timer. Ja, te smager godt. Men nu skal du bare tisse og bruge tiden det. Det er en frem og to tilbage.

Og så er der den ret dumme både for dig selv, men også oftest for andre. Nemlig at rydde andres ting op i stedet for ens eget. Altså når du burde få styr på dit eget klædeskab, men pludselig finder alle andres meget mere spændende og går i gang med at rydde det op og lægge i farveorden. Men men men … Din veninde bliver oftest irriteret og kan ikke finde sine ting mere. Og ja, du har så intet ryddet op af dit eget. Og er bagefter træt af at rydde op. Dumt med dumt på.

Jeg hader at stryge, men pludselig er jeg i gang med at stryge alle mine viskestykker. Fordi det er nemt og ser pænt ud. Men ja, er jo ret ubrugeligt. Så meget for at slippe for at gå ned med skraldeposen. Nåååh ja, nu har du fine viskestykker det næste stykke tid. Men til hvilken nytte?

Den der morgen, hvor du er ekstra træt og tænker: “Jeg tjekker lige, om ikke jeg kan vågne af mig selv om fem minutter. Altså jeg lukker bare øjnene – og så vågner jeg igen”. Du vågner ikke, du er jo træt og skal derfor netop ikke lave en eneste overspringshandling, men bare gå direkte i bad!

Junge Frau im Bett gähnt beim Weckerläuten - woman waking up in the morning BLWX092115 Copyright: xblickwinkel/McPhotox/FotoxBegsteigerx Boy Woman in Bed yawns the Weckerläuten Woman Waking up in The Morning Copyright xblickwinkel McPHOTOx FotoxBegsteigerx
Stå op NU NU NU. (Foto: All Over)

 

· Mere fra samme kategori ·