Læs også:

Close
Flere kvinder i toppen af byggebranchen

NEWS: Flere og flere kvinder får praktikplads i byggeriet

Nyheder  | 

Flere og flere kvinder får praktikplads i byggeriet · Udsatte børn i København mangler pleje- og aflastningsfamilier · Ny aftale: Klare og konsekvente sanktioner i kontanthjælpssystemet · I nat: 30-årig mand stukket ned · Dagens billede: Så blev det jul i Tivoli

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere og flere kvinder får praktikplads i byggeriet

Siden 1. januar har 27 procent flere kvinder fået en praktikpladsaftale i byggeriet som for eksempel tømrer, murer eller maler. Dansk Byggeri håber, at den markante fremgang vil få flere kvinder til at søge en uddannelse og karriere i et bygge- og anlægsfag. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

I årets første otte måneder har 467 kvindelige lærlinge skrevet under på en aftale om praktikplads med en bygge- og anlægsvirksomhed. Det er 100 flere end på samme tid sidste år – og en stigning på 27 procent for de kvindelige lærlinge, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Samtidig er antallet af kvinder i skolepraktik faldet markant.

– Det er en rigtig god og nødvendig udvikling. Alene i bygge- og anlægsbranchen risikerer vi at mangle op mod 17.000 faglærte om 10 år. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne tager ansvar og uddanner både mænd og kvinder, mens der er gang i hjulene, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

Flere kvinder i toppen af byggebranchen
Flere og flere kvinder får praktikplads i byggeriet. (Foto: Pixabay)

Læs også: Flere kvinder i toppen af byggebranchen

Udsatte børn i København mangler pleje- og aflastningsfamilier

Der er mangel på pleje- og aflastningsfamilier i København. Derfor sætter kommunen nu ind med en ekstra indsats, der skal få flere københavnske familier med hjerterum og overskud til at melde sig som pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, der har brug for ekstra omsorg. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Budskabet er, at alle kan gøre en forskel – uanset civiltilstand, boligsituation eller erhverv. Det afgørende er, at man har overskud til at give omsorg og tryghed til et barn, der har brug for det.

– Der findes ingen fast formel for, hvordan en pleje- og aflastningsfamilie ser ud. Det eneste væsentlige er, at man har hjerterum og overskud til at være der for børnene – og at man virkelig vil det. Jeg håber, at flere københavnere vil overveje at åbne deres døre op for nogle af byens udsatte børn, siger socialborgmester Mia Nyegaard.

Barn, børn, familie, leg, lege, gynge, natur, legeplads
Udsatte børn i København mangler pleje- og aflastningsfamilier. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvis staten svigter, risikerer anbragte unge at havne i gråzoneprostitution

Ny aftale: Klare og konsekvente sanktioner i kontanthjælpssystemet

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er enige om, at hvis man modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, skal det have mærkbare og klare konsekvenser, hvis man misbruger systemet eller uden rimelig grund ikke lever op til sine pligter.

Sanktionsreglerne bliver samtidig mere enkle. De nuværende 80 sanktionssatser på kontanthjælpsområdet reduceres til kun fire faste satser. Konsekvenserne bliver dermed klarere for borgerne, hvis de uden rimelig grund ikke lever op til deres pligter, og det bliver nemmere for kommunerne at bruge reglerne. I dag har kommunerne udfordringer med at bruge sanktionsreglerne korrekt og laver for mange fejl, viser flere praksisundersøgelser på området. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Arbejde, arbejdsløs, aftale, folketinget, møde, job, jobsøgende, kontanthjælp, dagpenge
Ny aftale: Klare og konsekvente sanktioner i kontanthjælpssystemet. (Foto: Pexels)

Læs også: 28.200 færre i kontanthjælpssystemet på lidt over to år

I nat: 30-årig mand stukket ned

Natten til mandag er en 30-årig mand blevet stukket ned på Augustagade på Amager i København. Tidligt mandag morgen har politiet anholdt en mand i forbindelse med et knivstikkeriet.

Klokken 04.30 modtog politiet anmeldelsen om knivstikkeriet. Kort efter blev en mistænkt anholdt tæt på gerningsstedet.

Den 30-årige er blevet bragt til hospitalet, men der er endnu ingen meldinger om hans tilstand. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
I nat: 30-årig mand stukket ned. (Foto: Pexels)

Læs også: 24-årig stukket ned på Nørrebro

Dagens billede: Så blev det jul i Tivoli

I lørdags blev der for 25. gang taget hul på Jul i Tivoli, da Bodil Jørgensen, Martin Buch og Julemanden tændte lyset på det store juletræ foran koncertsalen.

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i november 2018

· Mere fra samme kategori ·