Læs også:

Close
kvinders vaner, bad, tisse, kvindeliv, kvinde, vaner, mærkelige

Kvinders vaner: 10 ting, alle kvinder gør, men ikke snakker om

Underholdning  | 

Har du nogle underlige, pinlige eller lidt ulækre vaner, som du ikke snakker så højt om? Mærkelige ting, du foretager dig, når du er alene? Så er du måske ikke den eneste

Der er selvfølgelig vaner, som vi alle sammen kommer til at gøre i offentligheden. Her snakker jeg til jer, der piller næse offentligt, tygger maden med åben mund, prutter i køen i supermarkedet eller klør jer åbenlyst i skridtet.

Men der er altså også bare nogle vaner, som vi vælger at gemme væk, til vi er alene hjemme i trygge omgivelser – og vigtigst af alt: Uden vidner. Det kan for eksempel være at undlade at bade, hvis vi alligevel ikke skal noget, eller måske tage et hurtigt bad og så lige tisse, mens vi nu står derinde alligevel. Og måske har du endda prøvet at lugte til det også?

Læs også: Vil du have en gladere hverdag? Her er 3 vaner, jeg har droppet

kvinders vaner, underlige, mærkelige, kvinder, vaner, livet, sære ting, universelle, ubredte
Lad os nu bare vær ærlige. Hvor mange af os har ikke taget et truckerbad i parfume, så vi kunne springet badet og hårtørringen over? Jeg erklærer mig skyldig. (Foto: Pexels)

Men når jeg gemmer mine vaner, til jeg er alene, så kan jeg ikke lade være med at undre mig over, om jeg er den eneste, der gør de her underlige ting. Er jeg så det? Eller er mange sære vaner langt mere udbredte, end jeg tror?

Den engelske skøn- og sundhedskæde Superdrug har lavet en undersøgelse med 1.500 deltagere, hvor de ser på, hvad amerikanske og europæiske mænd og kvinder gør. Så måske er du og jeg ikke så ene om vores mærkværdige vaner, som vi troede.

Her kommer de 10 mest udbredte vaner, som kvinder gør, men ikke snakker om.

Læs også: 9 hverdagsvaner, der gør det nemt at holde orden i hjemmet

1. Du holder på din prut indtil det sekund, du er alene

Ifølge undersøgelsen er der hele 97,3 procent af de adspurgte kvinder, der foretrækker at holde på deres prut, indtil de er alene.

Jeg er rimelig sikker på, at det er en vane, vi stort set alle sammen har. Hvem synes, det er rart at prutte i offentligheden? Jeg mener, nogle gange kan vi selvfølgelig godt komme til at slippe en vind midt på strøget, men kun hvis det er nødvendigt!

kvinde, vaner, kvinders vaner, kvindelige, unikke, udbredte, mærkelige, underlige, prutter
Selv om du foretrækker at slippe luften, når du er alene, så kan der altså godt kommer en ups’er – og de er pinlige! (Foto: Pexels)

Der er en udbredt og gammeldags holdning til, at kvinders prutter eller ture på toilettet ikke lugter grimt eller råddent, men det er altså et godt stykke fra sandheden. En af mine venner sagde engang:

– Kvinder hverken skider eller fiser, og hvis de gør, så dufter det af rosenblade, enhjørninger og glitter.

Jeg ved ikke, hvor den kom fra, men én ting af sikkert: Grundet den opfattelse har kvinder det klart bedre med at fise i ensomhed. Tænk, hvis den lugter? Det gør den otte ud 10 gange, så hvorfor tage chancen?

2. Du elsker at trykke dine bumser eller hudorme

Hvis du elsker at se dine bumser bliver trykket – og elsker at gøre det også, for den sags skyld, så er du ikke alene. 94,9 procent af de adspurgte kvinder i undersøgelsen fandt stor fornøjelse i at se deres bumser blive trykket. Det kan muligvis skyldes, at trenden med at trykke hudorme har bredt sig gigantisk på sociale medier.

Så hvis du praktiserer en nydelse i at trykke dine bumser eller hudorme derhjemme, kan du tage det helt roligt! Du er på ingen måde alene, om at nyde at presse de små sataner ud. Prøv at foretag en enkelt søgning på #pimplepopper på Instagram, og millioner af visninger vil bekræfte dig i, at det ikke er helt ulideligt at se på.

kvinders vaner, kvindelige, vaner, kvinder, underlige, mærkelige, ting kvinder gør, udbredte, bumser, hudorme, trykker
Undersøgelsen viser også, at 93,6 procent af kvinderne trykker deres bumser for tidligt. (Foto: All Over)

Læs også: Clarins: 8 grunde til at elske mærkets makeup, hudpleje og filosofi

3. Du tisser i badet

Hvis der nogle vaner, folk ikke er vilde med at indrømme, så er det, at de tisser i badet. Det opfattes som både ulækkert og uhygiejnisk, og selv om du er i bad, så er det da underligt at tisse på gulvet, ikke? Men selv om det er en udbredt opfattelse, så svarer hele 93,6 procent, at de nyder at tisse, mens de er i bad – say what?

