Læs også:

Close
vaner, kvinders vaner, dårlige, pinlige, sjove, unik, normal, underlig,

14 små løgne, vi alle fortæller os selv

Underholdning  | 

Livet er bare for hårdt og uretfærdigt nogle gange. Så der er vel ikke noget galt med at lyve for os selv for at gøre det lettere? Her kommer 14 små løgne, vi alle har fortalt os selv

Kender du det, når virkelighedens onde ansigt viser sig? Når realiteterne bare bliver uoverskuelige? Så er det så dejligt nemt at pynte lidt på sandheden (i hvert fald over for sig selv). Og wupti, så er livet pludselig lidt mere overskueligt. Du behøver ikke skamme dig. Jeg kan garantere dig for, at du ikke er den eneste.

Der er nogle helt basale små løgne, vi alle sammen fortæller os selv på ugentligt basis. Læs med og se, hvor mange du kan relatere til.

løgne, indbildning, hverdag, fest, sjov, underholdning, små løgne
En ugentlig lørdags-løgn kan for eksempel være: “Jeg skal kun have én drink i aften. Bare så I ved det. Èn”. Right. Hvor mange gange har du efterhånden sagt det til dig selv? Og hvor mange gange er det rent faktisk sket? Præcis min pointe. (Foto: All Over)

Læs også: Når alle mænd hedder Kenneth, og man selv er navnesnob

1. Jeg skal kun have én …

Når det kommer til snacks, drinks eller andet, der i længden er forkert i store mængder, men som bare føles så godt! Du tænker, at du kun skal have én. Og du siger, at du kun skal have én drink. Men inderst inde ved du godt, at det ikke kommer til at ske. Din krop og din hjerne skriger på mere.

Vi kender det alle sammen. “Nej nej. Jeg drikker ikke i aften. Okay så. Men jeg skal kun have én”. Og før du ved af det, er klokken 05 om morgenen, og du er den eneste tilbage på dansegulvet i din kæmpe brandet. Det sjove er, at den her løgn, vi altid fortæller os selv, optræder oftere end så mange andre. Vi lærer det simpelthen aldrig.

2. Jeg trænede i morges, så den her pose slik tæller ikke

Hvor mange har haft den her tanke? Kom bare. Op med hænderne. Der er alligevel ikke nogen, der kigger. Desuden, hvis vi kunne se hinanden, ville vi vide hvor OFTE, det her sker. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har slæbt min trætte og ugidelige krop op i Fitness World, for efterfølgende at komme hjem og belønne mig selv med snacks. “Flot Camilla, du var i fitness i dag. Så har du fortjent chokolade”.

Det er jo idioti på højt plan. Det indrømmer jeg gerne. Men når man har svedt og kæmpet med maskinerne, så tæller en chokoladebar ikke, vel?

3. Jeg tjekker bare Facebook i fem minutter

Når det du har gang i bare er vanvittigt kedeligt eller spild af din tid. Det kan være en dødsyg forelæsning, en kedelig dag på jobbet, en opgave der skal skrives, eller måske din bedstemors 80’års fødselsdag. Det kan også være, du er bange for at gå glip af noget? Uanset hvad, så siger vi utrolig ofte til os selv, at vi bare liiiige tager en hurtig kigger, så vi er underholdt i bare fem minutter.

Det bliver aldrig ‘bare’ fem minutter. Og pludselig indser du, at fem minutter er blevet til halvanden time. Og du laver det samme nummer over for dig selv gang på gang. Hvor naiv er du lige?

Læs også: Har du overvejet, om du er afhængig af din mobil? 

4. Shopping? God idé, men jeg køber kun det her ene stykke tøj i dag

Vi kender det alle sammen: Lysten overtager. Dankortet gløder. Og før du ved af det, har du fire store indkøbsposer i hånden. Problemet er bare, at der er omkring 20 dage til din næste løn. Så nu kan du se frem til en måned i fattigdom og havregrød til aftensmad. Men i det mindste kan du se godt ud, når du tager hjem til de forældre og beder dem forbarme sig over dig med et lån.

5. Fra nu af vil jeg begynde at træne flere gange om ugen

Og det gør du måske også. Den første uge eller to efter, du har købt dit medlemskab. Efterfølgende bliver det bare en fast udgift, der trækkes fra din konto hver måned. Dine ugentlige besøg står måske på lidt tid, men så mister du motivationen, og du orker egentlig ikke vedligeholde det alligevel. Desuden er der så mange ting, der er sjovere. Shopping, snacks, en lur på sofaen …

6. I dag gør jeg hovedrent

Hvor mange gange er du ikke vågnet om morgenen og har sagt til dig selv: “I dag fikser jeg hele lejligheden”? Tro mig, du er ikke alene. Det er en god tanke – og man skal jo starte et sted! Men så kommer livet i vejen. Det kan være, din veninde foreslår frokost, din mor ringer, eller at der pludselig er Venner maraton på Zulu. Livet handler jo om prioriteringer, og pludselig står hovedrengøring ikke øverst på din liste.

Det kan jo uskyldigt nok også ske, at du “glemmer” det. Det har man da set før. Når man tænker over det, hvem gør så grundigt rent én gang om ugen? Det er jo slet slet ikke nødvendigt …

Læs også: 6 stadier, vi kvinder går igennem, når vores kærester deltager i Movember

7. Bare én episode mere, så går jeg i seng

Okay. Lad os lige blive enige om én ting: Når en serie er latterligt, tåkrummende og “hold vejret” spændende, så kan man ikke bare slukke og gå i seng. Det kræver fandme en helt specielt portion selvdisciplin. Lidt ligesom at sige nej til snacks. Det er simpelthen ikke muligt. Men alligevel er vi så idiotiske, at vi gang på gang fortæller os selv, at NU er det også tid til at lukke ned og gå i seng.

