Læs også:

Close
julegave, julegaver, bøger, books, crime, fiction, krimi, biografi, skønlitteratur

Bøger i julegave? Her er 5 gode bud

Underholdning  | 

Skal julegaven i år være en bog? Så har vores bogblogger Carina nogle gode bud på, hvad du skal give (eller ønske dig) i julegave i år

Det er nu, at forlagene sprøjter nyheder ud, og det er nu din lokale boghandel bugner af spændende bøger. Hvert år ønsker jeg mig bøger i julegave, og hvert år forærer jeg bøger i julegave. I år er ingen undtagelse, og her kommer nogle gode bud på hvilke bøger, du kan forære i gave. 

Den nervepirrende

stephen king, outsideren, the outsider, outsider, politikens forlag, hr. ferdinand, books, bøger, bog, krimi, crime fiction, crime

Outsideren, 289,95 kr., saxo.com

Man kommer aldrig galt afsted med en god krimi, og som sædvanlig, er det mange at vælge imellem. I år er mit bud på en god krimi den seneste af Stephen King. Bogen hedder “Outsideren”, og som mange af hans andre krimier foregår handlingen i en lille soveby.

Her bliver liget af en 11-årig dreng fundet, og al efterforskning peger på byens vellidte baseballtræner og engelsklærer, Terry, da man finder hans DNA på gerningsstedet. Men Terry har et alibi, som også kan bekræftes, så hvad er sandheden? Intet går stille for sig i den lille soveby.

Jeg har altid været kæmpefan af Stephen King, og med denne bog viser han – igen – hvorfor han er spændingens mester.

Den med Tove

tove ditlevsen, gladiotor, hverdagsproblemer, brevkasse, bøger, books, kultur, kulturhistorie, barndommens gade

Små hverdagsproblemer, 399,95 kr., saxo.com

Tove Ditlevsen har fået et revival. Hvor det måske før var en tvungen pligt at læse hendes bøger i folkeskolen eller gymnasiet, er der mange – især yngre, der har taget hendes forfatterskab til sig. Foruden at være forfatter, var Tove Ditlevsen også brevkasseskribent i Familie Journalen.

Disse breve og Toves svar på brevene er nu blevet genudgivet i en samlet moppedreng af en bog. Det er underholdende læsning, og man kan man blive ret overrasket (og forarget) over nogle af svarene, som Tove Ditlevsen kommer med. “Små hverdagsproblemer” er en lækker sag, som enhver Tove Ditlevsen-fan, eller andre, der har interesse for kulturhistorie, må have.

Den sjove

101, den hunredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt, den hunredotetårige der tænkte at han tænkte for meget, bøger, books, modtryk, jonas jonasson, swedish books

Den hundred og-et-årige der tænkte at han tænkte for meget, 299,95 kr., saxo.com

“Den hundredårige, der kravlede ud ad vinduet og forsvandt” er nu blevet hundred og et år. Yes, den hyggelige Allan Karlsson, som tog på road trip gennem Sverige i sine tissetøfler, sidder nu på Bali og keder sig, ligesom han gjorde på plejehjemmet, han stak af fra.

I bogen “Den hundred-og et-årige der tænkte at han tænkte for meget”, er Allan ligeså eftertænksom, som i den første bog. Han funderer over verdens tilstande, som de er i dag. Han funderer over Nordkorea, Trump, Putin – ja, faktisk hvad vi andre også funderer over, og hvorfor det sker. Med hjælp fra sin elskede iPad får han – måske – svarene på alle sine spørgsmål, og jeg lover det ikke bliver kedeligt!

Den stærke

bog michelle obama selvbiografi

Min historie, 299,95 kr., saxo.com

Hun betagede os alle med sit enormt empatiske væsen. Hun var den første sorte kvinde til at være USA’s førstedame. Hun var en stærk fortaler for kvinders og pigers rettigheder i verden. Og så gik hun i tøj fra H&M, som os andre. Nemlig, jeg taler om Michelle Obama.

“Min Historie” er Michelle Obamas egen fortælling om opvæksten i Chicago, om det, at skulle balancere mellem erhvervsliv og familieliv,  om hvordan det var, at være med til at skabe historie med sin mand Obama, og selvfølgelig om at flytte ind i Det Hvide Hus. Alt sammen er fortalt med ærlighed og humor. Denne bog er helt klart en stærk biografi fra en stærk kvinde.

Den vigtige

aldrig kun til pynt, anna leighton, politikens forlag, politiken, books, bøger, metoo, feminisme, manifest, stop, gymnasie, puttemiddag

Aldrig kun til pynt, 175 kr., saxo.com

I sommeren 2018, kom det frem, at der på landets gymnasier foregik de såkaldte “puttemiddage”, hvor 3.g’s-drenge holdt auditions for unge 1.g’s-piger, som så skulle komme og servere for drengene til disse middage. Pigerne skulle blandt andet komme en agurk i halsen, og de blev bedømt på deres udseende. Den 17-årige Anna Leighton stod frem og fortalte om disse “middage”, som efter hendes mening er udtryk for en druk- og voldtægtskultur.

Ud fra sit eget liv, gør hun op med denne kultur i en ny bog, og slår et slag for, at piger aldrig må se sig selv som forkerte, grimme, uduelige eller dumme, og at alle kvinder har en stemme.  Hun fortæller om den stigende angst og depression, der er blandt unge kvinder, som er et resultat af en seksualiseret popkultur, som hendes generation er vokset op med, og opfordrer alle kvinder til at råbe op. For kvinder er aldrig kun til pynt!

 

Læs også:

Det har jeg lært af mine tidligere forhold

yngre jeg, ungdom, liv, refleksion, tilbageblik, råd, kærlighed, forelskelse, forlist parforhold, ulykkelig kærlighed, genforening, genoptagelse, fuser, ekskæreste, flamme, eksperter, råd

· Mere fra samme kategori ·