Læs også:

Close
streaming, guide, serieguide, tv, serier, hygge, efterår, afslapning, guide, anbefaling

Serieguide: Fire fede krimiserier, du kan streame til efteråret

Underholdning  | 

Efteråret er officielt landet. Med det følger tæpper, stearinlys, hjemmehygge med popcorn, te og ikke mindst nogle af de fedeste tv-serier. Her er fire af slagsen – især til dig, der elsker krimiserier!

Jeg er en af dem, der ikke kan få nok af efterår. Det betyder, at jeg kan sidde foran tv’et hele weekenden og bare nyde min serie, uden at have dårlig samvittighed eller føle, at jeg går glip af det vilde uden for stuens fire vægge. Efteråret er i min optik lig med serier, serier, serier og serier. Især krimiserier står højt på mit liste, så her kommer fire fantastiske tv-serier, du skal igang med – hvis du altså ikke har set dem allerede.

serier, serie, serieguide, guide, hygge, efterår, tv, streaming, afslapning
Det gode ved krimiserier er ikke kun de spændende historier og sindsyge twists. En ekstra bonus er, at din kæreste måske kan fristes til at se med, så du ikke har endnu en serie, du skal se alene. (Foto: Pexels)

Læs også: The Rain: Hvem er du, når regnen kommer?

Gone

NBC Universal står bag serien Gone, der med Leven Rambin i rollen som den unge Kick Lannigan, følger en ung kvinde, der som barn blev kidnappet og holdt fanget af den kriminelle Mel Foster (Lee Tergesen). Kick bliver flere år efter sin kidnapning kontaktet af den agent, der i sin tid reddede hende. Han ønsker at oprette et specielt taskforce dedikeret til at løse kidnapningssager og finde forsvundne personer.

Agenten Frank Booth (Chris North, som vi bedst kender fra sin rolle som Mr. Big i Sex and the City) leder holdet. Et hold, der også inkluderer agenten Danny Bishop (Dany Pino, som tidligere har været med i krimiserierne Cold Case og Special Victims Unit: Law and Order). Sammen står de i løbet af sæsonen over for nogle af de farligste og mest crepy forbrydere, der blandt andet kidnapper og forgriber sig på børn.

tvserier, serienørd, krimiguide, krimiserie, krimiserier, streamingguide, efterår, tvserier, serier,
Hvis man er forholdsvis glad for krimiserier og efterhånden har set, hvad streamingtjenesterne har at byde på, så er Gone et rigtig godt (og nyt) bud. Samtidig er der en masse velkendte ansigter – og det er vi jo altid glade for. (Foto: © 2018 NBCUniversal. All rights reserved.)

Klassisk krimiserie med et twist

I seriens begyndelse er de øvrige agenter kritiske overfor Kicks indblanding i FBI-sagerne, da hun er civil. Men de får hurtigt øjnene op for Kicks ekspertise. Som tidligere kidnappet og tilfangetaget har Kick oplevet meget på egen krop, og det er netop de erfaringer, hun drager nytte af, når holdet skal ud og løse den ene sag efter den anden.

Hver episode inddrager en ny kidnapningssag, mens vi sideløbende følger Kicks privatliv og de udfordringer, der følger med, når man blev kidnappet som barn. Udover de personlige konsekvenser, kidnapningen har haft for Kick, spøger hendes kidnapper stadig i kulissen. Selvom han er i fængsel. Men hvad har han af planer? Er han ikke færdig med Kick endnu? Det må du se serien for at finde ud af!

tvserie, gone, streaming, streaming guide, tvguide, efterår, serieguide, krimi, krimiserie, spænding, hygge
Kick Lannigan får i sit arbejde med et specialhold fra FBI mulighed for at finde og befri børn, der er blevet kidnappet og tilfangetaget. Det der adskiller Kick fra de andre agenter er, at hun selv blev bortført som barn. (Foto: © 2018 NBCUniversal. All rights reserved.)

Se den: På Viaplay. Her ligger første sæson tilgængelig, der indeholder 12 afsnit.

Læs også: Ny serie på HBO: Sharp Objects

Blindspot

Jeg har tidligere skrevet en anmeldelse af seriens første sæson. Den kan du læse lige her. Men der er en særlig grund til, at jeg har behovet for at have den med i den her artikel også. Der er nemlig kommet endnu en sæson – og den er endnu mere forvirrende, spændende og konspirationspræget end den første!

Serien, der har Jaimie Alexander i hovedrollen som den tatoverede og mystiske Jane Doe, tager en helt ny drejning i sæson to, men starter, hvor vi efterlod hele holdet i sæson et. Et virkelig spændende sted! For ikke at afsløre for meget for jer der ikke har set første sæson, vil jeg blot berøre seriens vanvittigt spændende handling i korte træk.