Så er det måske slet ikke så unormalt alligevel. Så hvis det er noget, du gør, så behøver du måske ikke være så flov over det alligevel? Hvis du bor sammen med andre, vil jeg dog alligevel anbefale dig at skylle gulvet godt og grundigt af efter dig.

kvinders vaner, bad, tisse, kvindeliv, kvinde, vaner, mærkelige
Hvis du synes, det er meget befriende og rart at tisse i badet, så er du ikke alene. (Foto: All Over)

4. Du tager din bh af, så snart du kommer hjem

Der er ikke noget værre end at stå op om morgenen og spærre damerne inde, har jeg ret? Det strammer, det irriterer, og så er det bare ikke mega behageligt.

Men alligevel gør vi det morgen efter morgen, og vores bryster er derfor spærret inde flere timer om dagen. Så når vi kommer hjem, så er det bare rart at kunne slippe dem fri! Det er derfor blevet en af kvindernes mange faste vaner.

Hvis du også tager din bh af , så snart du træder ind af døren derhjemme, så er du ligesom 95 procent af kvinderne fra Superdrugs undersøgelse. Hvis du går en hel dag derhjemme uden bh, er du altså langt fra den eneste.

Det er som om, at vi kvinder godt ved, at det er befriende at undvære bh’en, netop derfor er den her vane heller ikke lige så pinlig at indrømme, som nogle af de andre.

kvinders vaner, vaner, kvinde, kvinder, underlige, unikke, sære, bh
Det er virkelig befriende at tage bh’en af og hoppe i noget mere løst og afslappet. (Pexels)

Læs også: 12 ting, du kender, hvis du har store bryster

5. Du barberer kun det stykke af dit ben, der skal være synligt

Vi har alle en tendens til at springer over, hvor gærdet er lavest engang imellem, og ifølge Superdrugs undersøgelse er der utrolig mange kvinder, der ikke nødvendigvis fuldfører deres barbering af benene. Omkring 72 procent svarer nemlig, at de kun barberer det stykke af deres ben, de har planer om at vise frem.

Vi kender da godt alle sammen situationer, hvor vi har travlt, skal hurtigt ud af døren, og af den ene eller anden årsag ikke lige når at barbere hele benet. Her kan det være smart kun at fjerne de hår, der er synlige. For eksempel hvis du har ankel- eller trekvartlange bukser på.

Så hvis dette ikke er en vane, du allerede har, så er den måske værd at indføre?

barbering, kvinde, ben, krop, kvinders vaner, vaner, vane, kvindeliv, tendenser
Flere kvinder har en vane med kun at barbere det stykke på benet, som de har tænkt sig at vise frem. Så slipper man også for mere arbejde – det er da smart! (Foto: Pexels)

6. Du sætter dit hår op, så du kan springe badet over

Okay, den her bliver vi alle sammen nødt til at vedkende os! Hvor mange gange har du ikke udskudt et bad, fordi du ikke lige havde tid, lyst eller overskud? Undersøgelsen viser, at det er tilfældet hos 74 procent af de adspurgte kvinder. Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg, det sker for mig en gang om ugen – nogle gange er det bare nemmere!

Hvis du er rigtig udspekuleret, så sætter du ikke kun håret op, men du vælger også at bruge tørbalsam, så du er helt sikker på, at dit hår ser fint og friskt ud, i det mindste til du går i bad om aftenen eller dagen efter.

Og bare rolig! Heller ikke her er du alene om dovenskaben. Undersøgelsen viser, at det gør sig gældende for 44 procent af kvinderne.

kvinders vaner, vaner, opsætning, dovenskab, underlige
I en stresset hverdag tager mange kvinder den nemme løsning. Du kan undgå et bad, hvis du sætter dit hår op eller bruger tørbalsam. (Foto: Pexels)

Læs også: 10 uundværlige beautyprodukter, der har ændret mit liv

7. Du lugter til dine svedige armhuler

Hvis der er en ubevidst vane, jeg er overbevist om, en del af os af kvinder har, så er det, at vi ind imellem lugter til vores armhuler. Ifølge undersøgelsen har jeg ret – 95,6 procent af kvinderne indrømmer, at de lugter til deres armhuler, og det kan der jo være flere grunde til!

