Læs også:

Close
fuldkorn, brød, korn, mad, sundt, sundhed

NEWS: Danskerne elsker fuldkorn

Nyheder  | 

Danskerne elsker fuldkorn · Dronning Margrethe og Oh Land i nyt samarbejde · Britta Nielsens døtre undrede sig aldrig · Flertal på Christiansborg vil lovgive om lattergas · Mørklagte intimkoncerter skal udfordre vores lyttevaner · Dagens billede: Ralph Lauren modtager den britiske Ridderorden

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne elsker fuldkorn

Ifølge Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, NGO’er og fødevarevirksomheder, har danskerne fordoblet fuldkornsindtaget i løbet af de seneste ti år og spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen – blot 12 gram fra de anbefalede 75.

– Danskerne er blandt de bedste i Europa til at spise havregryn, rugbrød og andre grove brødtyper, og det skyldes blandt andet, at vi har taget rådet om at spise mere fuldkorn til os, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Tendensen at vi nu spiser dobbelt så meget fuldkorn, som vi gjorde for ti år siden mærkes tydeligt hos Guldbageren.

– I dag er der generelt et stort fokus på sund mad og gode råvarer, og i bagerforretningerne oplever vi også, at flere og flere foretrækker de sundere, grovere brødtyper med gods i, fortæller Michael Mikkelsen, der er direktør hos GuldBageren.

fuldkorn, brød, korn, mad, sundt, sundhed
Danskerne elsker fuldkorn. (Foto: Pexels)

Læs også: Nordisk middelhavskost: Kom af med inflammation, overvægt og sukkertrang

Dronning Margrethe og Oh Land i nyt samarbejde

For ottende gang har H.M. Dronningen sagt ja til at udfolde sine kreative evner i en balletforestilling i Tivoli. Denne gang bliver det Snedronningen, der er skrevet af selveste H.C. Andersen.

Det kommer til at ske i samarbejde med musikeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius) og den prisbelønnede koreograf Yuri Possokhov. De tre stod også bag opsætningen af Askepot på Pantomimeteatret og føjer hermed et nyt kapitel til det succesfulde samarbejde.

Der bliver tale om en nyfortolkning af Snedronningen, hvor der indgår ballet, sang og levende musik. Premieren på Snedronningen finder sted den 1. december 2019 i Koncertsalen i Tivoli.

Dronning Margrethe og Oh Land i nyt samarbejde
Dronning Margrethe og Oh Land i nyt samarbejde. (Foto: BaxLindhardt)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i november 2018

Britta Nielsens døtre undrede sig aldrig

I går stod bedragerisigtede Britta Nielsens to døtre frem på tv i et interview med Kanal 5. I interviewet fortæller 31-årige Samina og 34-årige Jamilla, at de aldrig har undret sig over deres mors forklaringer om, at pengene stammede fra deres fars arv, hans livsforsikring og forældrenes fælles opsparing.

De to døtre er sigtet for groft hæleri, men de fastholder begge, at de aldrig har vidst, hvor alle de mange penge kom fra.

Britta Nielsen er sigtet for groft bedrageri til et samlet beløb på mindst 111 millioner kroner. Desuden er Britta Nielsens søn også sigtet for hæleri i sagen. Det skriver TV 2.

lån penge mønter lån (Foto: PR)
Britta Nielsens døtre undrede sig aldrig. (Foto: PR)

Læs også: Sagen om Britta Nielsen bliver til teaterstykke

Flertal på Christiansborg vil lovgive om lattergas

Et flertal på Christiansborg mener, at det skal være forbudt at købe lattergas, hvis man er under 18 år. Lattergas kan man blive afhængig af, og man kan få hjerneskader, men alligevel er det blevet et populært rusmiddel blandt unge, da det både er billigt, hurtigt og nemt at skaffe.

Lattergaspatroner kan købes i isenkrambutikker, mange kiosker og på netbutikker landet over helt uden nogen form for lovgivning, men alle partier på Christiansborg på nær Venstre og Liberal Alliance mener, at der bør indføres en aldersgrænse på 18 år for køb af lattergaspatronerne. Det skriver TV 2.

Ked af det, trist, kvinde, pige
Lattergas kan man blive afhængig af, og man kan få hjerneskader. (Foto: Pexels)

Læs også: Alkohol kan give kræft: Men danskerne ved ikke, hvor meget eller lidt, der skal til

Mørklagte intimkoncerter skal udfordre vores lyttevaner

Når en sans lukkes ned, skærpes de resterende, og når vi ikke kan se, får vi mulighed for at lukke op for vores lyttesans på en måde, vi ikke er vant til.

For at udfordre, hvordan vi lytter, afholder HiFi Klubben gratis intime minikoncerter med lokale upcoming artister i 90 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland. 28 butikker i Danmark lægger lokaler til de mørklagte lyttesessioner under navnet LYT I MØRKET.

HiFi Klubben ønsker at adressere udviklingen og inspirere til mere fokuseret lytning, og med LYT I MØRKET byder de bogstaveligt talt lytterne velkommen.

LYT I MØRKET afholdes i HiFi Klubbens butikker over hele landet i løbet af uge 46. Efter først til mølle-princippet kan alle interesserede tilmelde sig gratis her via dette link.

HiFi Klubben inviterer til gratis intimkoncerter over hele landet.
HiFi Klubben inviterer til gratis intimkoncerter over hele landet. (Foto: PR)

Læs også: Rekordstor interesse for international hifi-messe i København

Dagens billede: Ralph Lauren modtager den engelske Ridderorden

Ralph Lauren bliver den første designer til at modtage den britiske Ridderorden af det britiske kongehus.

Læs også: 10 ting, du ikke vidste om Coco Chanel

· Mere fra samme kategori ·