Læs også:

Close
opskrift italiensk spagheti carbonara louise lorang (Foto: Chris Tonnesen)

Spaghetti carbonara-style

Mad  | 

Mange glæder sig til at flytte hjemmefra, men ofte halter det lidt med madlavningen i starten. Louisa Lorang har lavet en super fed kogebog med nemme retter. Her får du opskriften på spaghetti carbonara-style

Spaghetti carbonara er manges favorit. Den italienske ret kan bare noget. Men ofte er det en ret, man tager på restauranten. Hvorfor ikke lave den selv. Det er faktisk rigtig nemt. I følge Louisa Lorang kan den laves på 26 minutter (intet mere eller mindre).

opskrift italiensk spagheti carbonara louise lorang (Foto: Chris Tonnesen)
Så er der opskrift på en italiensk klassiker. (Foto: Chris Tonnesen)

Spaghetti carbonara-style

Et must! Alle bør kunne lave en mere eller mindre original carbonara! Kan du det, får du altid de sødeste kærester. 26 minutter.

Hovedret til 2

Det skal du bruge

Ingredienser

250 gram tørret spaghetti
100 gram pancetta (eller
god bacon)
50 gram parmesan
50 gram pecorino
2 æg
salt og peber

Tilbehør

Blandet salat
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

Sæt vand over i din elkedel til spaghetti.

Skær pancettaen i strimler, og steg den på en tør varm pande, til den er sprød og lækker. Tag den af panden, og hæld fedtet fra panden.

Kog pastaen i rigeligt og kogende vand.

Riv begge slags ost. Pisk æggene sammen, og pisk osten i. Krydr med salt og peber.

Tag panden af varmen. Hæld vandet fra spaghettien, og lad den dryppe af i en si. Kom spaghettien i den varme pande. Kom æggemassen ved, og varm det hele ved lav varme, til osten smelter. Pas på, at det ikke får for meget varme, så koagulerer æggene, og du får røræg i stedet for en dejlig cremet sauce.

Smag til med salt og peber, og vend pancettaen i. Server straks spaghettien med salat.

TIP: Pancetta er italiensk saltet bacon, der ikke er røget. Find det i supermarkedet, hos din yndlings italiener, eller brug bacon.

 

Hvis du er blevet lækkersulten, så kan du blive endnu mere inspireret på Lorang&Co.

Bogen ser således ud, hvis du gerne vil have fingrene i den:

forside flytte hjemmefra kogebog louisa lorang nem mad bog forfatter kok

 

 

Læs også:

Interview med Louisa Lorang

louisa lorang kogebog flytte hjemmefra forfatter kok (Foto: Maria Wamke Nørregaard)

· Mere fra samme kategori ·