Her tænker jeg igen på, at dovenskaben er den støste faktor. Vi lugter gerne til vores armhuler for at konstatere, at vi da ikke behøver tage det bad lige nu. Eller for at vurdere, om vi har så svedt så meget, at vi ikke kan have trøjen på dagen efter. Det er på en “need to know”-basis – hvordan skal vi ellers vide, om vi kan udskyde badet eller tøjvasken?

vaner, kvinders vaner, normalt, unormalt, mærkeligt, kvindeliv, dovenskab
Nogle gange kan det godt ske, du konstaterer, at du måske lugter en smule af sved. Men hey, alt kan fikses med lidt deo – hvis nu du ikke føler for et bad. (Foto: Pexels)

8. Når du spiser foran fjernsynet, venter du med at spise, til du finder noget, du vil se

Den her “sære” vane, er vi nok flere, der praktiserer. Jeg er ikke flov over at indrømme, at jeg altid spiser foran fjernsynet, når jeg er alene hjemme —  det er bare hyggeligt! Men det er jo kun hyggeligt, hvis du finder den helt rigtige film eller tv-serie, som du kan se, mens du spiser din mad.

Jeg har ofte tænkt på, om det var mig, der var underlig, når jeg nogen gange brugte så lang tid på at finde noget at se, at min mad næsten blev kold. Men ifølge Superdrugs undersøgelse er det meget normalt: Hele 81,3 procent af kvinderne svarede nemlig, at de ikke spiser, før de har fundet noget, de vil se.

vaner, kvinders vaner, dårlige, pinlige, sjove, unik, normal, underlig,
Der er bare ikke noget bedre end at spise, mens du ser noget rigtig godt i fjernsynet. (Foto: All Over)

Så hvis du også ofte ender med at måtte varme din mad i mikroovnen, fordi du ikke kan finde ud af, om du skal se Robinson på Viaplay, Game Of Thrones på HBO eller Stranger Things på Netflix, så er du altså langt fra den eneste. Heldigvis er den her vane en af de mindre pinlige, så den tør vi godt snakke åbent om  — jeg kender hvertfald ikke nogen, der ikke har gjort det på et tidspunkt.

Læs også: Streamingguide: Disse serier skal du se i efteråret

9. Du foretager dig mærkelige ting, når du taler længe i telefon

Kender du det, når din farmor ringer og snakker i timevis om sit vasketøj, strikkeklub eller sin sidste tur i brugsen? Det er en semi ufrivillig samtale, der kan tage op til 40 minutter, hvis ikke du passer på. Eller bare har en dårlig undskyldning for at slippe af med hende. I den slags situationer vælger mange af os at foretage os andre ting imens.

Det kan for eksempel være, at du lægger røret med farmor på højtaler, mens du tæller de småpenge, du har i pungen, lægger neglelak eller afprøver nye frisurer.

vaner, kvinders vaner, ting, telefon, dovenskab, rastløshed, normalt, underligt, mærkelig
Hvis du også hurtigt bliver rastløs under en telefonsamtale, så er du ligesom mange andre kvinder. Bare rolig! (Foto: All Over)

Det kan selvfølgelig også være, at du ofte har timelange samtaler med dine veninder og derfor ikke altid kan sidde for længe i den samme stilling, da det hurtigt bliver ubehageligt.

Her kan du bevæge dig rastløs rundt i din lejlighed, gå rundt på sengen eller sofaerne — eller måske bare sidde på en masse mærkværdige måder. Hvis du gør det, så er du ligesom 65,4 procent af kvinderne i undersøgelsen.

10. Du snakker med dig selv og laver mærkelige lyde, når du er alene

Snakker du også med dig selv eller laver underlige lyde, når du render rundt alene derhjemme? Så er du ikke alene! Det er åbenbart en kvindeting, at vi går og har samtaler med os selv fra tid til anden. Ifølge undersøgelsen er der 36,7 procent af kvinderne, der uden nogen særlig grund udbryder mærkelige lyde, eller har samtaler med sig selv. Gad vide hvorfor?

Mit bud er, at mændene eller vores omgangskreds nogen gange bliver trætte af at høre på os. Når det sker, så bliver vi jo nødt til at snakke ud i luften og lade som, at der er nogen, der hører, hvad vi siger. Så får vi også alt det ud, vi har på hjertet uden at få et eventuelt spydigt svar retur. Det er da måske egentlig meget smart?

vaner,kvinders vaner, underlige, mærkelige, normale, sjove,
Laver du også virkelig mærkelige ting, når du er alene? Så er du ligesom en masse andre kvinder — vi kan bare ikke gøre for det! (Foto: All Over)

Læs også: 13 irriterende problemer, du kun forstår, hvis du er lav

· Mere fra samme kategori ·