Læs også:

Close
Kosmetik, creme, beauty, skønhed, pleje, creme, alleri, parfume, parfumeallergi

”Naturlige” produkter er en ukendt allergi-bombe

Skønhed  | 

Hver fjerde dansker tror fejlagtigt, at naturlige eller økologiske plejeprodukter minimerer risikoen for allergi. Men desværre er naturlige dufte fra plantestoffer faktisk blandt de mest allergene stoffer, når det kommer til allergi

Det er efterhånden blevet almen viden at brug af produkter med parfume kan resultere i parfumeallergi. En ny undersøgelse foretaget af analyseinstitutet YouGov på vegne af Neutral viser da også, at hele 58 procent af danskerne bekymrer sig om at de, eller deres familie, kan blive ramt af allergi, mens 49 procent af danskerne har et ønske om at bruge færre produkter med parfume.

Og derfor vender flere og flere sig mod naturlige og økologiske produkter i den tro, at naturlige og økologiske produkter er mindre allergifremkaldende. Det viser selvsamme undersøgelse, hvor hver fjerde svarer, at de tror, at naturlige eller økologiske produkter minimerer risikoen for allergi.

Kosmetik, creme, beauty, skønhed, pleje, creme, alleri, parfume, parfumeallergi
”Naturlige” produkter er en ukendt allergi-bombe. (Foto: PR)

Plantestoffer er allergifremkaldende

Men rent faktisk er det på ingen måde tilfældet. Naturlige og økologiske produkter indeholder nemlig plantestoffer som er mindst ligeså allergifremkaldende som kemisk fremstillet parfume. Blandt et af de mest allergifremkaldende stoffer er eksempelvis Oak Moss, der er et naturligt parfumestof, som stammer fra egetræsmos.

Hos Neutral, der arbejder for en fremtid uden allergi, finder man det problematisk, at danskerne mangler viden om allergi:

– Det er positivt, at mange danskere er opmærksomme på risikoen for og konsekvenserne ved hudallergi, men vi kan også se, at mange ikke ved, hvordan de forebygger det. En stor del af danskerne tror, at de kan minimere risikoen for allergi ved at vælge naturlige eller økologiske produkter, men faktisk udsætter de fortsat sig selv for en stor risiko. Man kan sige, at det er en falsk tryghed, og derfor føler vi at ansvar for at sætte fokus på netop dette, så forbrugerne kan tage et oplyst valg, fortæller Stine Overgaard, Nordisk Brand Manager hos Neutral.

Kosmetik, creme, beauty, skønhed, pleje, creme, alleri, parfume, parfumeallergi
Plantestoffer er allergifremkaldende. (Foto: PR)

Bare fordi din ansigtscreme eller bodylotion er økologisk eller lavet på naturlige ingredienser, betyder det altså ikke, at du beskytter dig mod allergi. Hvis du vil vælge produkter, der minimerer risikoen for allergi, skal du derfor vælge produkter der har enten AllergyCertified-mærket eller Den Blå Krans.

Undersøgelsen viser desuden også, at danskerne bekymrer sig mere om allergi, når det kommer til deres børn. Hele 40 procent af danskerne bruger nemlig produkter på sig selv, som de aldrig ville bruge på deres børn.

 

Læs også: Her er de fire mest udbredte misforståelser om parfumeallergi

· Mere fra samme kategori ·