Jane Doe findes i nøgen (og nytatoveret over hele kroppen) på Times Square.Hun ved ikke, hvem hun er, hvad hun laver der, eller hvad hendes mange tatoveringer betyder. Dog har hun navnet på special agent Kurt Weller (Sullivan Stapleton), tatoveret på ryggen. Det er nu op til Weller og resten af hans team (med Janes hjælp) at finde ud af, hvad de forskellige tatoveringer betyder – og ikke mindst, hvem der står bag.

efterår, krimiserie, krimiguide, krimi tvserier, serieguide, streaming, streamingguide, spænding, krimi, action, konspiration, blindspot
Blindspot har nogle stærke karakterer og et vanvittigt plot. Hver gang jeg troede, at jeg var ved at have fat i noget, blev vinklen vendt på vrangen. Det er fedt! (Foto: © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.)

Læs også: Tre rigtig gode film og serier du kan kaste dig over nu

En fængende konspirations- og krimiserie med flere lag

Det står nemlig hurtigt klart, at bagmændende har gennemtænkt det helt store plot. Hver tatovering leder holdet på jagt efter kriminelle, terrorsager, mord eller andet spændende. Og midt i al forvirringen står Jane Doe. Hvem er hun? Hvem har adgang til den fortrolige information, som hendes tatoveringer leder til? Og hvilken rolle spiller Jane i hele mysteriet?

Det er netop det spørgsmål, der er første sæsons gennemgående tema. I sæson to graves der dybere ned i Janes fortid, og mange af de ubesvarede spørgsmål besvares, samtidig med at skurkenes motiver afsløres. Mange brikker falder på plads, når sæsonen når sin afslutningen, og den endelige “masterplan”, der lå forud for Janes tatoveringer skal udspille sig. Tro mig. Det her er en serie, du ikke vil gå glip af. Sæt igang!

tvserie, serieguide, efterår, krimiguide, tvserier, blindspot, anmeldelse, tv-serie, serier, serie, viaplay
Jeg siger ikke for meget, når jeg påstår, at Blindspot muligvis kunne blive din nye yndlings-krimiserie. Den er hvertfald min. (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.)

Se den: På Viaplay. Her er både sæson et og to tilgængelige. Så du har hele 45 afsnits spænding i det kolde efterårsvejr.

Læs også: The Handmaid’s Tale: 10 ting, du ikke vidste om Elisabeth Moss

How To Get Away With Murder

Jeg er kæmpe fan af både krimiserier og advokatserier. Forestil dig så en serie, hvor der er et perfekt mix af begge dele. Tilsæt så nogle vanvittige plot og endnu mere vanvittige hovedpersoner, så har du How To Get Away With Murder. Shonda Rhimes står bag serien, og hende kender vi bedst som bagmanden til  (de helt igennem fantastiske serier) Grey’s Anatomy og Scandal. Derfor vidste jeg på forhånd, at denne serie ikke kunne være andet end fantastisk.

Seriens hovedperson Annalise Keating (Viola Davis) er forsvarsadvokat og underviser samtidig i Jura. I forbindelse med sin undervisning udvælger hun fire heldige studerende, der skal assistere hende i de sager, hun løbende arbejder på. Alt tegner godt for de studerende Connor Walsh (Jack Falahee), Michaela Pratt (Aja Noami King), Asher Millstone (Matt McGorry) og Laurel Castillo (KArla Souza), der tror, at advokatarbejdet vil gavne deres fremtid.

tvserie, serie, efterår, serieguide, krimi, krimiguide, streaming, streamingguide, ABC, efterår
At blive udvalgt til at arbejde tæt sammen med sin juraprofessor er en drøm for de studerende. Men drømmen bliver hurtigt til et mareridt, der drager dem ind i et mørke af mord og hemmeligheder. Et mørke der ikke viser sig at være nemt at komme ud af igen. (Foto: Netflix)

Mystiske mord og komplicerede karakterer gange 100

Det viser sig bare hurtigt, at arbejdet med Annalise langt fra er ufarligt. Pludselig befinder de fire studerende sig midt i et mystisk mordmysterie, der uden tvivl vil ændre deres fremtid og liv for evigt. Bare ikke på den måde, som de håbede på. Serien præsenterer forskellige mordsager, mysterier og udfordringer som den skrider frem. Men det mest interessante er måden, seriens historier præsenteres på.

