Læs også:

Close
julebord appelt julemiddag julefrokost

Opskrifter: Den nemme julefrokost – lav den på 1 time!

Mad  | 

Du skal holde julefrokost, og du har ikke tid til at lave det helt vilde madorgie. Men hvem vil ikke gerne imponere? Følg guiden til at lave noget, der både ser superlækkert ud, er let at lave og smager fantastisk

Her får du en nem menu til en julefrokost, som vi lover, du kan lave på maksimum en time. Er det ikke fedt? For så er der både tid til at tage et langt bad, gøre dig lækker og pynte et flot bord. Og ikke mindst være totalt overskudsagtig, når gæsterne kommer.

Julevelkomstdrink

Køb en flaske cava, lambrusco, crémant eller andet med bobler. Det behøver ikke være en dyr en, men den må bare ikke være for sød. Så vælg en brut. Kom i høje glas, men fyld kun 2/3 op. Fyld op med tranebærdanskvand fra Egekilde, og top med granatæblekerner. Så er julefrokosten skudt i gang!

drink

Marineret laks

Du skal bruge en god pakke laks. Læg indholdet pænt ud på et fad, og hak ingefær meget fint sammen med en lille smule limeskal (skal være en økologisk). Pres en hel lime ind over laksen, og drys en 1/2 teske sukker samt lidt salt og peber over.

Lad det trække minimum en time (gerne længere) med film over i køleskabet. Pynt eventuelt med lidt små cherrytomater. Giv brød og smør til.

laks

Bøf med bacon

Køb en steak (for eksempel en oksemedaljon eller tyksteg. Du kan få fire styk for cirka 80 kroner i Netto) til hver person. Vikl to stykker bacon om hver bøf, steg dem i olivenolie, og drys lidt rosmarin over. Kom salt og peber på, og steg, til de er som ønsket. Er du i tvivl, så skær dem over.

Du kan servere dem i skiver, hvis du synes, det er flottere. Kom en sjat olivenolie over og lidt havsalt før servering.

bøffer

Kartofler med pesto

Køb en pose med små, vaskede kartofler. Kog dem, til de er faste og ikke udkogte. Køl ned. Vend dem med havsalt, masser af pesto og eventuelt lidt pinjekerner. Nemt!

pestokartofler

Hvid brownie med jordbærnisser

Den bedste, hvide købe-brownie, jeg kender, er den fra Irma – og prisen er endda også god. Køb sådan en. Skær den ud i små firkanter, og pynt den med noget juleagtigt. Jeg har brugt krymmel formet som slikstokke. Lav en glasur af flormelis og vand, og kom pynten på.

Vask jordbær med stilken på. Tag stilken af, og vend bærrene på hovedet. Skær dem eventuelt til, så de er helt lige, når de “står”. Kom en lille dut flødeskum på foroven. Køb en flødeskum på spray. Det er nemmest og hurtigst at bruge.

hvid brownie

hvid brownie
Sådan ser den ud, når du skal købe den i Irma. Den findes også i en mørk variant.

Voila! Det var faktisk en hel menu. Og alt efter hvor meget du normalt er i et køkken, så er det her en menu, som du maksimum er en time om at stable på benene. God fest.

santa
Resten af aftenen er fri til at hygge og feste. Let the party begin.

Læs også:

Til julefrokost med veninderne

work_julefrokost-2

Sådan pynter du nemt op

houzz jul

· Mere fra samme kategori ·