Læs også:

Close
Kærlighed, par, kærester, hjerte, forelsket

Her er den perfekte aldersforskel mellem dig og din flirt

Underholdning  | 

Det siges, at alder bare er et tal, når det handler om kærlighed. Men passer det virkelig i praksis?

Nu har datingappen happn kortlagt, hvilke alderspræferencer danske singler har, når de netdater. Resultatet viser, at singlerne gerne vil møde nogen med en gennemsnitlig aldersforskel på 6,5 år. Det er dog mest almindeligt, at der opstår et crush med en flirt, som er jævnaldrende. 1,5 år viser sig nemlig at være den perfekte aldersforskel.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det siges, at alder bare er et tal, når det handler om kærlighed. Men passer det virkelig i praksis? (Foto: Pxhere)

Læs også: Klumme: Det har jeg lært af mine tidligere forhold

Hvor stor rolle spiller alder egentlig i forbindelse med dating? I en ny kortlægning har datingappen happn kortlagt, hvilke alderspræferencer danske brugere har registreret i appens indstillinger. Resultatet afslører, at kvinder i gennemsnit leder efter nogen, der er op til syv år ældre og fire år yngre. Mænd har derimod et interval, der strækker sig fra fem år ældre til ti år yngre. De fleste er altså åbne over for at møde nogen med en gennemsnitlig aldersforskel på op til 6,5 år.

Samtidig med at mange singler ikke lader til at se alder som en større forhindring, viser kortlægningen, at lige børn leger bedst. Ved at analysere brugernes crushes i appen kan happn konstatere, at flirtefaktoren er allerhøjst blandt personer med en aldersforskel på 1,5 år.

– Det er positivt, at mange singler ikke lægger så stor vægt på alder, men derimod er åbne over for at møde både ældre og yngre i deres søgen efter kærligheden. Vi bliver dog ofte charmeret af personer med erfaringer, der minder om vores egne, hvilket siger noget om, hvorfor de fleste i sidste ende crusher med jævnaldrende, uanset alder, siger Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarlig hos happn.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kys, kysse, kærlighed, par, kærester
1,5 år viser sig at være den perfekte aldersforskel. (Foto: Pexels)

Læs også: Her er de mest attraktive jobs ifølge danske singler

Uddrag fra kortlægningen

  • Det mest almindelige aldersinterval blandt kvinder: 11 år: 7 år ældre og 4 år yngre
  • Det mest almindelige aldersinterval blandt mænd: 15 år: 5 år ældre og 10 år yngre
  • Den mest almindelige aldersforskel ved crush: 1,5 år

Om kortlægningen

Kortlægningen er baseret på happns egen statistik og bygger på danske brugeres alderspræferencer i appen samt den gennemsnitlige aldersforskel mellem profiler, der har crushet. Et crush opstår, når to brugere synes godt om hinanden. Kortlægningen blev gennemført i oktober 2018.

Om happn

happn er den første mobilapp, som gør mennesker, hvis veje har krydset hinanden, i stand til at finde hinanden igen. Appen har over 58 millioner brugere i 50 byer over hele verden. I Danmark har appen været tilgængelig siden april 2015. Appen kan downloades fra App Store, Google Play og Windows Store. Gå ind på happn.com for at få mere information.

Læs også: Det tiltrækkes danske singler af

· Mere fra samme kategori ·