Hver sæson starter i nutiden, hvor sæsonens primære mystiske mord eller plot præsenteres. Blot for kort efter at gå tilbage i tiden til de handlinger, der fører til nutidens komplikation. Sådan starter og slutter hver enkelt episode også – og i løbet af sæsonen mødes fortid og nutid og plottet eksploderer. Hvis du er vild med Shondaland, sindsyge twists, vanvittigt stærke personligheder og mange ubesvarede spørgsmål, så er det bare at starte første afsnit.

efterår, serieguide, serie tvserie, krimi, krimiserie, abc, how to get away with murder, streaming, streaming guide
De studerende starter ud som uskyldige ofre, der involveres i et voldsomt og dystert mord mod deres vilje. Men som sæsonerne skrider frem, bliver det sværere og sværere for dem at vaske blodet af deres hænder. Bogstaveligt talt. (Foto: Netflix)

Se den: På Netflix. Her kan du streame de første tre sæsoner, mens vi andre venter i spænding på sæson fire.

Læs også: 12 gode DR3-serier, der er alle dine licenspenge værd

Mindhunter

Hvis du ikke kun har en forkærlighed for krimiserier men også, hvordan mordsager i virkeligheden bliver opklaret – i særdeleshed hvordan metoderne opstod, så skal du se Mindhunter! Serien finder sted i 1977 hvor den unge FBI-gidselforhandler Holden Ford (Jonathan Groff) er dødtræt af sit arbejde. Han drømmer om at finde nye måder at sætte sig ind i mordere- og kriminelles hjerner. Forstå dem, for bedre at kunne fange dem.

Han møder ikke meget medvind eller opmuntring fra sine chefer, men finder istedet en allieret i veteranen Bill Tench (Holt McCallany). Sammen begynder de at studere nogle af USA’s mest berygtede mordere. Studierne involvere interviews med især den koldblodige og kyniske morder Ed Kemper. Gennem disse interviews får Ford og Tench en ny viden om, hvordan mordere tænker og handler derfter.

Vigtig viden, når man i sit job som FBI agent skal ud og fange dem. Men i 1977 er en psykologisk og analytisk tilgang til at forstå mordere og basere efterforskning herop ikke just på tapetet. Så Ford og Tench skal hurtigt kunne levere resultater, hvis de ikke skal lukkes ned.

krimi, krimiserie, serieguide, krimiguide, tvserie, tvserier, efterår, streaming, streamingguide,
Ford og Tenchs arbejde med seriemordere giver et indblik i, hvordan FBI udviklede redskaber til at forstå og fange seriemordere ud fra et psykologisk perspektiv. Det er en tilgang vi kender fra Criminal Minds, hvor B.A.U på baggrund af deres analyser af gerningsmanden kan løse mordgåden. (Foto: Patrick Harbron/Netflix)

Læs også: Streamingguide: 5 uundværlige tv-serier

Den der jager monstre, kan selv blive et …

De to hovedpersoners arbejde med analyse af seriemorderes adfærd og tankegang leder til en opklaring af en åben sag, og de får hurtigt hjælp af Dr. Wendy Carr, der kan bidrage med nye perspektiver på deres arbejde og hjælpe dem med at klassificere morsager- og motiver i emner. Der går ikke længe, før deres nyudviklede metode resulterer i flere opklaringer, og det har flere konsekvenser for holdet og FBI, men i særdeleshed for Holden Ford.

Det, der især er interessant i den her serie, er, hvordan Ford udvikler sig fra seriens begyndelse til seriens slutning. I sin iver efter at fange morderiske psykopater med umenneskelige tendenser, befinder Ford sig pludselig i et særdeles anderledes state of mind end i series begyndelse. Som sæsonens episoder udspiller sig, kan man følge hans op- og nedture og den sidste scene fik det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Hvis du vil se, hvad jeg snakker om, så er det bare at komme igang.

efter, krimi, krimiguide, krimiserie, ABC, serie, serieguide, tvserie, streaming, streamingguide, hygge
Noget af det, der gør Mindhunter særlig interessant er, at serien er baseret på virkelige hændelser og erfaringer gjort af special agent John Douglas. Han var psykologisk profiler i FBI i 25 år. Morderen Edmund Kemper, der optræder i serien er også taget ud af virklighedens verden. Ligesom mange af de andre mordere Ford og Tench interviewer i serien. (Foto: Merrick Morton/Netflix)

Se den: På Netflix. Der er dog desværre kun én sæson på 10 afsnit. Men du kommer til at sluge dem alle råt.

Læs også: 5 gange, hvor nye serier har brudt sextabuer på tv

· Mere fra samme kategori ·