Læs også:

Close
Kys, kysse, kærlighed, par, kærester

NEWS: Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost

Nyheder  | 

Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost · Frankrig finder sammenhæng mellem kræft og implantater · Unge fristes oftere til at købe usunde varer · Danmarks forbrug af kul er styrtdykket på ét år · Dagens billede: Jul i Det Hvide Hus

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost

Julefrokostsæsonen på landets arbejdspladser er skudt i gang, men hvor mange danskere har prøvet at vågne op med moralske tømmermænd dagen derpå?

Hver femte dansker har efter eget udsagn været for fuld og pinlig til en julefrokost på arbejdet. Og det tyder på, at julerusen også har indflydelse på, at arbejdskollegaer kommer tættere på hinanden. Hver femte har nemlig kysset med en arbejdskollega til firmajulefrokosten. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov.

Indbyggere i Region Hovedstaden er de mest flittige til at uddele kys (27 procent), mens det i Region Midtjylland- og Nordjylland er hver sjette (13 procent), der har kysset med en arbejdskollega til en julefrokost.

Halvdelen af danskerne har dog kunnet møde op med ro i maven mandag morgen. 52 procent svarer, at de har deltaget i en julefrokost på arbejdet uden pinligheder eller hæmningsløs adfærd over for chefen og kollegaerne.

Kys, kysse, kærlighed, par, kærester
Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost. (Foto: Pexels)

Læs også: Tips til en god start på jobbet efter ferien

Frankrig finder sammenhæng mellem kræft og brystimplantater

En undersøgelse i Frankrig har bevist en sammenhæng mellem en bestemt type brystimplantater og lymfekræft. Helt præcist er der tale om teksturerede implantater – en populær type brystimplantater – som minimerer dannelse af arvæv omkring implantatet, samt lymfekræften anaplastisk storcellet lymfom (ALCL).

Forskningen har påvist 53 tilfælde af sygdommen med en “overrepræsentation” blandt kvinder med teksturerede implantater.

I starten af februar vil agenturet tage stilling til, om det skal udstede et forbud mod brug af denne type implantater. Det skriver Ritzau.

Medicin, læge, studie, forsker, forskning, hiv, aids
Frankrig finder sammenhæng mellem kræft og brystimplantater. (Foto: Pxhere)

Læs også: Et stigende antal kvinder vælger mere naturlig metode til brystforstørrelse

Unge fristes oftere til at købe usunde varer

Chips på tilbud eller en marsbar ved kassen. De fleste af os har sikkert oplevet at forlade supermarkedet med usunde varer, der ikke stod på indkøbslisten. Men danske unge mellem 17 og 25 år gør det oftere end resten af befolkningen. For 43 procent af de unge fristes nemlig til at købe usunde varer i over halvdelen af de tilfælde de køber ind – mens det tilsvarende tal kun er 32 procent for resten af befolkningen.

Spørger man de unge selv, hvem der har ansvaret for deres indkøbsvaner, er svaret klart. 8 ud af 10 ung mener, at de selv har et ansvar for at træffe sunde valg, når de køber ind. Men helt alene om ansvaret, synes de unge dog ikke, de er. Omkring halvdelen af de unge mener nemlig, at supermarkederne også har et ansvar for at sikre, at de unge vælger de sunde varer, når de fylder indkøbskurven. Det skriver Forbrugerrådet Tænk i en pressemeddelelse.

Chips, slik, snack, usund, junkfood
Unge fristes oftere til at købe usunde varer. (Foto: Pexels)

Læs også: Tror du, at rodfrugtchips er sunde? Så kan du godt tro om igen

Danmarks forbrug af kul er styrtdykket på ét år

I 2017 var det lidt mindre klimabelastende at bruge strøm og varme i de danske virksomheder og husstande. Det viser seneste udgave af Energistyrelsens årlige energistatistik. Forbruget af kul til produktion af varme og elektricitet er faldet med 25,5 procent på blot ét år. Tallet svinger fra år til år, alt efter, hvor meget vedvarende energi vi producerer og benytter, men tendensen er klar. Kul er hastigt på vej ud af det danske energimix.

Den afgørende faktor i det kraftige fald i forbruget af kul er omlægningen til biomasse i de centrale kraftvarmeværker. Dertil kommer en stigning i vindenergi i 2017 i forhold til 2016.

Sammenlignet med 1990 er de korrigerede CO2-udledninger faldet med 38,3 procent. Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Kraftværk, forurening, co2, kul, strøm
Danske kraftværker har i 2017 udskiftet store dele af kullene med blandt andet biomasse og strøm fra vind. (Foto: Colourbox)

Læs også: Luftforurening går værst ud over børn

Dagens billede: Jul i Det Hvide Hus

Så kom julen også til Det Hvide Hus i Washington D.C.

Læs også: Donald Trump mindes ofrene i Pittsburgh

· Mere fra samme kategori ·