Læs også:

Close
Data, personlige data, frygt, bange

NEWS: Voksende frygt for at personlige data spredes på nettet

Nyheder  | 

Voksende frygt for at personlige data spredes på nettet · Flere mennesker med handicap skal hjælpes i job og uddannelse · Trump fyrer USAs justitsminister · En hollandsk mand vil have domstol til at gøre ham 20 år yngre · Dagens billede: Kronprinsesse Mary i kjole og sneakers

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Voksende frygt for at personlige data spredes på nettet

Når man køber tøj, sko og andre varer på nettet, så opgiver man en række andre personlige oplysninger såsom navn, adresse og telefonnummer. De nordiske forbrugere er i stigende grad urolige for, at virksomheder på nettet misbruger deres oplysninger. Det viser den nye rapport Global Mobile Consumer Survey 2018 fra Deloitte.

To ud af tre af nordiske forbrugere tror, at netvirksomhederne deler deres personlige oplysninger med tredjeparter – en stigning fra seks ud af ti sidste år. Desuden tror tre ud af fire, at netvirksomhederne ’hele tiden’ eller ’det meste af tiden’ bruger deres personlige oplysninger. De danske forbrugere er Nordens mest skeptiske med hele 79 procent.

Danskerne er også de mest skeptiske, når det kommer til at acceptere betingelser for registrering og handel hos netbutikkerne. Hele 25 procent af de danske forbrugere dykker ned i betingelserne, inden de klikker ’godkend’, mens det kun gælder for 20 procent i Sverige, 19 procent i Finland og 13 procent i Norge.

Data, personlige data, frygt, bange
De nordiske forbrugere er i stigende grad urolige for, at virksomheder på nettet misbruger deres oplysninger. (Foto: Deloitte)

Læs også: Rejsekort A/S deler dine data ved en fejl

Flere mennesker med handicap skal hjælpes i job og uddannelse

Regeringen har sammen med de øvrige partier i satspuljekredsen indgået en aftale for 2019-2022 på beskæftigelsesområdet. Partierne er i år enige om, at flere mennesker med handicap skal hjælpes i job og uddannelse og har afsat 128,4 millioner kroner til indsatsen. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

– Jeg er glad for, at vi har fået en god satspuljeaftale på plads, og jeg vil gerne takke satspuljepartierne for opbakningen til at prioritere handicapområdet i år. Vi skal have flere mennesker med handicap i job. Det er længe siden, der sidst blev sat målrettet ind på området. Med godt 128 mio. kr. og 11 initiativer kan vi gøre en afgørende forskel for mennesker med handicap. Der er brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, så lad os få fjernet nogle af de fordomme, der har holdt personer med handicap væk fra vores arbejdsfællesskab, fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

arbejde, arbejdsmarked, jobsøgning, job, dagpenge, nyuddannet, akasse, ansvar, universitet underskrift
Flere mennesker med handicap skal hjælpes i job og uddannelse. (Foto: Pexels)

Læs også: Strammere krav om uddannelse og job skaber psykisk mistrivsel hos unge

Trump fyrer USAs justitsminister

Jeff Sessions som er USA’s justitsminister, meddeler i et brev til præsident Donald Trump, at han træder tilbage. Det sker på Donald Trumps initiativ og opfordring. Det skriver TV 2.

– På din opfordring, indgiver jeg min opsigelse, skriver Jeff Sessions.

Donald Trump har længe været sur på Sessions og har flere gange kaldt ham for “uduelig”.

Præsidenten har nu udpeget Sessions stabschef, Matthew Whitaker, som den nye justitsminister.

USA, trump, donald trump, præsident, amerika, valg
Trump fyrer USAs justitsminister. (Foto: Pexels)

Læs også: Demokraterne vinder Repræsentanternes Hus

En hollandsk mand vil have domstol til at gøre ham 20 år yngre

En hollandsk pensionist føler sig udsat for diskrimination på grund af sin alder. Han har derfor bedt en domstol om juridisk at ændre hans fødselsdag fra 11. marts 1949 til 11. marts 1969. Det skriver Ritzau.

– Du kan ændre dit navn. Du kan ændre dit køn. Hvorfor kan man ikke ændre sin alder, siger den indtil videre 69-årige Emile Ratelband ifølge BBC til avisen De Telegraaf.

Sagen skal høres ved en domstol i byen Arnhem sydøst for Amsterdam. Der forventes en kendelse om fire uger.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
En hollandsk mand vil have domstol til at gøre ham 20 år yngre. (Foto: Pexels)

Læs også: Du kan gå glip af gode penge til din pension, hvis du er uopmærksom

Dagens billede: Kronprinsesse Mary i kjole og sneakers

Frederik og kronprinsesse Mary besøgte i tirsdag Terme Di Caracalla i Rom. Og læg så lige mærke til Marys skovalg!

https://www.instagram.com/p/Bp2doEanAUr/

Læs også: Prinsesse Marie inviterer elever hjem for at lære dem om madspild

· Mere fra samme kategori ·