Men så ender afsnittet bare fuldstændig vanvittigt. Den ene hovedperson er ved at dø, den anden er blevet kidnappet, den tredjes hemmelighed er ved at blive afsløret og dit favoritpar er ved at gå fra hinanden. Hvordan kan du sove nu?!

 

8. Jeg går i bad i morgen

Det er ikke fordi, du ikke vil i bad. Du elsker faktisk at gå i bad. Måske ikke når du skal. Men når du står derinde, så er verden udenfor ligegyldig, og du har ikke det mindste lyst til at træde ud igen. Problemet er bare, hvis du har haft en lang dag på jobbet, studiet eller hvad du nu foretager dig. Du er sent hjemme, og din energi er lig nul. Bad er det sidste du kan overskue. Du siger til dig selv, at du sagtens kan nå det inden arbejde i morgen.

Når du vågner dagen efter, indser du bare, at nu heller ikke er tidspunktet. Det bliver en hurtigt klud under armene og så ellers bare fuld knald på den tørbalsam, der ligger i skuffen. Længe leve remedier, der gør hverdagen så meget nemmere!

Læs også: Kvinders vaner: 10 ting, kvinder gør, men ikke snakker om

9. Fra på mandag vil jeg begynde en sundere livsstil med færre snacks og mere grønt

Intentionen er god. Men virkeligheden er bare en anden. Mandagen kommer og mandagen går, og i mellemtiden har du glemt alt om din sunde livsstilsændring. I løbet af ugen kommer du i tanke om din målsætning og lover dig selv, at du istedet starter på næste mandag. Der er jo ikke noget så taberagtigt som at forandre sit liv fra onsdag til torsdag. ALLE ved, at den slags skal ske om mandagen.

Det er lidt ligesom at træne uden at tjekke ind i sit fitness center: Hvis du ikke gør det, så er det ikke sket. Hvis du ikke starter din store livsstilsændring om mandagen, så er det kampen tabt på forhånd.

10. Når vejret bliver varmere, så vil jeg begynde at gå nogle flere ture

Du fortæller ofte dig selv, at du skal blive bedre til at røre dig i hverdagen. Fitness har du sjovt nok opgivet, efter du meldte dig ind og aldrig fik dit abonnement brugt. Så nu er målet at gå ture i naturen. Det er da også så forfriskende og mere charmerende end et cement center. Men så regner det. Eller sner. Eller blæser. Så er det for koldt. Så du lover dig selv, at når det først bliver varmere, så skal du afsted!

Men indse det nu bare: Du er glad for din serier og din sofa. Dit viaplay og netflix abbonement lider på ingen måde under, om det er minusgrader eller strandvejr udenfor.

Læs også: 10 ærlige opdateringer om (at hade) træning

11. Jeg vil begynde at være mere positiv og imødekommende overfor mine medmennesker

Har vi ikke alle sammen prøvet at vågne om morgenen og fortælle os selv, at i dag bliver en god dag. I dag vil vi være postive, glade og møde vores medmennesker med forståelse og imødekommenhed. Vi vil smile til fremmede og i bund grund bare forsøge, at være rigtig gode mennesker. Jeg siger det personligt til mig selv et par gange om ugen – og det holder da også!

Lige til jeg kommer ud af døren og støder på den første idiot, der springer over køen til bageren. Den anden idiot, der sætter sig på min taske i toget (uden at bede mig flytte den først), eller den tredje idiot, der taber sit buskort og ikke siger tak, når jeg pænt rækker ham det. Så kan det fandme også være ligemeget. Fjolser.

12. Jeg var så fuld, at det husker jeg absolut intet af

Når du var fuld aftenen før og måske kom til at skabe dig liiidt for meget. Du gjorde måske noget, som du ikke er så stolt af morgenen efter. Måske har du kysset med en virkelig gusten fyr, men i øjeblikket var du sikker på, at han lignede Brad Pitt? Måske skrev du til dit crush, eller lavede en scene på det lokale diskotek? Either Way. Den sikreste vej ud? Det kan du ABSOLUT ikke huske noget som helst af. Hvorfor? Du var fuld.

Læs også: Dine fulde venner får dig til at drikke mere

13. Der er uden tvivl for langt at gå

Når du skal et bestemt sted hen, men simpelthen ikke orker at gå. Måske er det lidt længere væk, end der hvor du plejer at befinde dig, og så virker det fuldstændig uoverskueligt. Måske er det også koldt? Uden tvivl, så er der simpelthen for langt at gå, så den bedste mulighed er klart at finde alternative transportmidler. Distance fremfor dovenskab vinder hver gang. Der er ikke tale om løgne her, men ganske almindelig logik.

14. Det her er sidste gang, jeg trykker snooze, nu står jeg altså op

Er du typen, der sætter din alarm til at ringe flere gange? Måske med en lille kærlig og opmuntrende hilsen som “Så er nu dovne-dorthe” eller “Nu når du ikke at lægge make-up”? Så er den her løgn nok en af dine foretrukne. Vi kender det alle sammen. Alarmen ringer, og man er bare ikke mentalt klar til endnu en dags udfordringer. Desuden er sengen så varm. Og blød. Og tryg. Bare fem minutter mere. Eller 10. Eller 15. Ups.

Læs også: Vi danskere for får lidt søvn – her er konsekvenserne

· Mere fra samme kategori ·