Læs også:

Close
Euro penge

NEWS: Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner

Nyheder  | 

Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner · Brexit-aftale udskudt · Studerende vil forsyne landebefolkningen i Afrika med grøn strøm · Ariana Grande siger farvel til internettet · Dagens billede: Canada fejrer cannabissen

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner

Den store udbytteskatteskandale, der har kostet Danmark mindst 12,7 milliarder kroner, er en del af et gigantisk milliardkup mod det meste af Europa. Et kup, som efter alt at dømme stadig er i gang i flere lande. Det skriver DR.

Mindst 10 lande i Europa har været udsat for formodet bedrageri med udbytteskat, der kan have kostet statskasserne 410 milliarder kroner. Netværket har i årevis stået bag en særlig skattefidus, som kun har det formål, at hive kæmpe beløb ud af de europæiske statskasser.

Netværket består af finansfolk, såsom aktiehandlere, banker og advokater i Europas største finansbyer, London og Frankfurt.

I dag efterforskes sagen i flere lande som bedrageri.

Euro penge
Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner. (Foto: Pexels)

Læs også: Undersøgelse: Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det

Brexit-aftale udskudt

Onsdag var EU’s medlemslande samlet for at forsøge at nå frem til en Brexit-aftale, men mødet endte med at være forgæves. Det skriver TV 2.

I følge Reuters er den officielle udmelding, at landene ikke vil mødes igen, før EU’s chefforhandler for Brexit, Michael Barnier, med sikkerhed kan sige, at der er sket fremskridt i forhandlingerne.

Når Storbritannien ved udgangen af marts forlader EU, følger Nordirland med, mens resten af Irland forbliver medlem. Derfor er det helt store dilemma ved Brexit, hvordan den geografiske grænse mellem de to lande skal fungere.

Allerede inden mødet troede Lars Løkke Rasmussen ikke på en aftale.

EU, europa, brexit, bruxelles
Brexit-aftale er udskudt. (Foto: Pexels)

Læs også: Er #Brexit aflyst? …

Studerende vil forsyne landbefolkningen i Afrika med grøn strøm

En gruppe diplomingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har designet en særlig solcellepavillon, der kan give store dele af landbefolkningen i Afrika adgang til elektricitet. De præsenterer deres opfindelse for verden på klimatopmødet i København i denne uge. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Pavillonen består af tre solceller og en simpel shelter-konstruktion. Den er modulerbar og kan efter samme princip som et LEGO-samlesæt løbende kombineres med nye elementer.

Topmødet bliver afholdt i København den 19. og 20. oktober 2018. Her samles stats- og regeringschefer, ledere af internationale organisationer, erhvervslivet, forskningsverdenen og civilsamfundet i en magtfuld koalition, der leverer på verdensmålene gennem innovative partnerskaber.

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet tager i denne uge til internationalt klimatopmøde i København med deres bud på en solcelleløsning, der kan forsyne landområder i Afrika med strøm. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.
Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet tager i denne uge til internationalt klimatopmøde i København med deres bud på en solcelleløsning, der kan forsyne landområder i Afrika med strøm. (Foto: Melissa Yildirim / AU Foto)

Læs også: Strømmen gik i Disneyland

Ariana Grande siger farvel til internettet

“God Is a Woman”-sangeringen Ariana Grande meddelte tirsdag, at hun har brug for en pause fra de sociale medier.

– Time to say bye bye again to the internet for just a lil bit. It’s hard not to bump news n stuff that I’m not trying to see rn. It’s very sad and we’re all tryin very hard to keep going. love u. and thank u for bein here always, skrev Ariana på sin Instagram Story, som senere blev slettet.

Reaktionen fra sangerinden kommer i kølvandet på bruddet med Pete Davidsen, og at hendes ekskæreste Mac Miller døde af en overdosis i starten af september måned.

Ariana Grande er dog stadig aktiv på de forskellige kanaler og har endnu ikke deaktiveret sine profiler på de sociale medier. Det skriver HuffPost.

Læs også: Ariana Grande-støttekoncert indsamler millioner til ofre for Manchester-angrebet

Dagens billede: Canada fejrer cannabissen

Hele onsdagen kunne man rundt omkring i Canada være med til at fejre, at cannabis nu er lovligt.

https://www.instagram.com/p/BpCP4lyj_AB/?taken-by=cnn

Læs også: Nu er cannabis lovligt i Canada

· Mere fra samme kategori ·