Læs også:

Close
peach melba

Tørstig? Opskrift på en smuk og cremet peach melba-smoothie

Mad  | 

Her er en flydende udgave af den klassiske dessert peach melba, hvor ferskener og hindbær lægges i smukke lag. Selv om drikken ikke er sød som originalen, er den meget frugtig og cremet takket være den tilsatte tahin

Der er to lag i denne fotogene og frugtige smoothie: Begynd med ferskenlaget, fordel halvdelen mellem to glaskrukker, blend resten med hindbærrene, og du har et pink lag. Her er opskriften på en cremet peach melba.

peach melba
En lækker smoothie, der også er ret pæn. (Foto: Politikens Forlag)

Giver to portioner

Til ferskenlaget:
3 mellemstore modne ferskener uden sten (300 g) eller 1 dåse (400 g) ferskener i egen saft (gerne økologiske)
½ frossen banan (side 22)
2 spsk tahin
1¼ dl havremælk eller mandelmælk
1 spsk citronsaft
½ tsk stødt vanilje eller vaniljepulver
2 isterninger

Til hindbærlaget:
120 g frosne hindbær

Til pynt:
tynde skiver fast, men moden fersken
kokosmel
hampefrø, chiafrø eller bipollen

Sådan gør du

Hak fersknerne groft, og kom dem i blenderen med resten af ingredienserne til ferskenlaget.

Kør dem på høj hastighed, til drikken er helt glat.

Fordel halvdelen af ferskensmoothien i to mellemstore glaskrukker (som vist på fotoet), og lad den anden halvdel blive tilbage i blenderen. Tilsæt hindbær, og blend, til drikken igen er helt glat og er blevet pink.

Hæld forsigtigt hindbærlaget oven på ferskenlaget: Hæld udefra og ind mod midten (hindbærlaget er tungere end ferskenlaget). Skab en marmorering af farverne ved at føre bagsiden af en teske op og ned langs med glassets inderside. Pas på ikke at blande lagene for meget – de forsvinder hurtigt.

Pynt med et par tynde skiver fersken og drys med kokosmel og frø.

 

bog smoothies
Opskriften stammer fra bogen Green Kitchen Smoothies med sunde smoothies og juicer til alle ugens dage af Luise Vindahl og David Frenkiel fra Politikens Forlag.

 

Læs også:

5 madvarer, der får dig i godt humør

Background of fresh berries.

· Mere fra samme kategori ·