Læs også:

Close
Dorthe Gerlach sanger sangerinde (Foto: Ida Wang)

Dorthe Gerlach: Min jul

Mit liv  | 

Julen nærmer sig med hastige skridt. En dejlig tid som for de fleste også betyder noget helt specielt. Vi har snakket med sangerinden Dorthe Gerlach om hendes tanker omkring jul

Jul er for mig …

– Et lyspunkt i en mørk tid. Jeg elsker alle lysene, glitteret og det ekstraordinære. Nogle gange kan det føles som om, det er hverdag hele året, og så bliver det endelig jul. For mange år siden lærte jeg en livslektie, da jeg kom til min venindes fødselsdagsfest. Det første hun sagde, da jeg trådte ind ad døren var:

“Helt ærligt, jeg har stået og lavet mad hele dagen, forberedt festlige drinks og pyntet min lejlighed, og så kommer du fandeme i den samme rullekrave og de samme jeans som du ALTID går i! Det kan du simpelthen ikke være bekendt, når du har masser af fedt festligt tøj hængende i skabet.”

Og det havde hun fuldstændigt ret i. Derfor tænker jeg altid på december som den perfekte middagsgæst. En gæst der ankommer i sit allerbedste skrud, på tårnhøje hæle og fuld af forventning.

Og ja, nogen gange falder man så lang man er, med favnen fuld af stjernekastere, men det gør ikke noget.

Dorthe Gerlach sanger sangerinde (Foto:_Ida Wang)
Dorthe Gerlach glæder sig til en tur på den gamle kælkebakke. (Foto: Ida Wang)

Jeg glæder mig allermest til …

– En tur på den gamle kælkebakke med alle smårollingerne i familien. Swoosh, gennem tyk, hvid nyfalden sne i frostklart solskinsvejr, Og nå ja, hvis prognosen glipper med hensyn til sne, så kan man også bare vade ned på muddermarken og sige hej til hestene og give dem et juleæble. Det duer også.

Den jul husker jeg bedst …

– Da jeg som seksårig græd mig i søvn juleaften. Fordi den var forbi! Åh ja … Jeg husker det helt sikkert som min første hårde erkendelse af at den tid vi har brugt aldrig kommer igen. Totalt melankolsk og virkelig country lige at binde en stor fed blå sløjfe på en ellers dejlig dag. Hulk.

Hvad er dit allerstørste juleønske?

– At vi kan vende skuden, så julen ikke kun kommer til at handle om gaverne. Jeg synes det massive forbrug stjæler meget fokus fra de smukke budskaber, som julen har at give os. Uanset om man tror ordret på det der står i Bibelen eller ej, så kan man godt lade sig inspirere af håb, tilgivelse og omsorg for sin næste.

Jeg synes faktisk også, vi har et ansvar for at give de værdier videre til næste generation, så de lærer, at julen er andet end en forbrugsfest og at lykken ikke ligger i et kviklån.

Dorthe Gerlach sanger sangerinde (Foto: Ida Wang)
Dorthe Gerlach er en fantastisk sangerinde … (Foto: Ida Wang)

Læs også:

Selina Juul: Min jul

· Mere fra samme kategori ·