Læs også:

Close
Bande, kriminel, ulovlig, politi, stoffer, pusher

NEWS: Dømte bandekriminelle fratages penge i tre år

Nyheder  | 

Dømte bandekriminelle fratages penge i tre år · DSB konflikten: Danskerne er bag medarbejderne · Nu kan du støtte BørneTelefonen med Børnekaffe hos Circle K · Trygt Natteliv: Vi skal sige fra, og vi skal reagere · Dagens billede: Royale julekort

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dømte bandekriminelle fratages penge i tre år

Bliver man dømt for grov banderelateret kriminalitet, får det mærkbare økonomiske konsekvenser. Folketinget har vedtaget en treårig karantæneordning til dømte bandekriminelle, som er et nyt redskab i kampen om at komme bandekriminaliteten til livs.

Karantænen betyder, at bandekriminelle efter udstået straf bliver udelukket fra en række forsikringsbaserede ydelser som fx dagpenge i en periode på tre år og højst kan modtage ydelser som kontanthjælp og førtidspension på niveau med integrationsydelsen, som er den lavest mulige ydelse.

Karantæneordningen træder i kraft 1. januar 2019 og omfatter bandekriminelle, som for eksempel ved endelig dom er idømt ubetinget fængselsstraf for at overtræde straffelovens § 81 a – den såkaldte bandeparagraf, skriver Beskæftigelsesministeriet.

Bande, kriminel, ulovlig, politi, stoffer, pusher
Dømte bandekriminelle fratages penge i tre år. (Foto: Pixabay)

Læs også: Unge hjemløse presses til at sælge hash af bander

DSB konflikten: Danskerne er bag medarbejderne

Dansk Jernbaneforbund og DSB har gennem længere tid været voldsomt uenige om, hvilke vilkår der skal gælde, når DSB overgår fra statslig til privat overenskomst. Særligt arbejdstidsregler og medarbejderindflydelse har hidtil skilt parterne ad.

Voxmeter A/S har for Dansk Jernbaneforbund spurgt til danskernes sympati i den igangværende konflikt mellem Dansk Jernbaneforbund og DSB. 54,2 procent af danskerne sympatiserer med DSB’s medarbejdere i konflikten, mens kun 12,5 procent erklærer deres sympati med DSB’s ledelse. 33,3 procent ved ikke, hvor deres sympati ligger.

Danskerne har desuden ikke meget fidus til DSB’s ledelses håndtering af konflikten. Kun 8,1 procent af danskerne synes, at DSB’s ledelse har håndteret konflikten godt eller meget godt. 36,9 procent synes, at ledelsen har håndteret konflikten ”dårligt” eller ”meget dårligt”, skriver Dansk Jernbaneforbund.

Tog s-tog dsb lokalbanen strejke
DSB konflikten: Danskerne er bag medarbejderne. (Foto: Pexels)

Læs også: S-togene ramt af strejke

Nu kan du støtte BørneTelefonen med Børnekaffe hos Circle K

Langt fra alle børn i Danmark har en god start på dagen. Derfor lancerer Circle K i samarbejde med Børns Vilkår en ’Børnekaffe’ i butikkerne på alle landets servicestationer, der gennem salget skal muliggøre, at BørneTelefonen hos Børns Vilkår kan holde morgenåbent, skriver Circle K.

For hver kop solgt Børnekaffe på en af Circle K’s butikker går der 5 kroner til at udvide BørneTelefonens åbningstid, hvoraf kunden betaler 2,50 kroner, og Circle K fordobler beløbet. Målet er at samle en donation på minimum en million kroner til det velgørende formål, og beløbet er allokeret til at kunne udvide BørneTelefonens åbningstider i morgentimerne.

Salget af Børnekaffe indgår som et af flere initiativer i et treårigt samarbejde mellem Circle K og Børns Vilkår, der skal sikre, at børn kan få hjælp på BørneTelefonen før skoletid.

Nu kan du støtte BørneTelefonen med Børnekaffe hos Circle K
Nu kan du støtte BørneTelefonen med Børnekaffe hos Circle K. (Foto: PR)

Læs også: Angst, ensomhed og selvmordstanker fylder mere på BørneTelefonen

Trygt Natteliv: Vi skal sige fra, og vi skal reagere

Tidligere på året lancerede Københavns Kommune kampagnen ‘Trygt Natteliv’ i København, der skal sætte fokus på, at man skal sige fra over for diskrimination og støtte op om unge, der udsættes for diskrimination og chikane.

Vi har fået en snak med fra Karen-Lise Karman, som er områdechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, om kampagnen ‘Trygt Natteliv’.

Nu har kampagnen ‘Trygt Natteliv’ kørt nogle måneder. Har I opnået det I gerne ville?

 – Med kampagnen har vi i høj grad fået udbredt budskabet om, at diskrimination i nattelivet er uacceptabelt, og vi har fået igangsat en masse debatter om problemet. Indtil videre er vi nået ud til over 100.000 personer alene på de sociale medier, og i denne uge gennemføres den sidste del af kampagnen, hvor vi når endnu bredere ud. Kampagnen appellerer til alle om, at vi ikke skal vende ryggen til, hvis vi oplever, at nogle bliver diskrimineret. Vi skal sige fra, vi skal reagere og kampagnen giver gode råd til, hvordan vi bedst gør det. Jeg håber, at kampagnen vil medvirke til, at vi i højere grad begynder at støtte op om hinanden, og at færre københavnere føler sig chikaneret eller diskrimineret i nattelivet, fortæller Karen-Lise Karman.

Hvad er “next step”?

– Det kræver selvfølgelig mere end en kampagne at komme diskrimination i nattelivet til livs. Og derfor står kampagnen heller ikke alene, men er en del af en bredere indsats. Vi har fx et godt samarbejde med nattelivets brancheorganisationer Horesta og DRC, og har I fællesskab med dem udviklet ’charter for et trygt natteliv’, som er en markering af, at en række barer og klubber står sammen med Københavns Kommune om at tage klart afstand til diskrimination. Der er også udviklet et seminar om konflikthåndtering målrettet blandt andet dørmænd, som skal hjælpe dem til at blive endnu bedre til at håndtere situationer, hvor gæster kan opleve, at de bliver udsat for diskrimination. Den brede indsats fortsætter næste år, så next step efter denne kampagne er fortsat at opfordre gæster til at stå sammen imod diskrimination, og så vil vi selvfølgelig blive ved med at arbejde hårdt for et trygt natteliv i tæt samarbejde med branchen og aktører i nattelivet, afslutter Karen-Lise Karman.

Mørk mørke gade lys by aften nat
Tidligere på året lancerede Københavns Kommune kampagnen ‘Trygt Natteliv’ i København, der skal sætte fokus på, at man skal sige fra over for diskrimination og støtte op om unge, der udsættes for diskrimination og chikane. (Foto: Pexels)

Læs også: En snak med Cecilia Lonning-Skovgaard om kampagnen ‘Trygt Natteliv’

Dagens billede: Royale julekort

Årets julekort fra den britiske kongefamilie blev offentliggjort i fredags.

Læs også: Gravide Meghan Markle

· Mere fra samme kategori ·