
Varm kakao på seks forskellige måder til de kolde dage
Varm kakao er næsten en menneskeret i disse kolde tider. Vi giver dig derfor lidt inspiration til at spice den klassiske drik op
En helt klassisk varm kakao går man selvfølgelig aldrig galt i byen med, men man tager heller ikke skade af at prøve noget nyt!
Pebermyntekakao
Ingredienser til fire personer:
5 dl mælk
5 dl piskefløde
3 dl chokolade
0,5 tsk vaniljeekstrakt
0,5 tsk pebermynteekstraktTopping
Flødeskum og slikstokke
Varm mælk og fløde, uden at det koger. Hæld det derefter over chokoladen i en skål.
Tilføj vanilje- og pebermynteekstrakt, og pisk indtil chokoladen er smeltet.
Server kakaoen med flødeskum og en slikstok som pynt.

Kilde: No. 2 pencil
Læs også: Sådan undgår du at blive ruineret af julegaveindkøb
Hvid chokolade med pumpkin spice
Ingredienser
2,5 dl fløde
5 dl mælk
2,5 dl hvid chokolade
0,5 tsk vaniljeekstrakt
0,5 tsk pumpkin spice
Du kan selv lave pumpkin spice. Find opskriften her.
Du kan også lave den med mælkechokolade, hvis du ikke så meget til hvid. Vil du hellere bruge mørk chokolade, foreslår vi, at du tilføjer lidt sukker.
Sådan gør du:
Ligesom ved pebermyntekakaoen skal du varme mælk og fløde ved middeltemperatur, uden at det når kogepunktet, og derefter hælde det over chokoladen i en skål, samt røre rundt til chokoladen er smeltet.
Tilsæt vaniljeekstrakten og pumpkin spice, og server kakaoen med flødeskum og lidt pumpkin spice på toppen.

Kilde: No. 2 pencil
Kakao orange
Ingredienser
3,75 dl sødmælk
1,25 dl piskefløde
220 gram mørk chokolade
2,5 spsk cointreau
0,5 tsk stødte nelliker
Chokolade og appelsinsmag har altid gået hånd i hånd. Så hvorfor ikke prøve en kop kakao med orangesmag og lidt procenter?
Bland fløde og mælk. Varm det på middelvarme, indtil det begynder at små boble.
Fjern det fra varmen, tilsæt chokoladen, og rør rundt til det er smeltet. Rør derefter cointreau og nelliker i.

Kilde: The tasty other
Læs også: Stylingvideo: 3 strik, 3 looks
Kakao med karamel
Ingredienser
1 dl sødmælk
0,7 dl fløde
145 gram mælkechokolade
3 spsk karamelsauce
Hvis du kan lide kombinationen af chokolade og karamel, så skal du prøve karamel i kakaoen.
Endnu engang skal du lade mælk og fløde simre i en gryde og efterfølgende piske chokoladen i, til den er smeltet. Derefter rører du karamellen i.

Kilde: Chowhound
Varm kakao med to ingredienser
Vil du gerne have en varm kakao, der er lige så nem at lave som pulverkakao, men med en mere fyldig smag? Så skal du prøve at lave nutellakakao.
Alt, du skal gøre, er at varme 2,5 deciliter mælk under omrøring, indtil den begynder at dampe. Derefter pisker du en spiseskefuld nutella i, til den er opløst.
Servér den med lige den topping, du bedst kan lide.

Kilde: Gimme some oven
Læs også: Et etnisk islæt i en verden af sort og hvid
Vegansk kakao med kanel
Ingredienser
1 spsk vegansk kakaopulver
1 spsk sukker
0,25 tsk kanel
0,5 tsk vaniljeekstrakt
2 dl mandelmælk
Er du veganer eller laktoseintolerant, skal du prøve denne lækre kaneldrøm af en varm kakao uden mælk.
Bland kakaopulver, sukker, kanel, vaniljeekstrakt og to spiseskefulde af mælken i et krus, indtil det bliver en sirupagtig masse.
Varm den resterende mælk til den temperatur, du ønsker.
Hæld den så i kruset, og rør det sammen.
Pynt med veganske skumfiduser og et strø kanel.

Kilde: House vegan
Tip: Et skvat Bailey’s har aldrig gjort skade i en kop varm kakao.