Læs også:

Close
jul juletræ julekugler (Foto: Pxhere)

10 af Danmarks mest magiske julemarkeder

Nyheder  | 

Juletid er hyggetid og en dejlig tid for både børn og voksne, og en tid til traditioner. En af de traditioner er de årlige julemarkeder

I december popper de op over hele landet, klar til at sætte gang i hyggen og frembringe rigtig julestemning.

På julemarkederne finder du boder med godter og gaver, og alt hvad julehjertet kan begære. Måske en hyggelig måde at tilbringe sidste weekend før jul på. Og orker du ikke at skulle udenfor, så har vi også et lille fif til sidst artiklen. Som sagt jul er en skøn tid, hvor man skal hygge og være god ved sig selv (og sine nærmeste).

jul juletræ julekugler (Foto: Pxhere)
Jul i lange baner rundt i Danmark. (Foto: Pxhere)

Kronborg

På Kronborgs julemarked har du rig mulighed for at købe alverdens julegaver, se Eventyrteatret optræde eller besøge julemanden. Der er også højtlæsning af eventyr for børn. Alt sammen i flotte slotsomgivelser, der er kendt fra julekalenderen ”Jul på Kronborg”. Her er en hel særlig stemning og masser af fine juledekorationer.

Tivoli

Julestemning i Tivoli er noget helt specielt og en sand klassiker og er altid godt besøgt. I den historiske have finder du julepynt alle steder, og utroligt mange funklende julelys. På markedet er der omkring 60 hyggelige boder, der sælger alt fra godter til brugskunst. Der er også mulighed for at prøve alle Tivolis forlystelser.

Odense

I H.C. Andersens barndomsby Odense finder du gammeldags markedsstemning. Der er gammeldags hestevogne, karruseler, julekor, og hyggelige boder hvor du kan købe julelækkerier, pynt og gaver. Her er eventyrlig stemning med de kendte figurer fra H. C. Andersens eventyr, flotte udsmykninger og noget for hele familien.

Nyborg

I den gamle kongeby Nyborg finder du et særdeles hyggeligt julemarked. Her er flotte julelys, historiske bygninger og et marked med alt hvad du kan ønske sig. Børn kan lave fine is-skulpturer, lytte til eventyr eller bage kager.

Aalborg

I Aalborg er der smuk og eventyrlig julestemning. Deres store julemarked på Gammeltorv er et af de hyggeligste af slagsen med julehytter, juletræer, godter, nisser og ekstra arrangementer. Her er desuden en nostalgisk hestekarussel og et stort pariserhjul hvorfra du kan nyde den flotte udsigt. Du kan også prøve skøjtebane eller møde julemanden og hans drillenisse.

Den Gamle By i Århus

Her kan du tage en nostalgisk rejse tilbage i tiden. Der er historiske butikker og husene er flot pyntet op. I de forskellige juleboder kan der købes traditionelle julegodter eller findes julegaver. I købmandsgården fejres der ’Peters Jul’, og om fredagen fortæller nisserne historie og der holdes julestue. I Den Gamle By bliver julen de sidste 400 år skildret, og der er historisk julehygge for alle pengene.

Gram Slot

På Gram Slot, tæt ved Haderslev, starter julerierne allerede i november. De har en stor og hyggelig julemesse på det historiske slot, der er flot pyntet flot op. Du kan købe gaver, pynt, dekoration og besøge julemanden i hans værksted.

jul juletræ julekugler par (Foto: Pxhere)
Det er hyggeligt at tage på julemarkeder sammen. (Foto: Pxhere)

Gavnø

Her finder du Danmarks største julemarked, med 150 stande, hvor kan der købes alt hvad man kan ønske sig. De Historiske bygninger er flot pyntet op, og der er stemningsfyldt og hyggeligt.

Børglum Kloster

På klosteret, der er kendt fra Julekalenderen ”Ludvig og Julemanden”, kan du opleve den flotte Klosterkirke og historiens vingesus, høre Nisseorkesteret spille julens sange og købe ind i de mange boder.

Egeskov slot

Her finder du 110 boder mellem veteranbiler og flyvemaskiner, hvor der sælges dekorationer, pynt, brugskunst og kunsthåndværk. Hele slottet oser af julestemning.

computer - tastatur jul spil mus
Jul kan også foregå foran en computer. (Foto: Pxhere)

Og en helt anden løsning på måske dårligt vejr

Hvis du ikke har tid til, eller mulighed for at besøge julemarkeder. Det kan også være vejret er dårligt eller du bare ikke kan få julestemning nok, kan du finde hygge og underholdning på www.bedsteonlinecasinoer.net

· Mere fra samme kategori ·