Læs også:

Close
Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød

NEWS: Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød

Nyheder  | 

Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød · Rosendahl køber Kähler · Flere bliver vaccineret mod influenza · Jo længere uddannelse – jo mere hjemmearbejde · Dagens billede: Efteråret er her

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød

Hver niende danske kvinde bliver ramt af brystkræft. Antallet af personer, der får stillet diagnosen, har været stigende gennem de sidste 60 år. Så der er al mulig grund til at være med, når Danmark for 11. år i træk bliver hyllet ind i lyserødt til fordel for brystkræftsagen.

Det sker nu på lørdag den 6. oktober, hvor der landet over er Lyserød Lørdag med et hav af fantasifulde aktiviteter. I år kan man blandt andet komme til Ladies Night, golfturnering, kondibingo, bridgeturnering, mandeløb, kagesalg, foredrag – og meget mere.

I stort set alle dele af Danmark er der lokale arrangementer i ugen op til eller på selve Lyserød Lørdag. Den store opbakning fra frivillige ildsjæle og det lokale erhvervsliv imponerer formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

– Lyserød Lørdag er et godt eksempel på, at vi når ud dér, hvor livet leves og hvor mennesker er. Det er med til at skabe nærhed og respekt for sagen. At frivillige får aktiveret det lokale erhvervsliv om en landsdækkende sag – det er da imponerende, siger Helen Bernt Andersen.

I 2017 havde Lyserød Lørdag 10 års jubilæum, og der blev samlet fem millioner kroner ind. Pengene går til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende ramt af brystkræft. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød
Lørdag bliver Danmark endnu en gang lyserød. (Foto: Kræftens Bekæmpelse)

Læs også: Helene fik lavet keglesnit: – Jeg er glad for, at jeg endelig tog til lægen

Rosendahl køber Kähler

Kähler er i dag et synonym for dansk keramikdesign i absolut topklasse, med design der har gået deres sejrsgang verden over, siden de første Kähler-vaser blev fremstillet for over 175 år siden. Nu overtager et af Danmarks største designhuse, Rosendahl Design Group, ejerskabet af Kähler.

Med opkøbet af Kähler føjer Rosendahl Design Group A/S det niende brand til familien, som også tæller blandt andre Bjørn Wiinblad, Kay Bojesen og Holmegaard. I 2017 kunne selskabet præsentere omsætningsrekord på tværs af brandporteføljen.

Rosendahl Design Group overtager hele ejerandelen i Kähler Design A/S, alle aktiviteter i selskabet og et antal medarbejdere. Kähler-restauranter og flagship stores i Århus og Oslo samt det historiske værksted på Kählersbakken i Næstved fastholdes i Dansk Management Group, ejet 100% af Frantz Longhi. Det skriver Rosendahl Design Group A/S i en pressemeddelelse.

Rosendahl køber Kähler
Rosendahl køber Kähler (Foto: Rosendahl Design Group)

Læs også: Flotte mønstre er en af de store boligtendenser i efteråret 2018

Flere bliver vaccineret mod influenza

Fra den 1. oktober har det været muligt for alle i risikogrupperne ældre, kronisk syge, svært overvægtige og gravide at få gratis influenzavaccination over hele landet – i alle landets kommuner. Influenzasygdommen rammer hvert år tusindvis af danskere. For de fleste er sygdommen forholdsvist fredelig, men hvis man er i en af risikogrupperne, kan influenza være en alvorlig og livstruende sygdom.   

Heldigvis er der flere ældre, der bliver vaccineret mod influenza. I sæsonen 2016-17 blev 47 procent af danskere på 65 år eller derover vaccineret, mens der i sæsonen 2017-18 var 50 procent af de ældre, der blev vaccineret.  

Udover de ældre er der generelt i risikogrupperne sket en stigning i antallet af vaccinationer fra 564.350 i 2016-17 til 702.349 i 2017-18.

95 procent af de 7.667 danskere, der sidste år blev indlagt på grund af influenza, tilhørte en af risikogrupperne. 63 procent af dem var ikke vaccineret, viser tal fra Statens Serum Institut.

Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccine, hpv, vaccine, sprøjte, læge,
Flere bliver vaccineret mod influenza. (Foto: Pixabay)

Læs også: Influenza – Sådan kommer du over den

Jo længere uddannelse – jo mere hjemmearbejde

29 procent af alle beskæftigede arbejdede hjemme mindst én gang i løbet af fire sammenhængende uger i 2017. Men hjemmearbejde er langt mere udbredt blandt personer med en lang videregående uddannelse end blandt personer med grundskole som højest fuldførte uddannelse. 61 procent af de beskæftigede, som havde en lang videregående uddannelse, havde i 2017 arbejdet hjemme inden for fire sammenhængende uger. Det galdt blot for 12 procent af de beskæftigede uden anden uddannelse end grundskole.

Hjemmearbejdets udbredelse varierer også mellem brancher. I 2017 var hjemmearbejde mest udbredt i branchen information og kommunikation (60 procent) efterfulgt af erhvervsservice (44 procent), som blandt andet dækker over advokatbistand, udlejning af materiel og rengøring. Dernæst fulgte offentlig administration, uddannelse og sundhed (30 procent), industri mv. (24 procent), bygge og anlæg (21 procent) og handel og transport (19 procent).

computer, eksamen, eksamensopgave, fokus, produktivitet, online, arbejde, kurser, online kurser, gratis, jobsøgning, forbedring
Jo længere uddannelse – jo mere hjemmearbejde. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvad sker der for uddannelsesloftet?

Dagens billede: Efteråret er her

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og inden længe vil hele landet være klædt i smukke og brune nuancer.

Læs også: 11 ting, der er fede ved efteråret

· Mere fra samme kategori ·