Læs også:

Close
Hash, drugs, cannabis, stoffer, narko, narkotika

NEWS: Canada er løbet tør for cannabis

Nyheder  | 

Canada er løbet tør for cannabis · Ferieplanlægning stresser de unge · Sort boks fra det nedstyrtede indonesiske fly er fundet · Varm sommer giver medvind for Carlsberg · Dagens billede: Heidi Klum klædt ud som prinsesse Fiona

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Canada er løbet tør for cannabis

Siden den 17. oktober har det været muligt at købe cannabis for fornøjelsens skyld i forretninger og online landet over i Canada. Men allerede blot 14 dage efter er der meldt udsolgt mange steder i landet.

De første dage efter legaliseringen trådte i kraft, var der lange køer ved flere af de canadiske cannabis-butikker. Men allerede på andendagen for legaliseringen begyndte flere forretninger at melde udsolgt.

– Producenterne bliver ved med at sige, at der vil være et par bump på vejen. Men det her er ikke et bump, men et kæmpe hul i vejen, siger Trevor Tobin, der ejer butikken High North i Labrador City i det østlige Canada, og som har haft udsolgt af cannabis i ti dage i træk nu.

At der er udsolgt flere steder gør, at mange købere allerede er vendt tilbage til det sorte marked. Det skriver Ritzau.

Hash, drugs, cannabis, stoffer, narko, narkotika
Canada er løbet tør for cannabis. (Foto: Pexels)

Læs også: Nu er cannabis lovligt i Canada

Ferieplanlægning stresser de unge

I en ny rejseundersøgelse fra Momondo svarer flere end halvdelen af de unge danskere mellem 18-22 år, at de typisk påtager sig rollen som planlæggeren, når de skal på ferie med venner eller kæresten. Og for tre ud af ti af disse unge er rollen som ferieplanlægger stressende, mens hver femte svarer, at det er en stor byrde at planlægge en rejse for andre end dem selv.

Den største udfordring blandt de unge, som står for ferieplanlægningen, er at lave en rejseplan, der tager højde for alles interesser. Det svarer knap fire ud af ti af de 18-22-årige i undersøgelsen.

For hver femte unge dansker, der påtager sig rollen som ferieplanlægger, er det overnatningen, der kan give udfordringer, da det kan være svært at finde noget, der passer til alles smag og budget. Derudover er koordinering af alles rejseskemaer (17 procent) og at blive enige om feriedestinationen (15 procent) også blandt de udfordringer, som de unge støder på, når ferien skal planlægges. Det skriver Momondo i en pressemeddelelse.

præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde
Ferieplanlægning stresser de unge. (Foto: Pexels)

Læs også: Alarmerende stigning i antallet af stressede studerende

Sort boks fra det nedstyrtede indonesiske fly er fundet

Mandag formiddag styrtede et fly pludseligt ned bare 13 minutter efter afgang. Flyet var helt nyt og faldt ned fra en skyfri himmel. Men nu er en af de sorte bokse blevet fundet og bjærget fra flyet.

– Vi kan bekræfte, at vi har fundet en af de to bokse, siger chefen for den nationale kommission for transportsikkerhed, Soerjanto Tjahjono.

Flystyrtet har udløst fornyede bekymringer over Indonesiens dårlige luftfartssikkerhed.

Om bord på flyet var 178 voksne passagerer, et barn, to spædbørn, to piloter og seks medlemmer af kabinepersonalet. I alt 189 personer. De frygtes alle omkommet. Det skriver TV 2.

fly solnedgang rejse drømme (Foto: Pxhere)
Sort boks fra det nedstyrtede indonesiske fly er fundet. (Foto: Pxhere)

Læs også: Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen

Varm sommer giver medvind for Carlsberg

Årets rekordvarme sommer har givet gevinst for Carlsberg, som har øget salget solidt i tredje kvartal. Alene i tredje kvartal omsatte Carlsberg for 17,6 milliarder kroner – en vækst på ni procent.

– Vi har leveret et stærkt resultat i tredje kvartal, hvor alle regioner har leveret rigtig godt, skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i Carlsberg Cees ‘t Hart, skriver i en kommentar til regnskabet, at resultatet i kvartalet blandt andet er hjulpet af det rigtig gode vejr i Vesteuropa. Det skriver Ritzau.

Ny 6-pack sparer miljøet for 1200 tons plastik om året carlsberg øl beer alkohol
Varm sommer giver medvind for Carlsberg. (Foto: Carlsberg PR)

Læs også: Ny 6-pack sparer miljøet for 1.200 tons plastik om året

Dagens billede: Heidi Klum klædt ud som prinsesse Fiona

Traditionen tro afholdte Heidi Klum igen i år et Halloweenparty. Hvert år plejer hendes udklædning at være totalt gennemført, hvilket var tilfældet igen i år. Her var hun klædt ud som prinsesse Fiona fra Shrek, og hendes kæreste Tom Kaulitz var selvfølgelig Shrek selv.

Læs også: Anmeldelse: Halloween – Maskernes Nat

· Mere fra samme kategori ·