Læs også:

Close
Rejse rejs ferie fly travel

NEWS: Flere flyprisportaler anmeldt for vildledende markedsføring

Nyheder  | 

Flere flyprisportaler anmeldt for vildledende markedsføring · Minister: FN’s klimarapport er foruroligende læsning · Skud affyret i København · Hunde afleverer 8,3 millioner underskrifter til FN · Kim Larsen hædret med stor mindekoncert · Dagens billede: Et lyn slår ned i One World Trade Center

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere flyprisportaler anmeldt for vildledende markedsføring

Flyprisportaler kan gøre det nemt for forbrugerne at finde den billigste flybillet, og en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser da også, at omkring en tredjedel af de danske forbrugere bruger flyprisportaler, når de skal finde billetter.

Men de priser, man kan finde på flyprisportaler, er i flere tilfælde ikke de billigste – heller ikke selvom portalen lover det. Det konstaterer Forbrugerrådet Tænk, der har kigget nærmere på flere portalers markedsføring og nu anmelder de tre flyprisportaler Dohop.dk, Rejsepriser.dk og Viviro.com til Forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring.

Det er ikke kun, når der skal købes flybilletter, at danskerne er vilde med prisportaler. To tredjedele af danskerne bruger prisportaler mindst hver tredje måned, og udover flybilletter er det priser på hårde hvidevarer, hoteller og it-udstyr, der bliver søgt flittigst på. I blandt andet England og Norge findes der mærkningsordninger for prisportaler, og Forbrugerrådet Tænk foreslår, at man også i Danmark bruger mærkning til at vise vej til troværdige prisportaler. Det skriver Forbrugerrådet Tænk i en pressemeddelelse.

Rejse rejs ferie fly travel
Flere flyprisportaler anmeldt for vildledende markedsføring. (Foto: Pexels)

Læs også: Læger og Forbrugerrådet Tænk advarer om at bruge Netdoktor

Minister: FN’s klimarapport er foruroligende læsning

Der tegner sig et dystert billede af klimaets fremtid og ambitionen om at nå Paris-aftalens temperaturmålsætning, hvis ikke der sker markante reduktioner i verdens CO2-udledning. Så klar er konklusionen i en længe ventet rapport fra FN’s klimapanel, der netop er blevet offentliggjort.

Ifølge den nye rapport ender vi med en temperaturstigning på 1,5°C eller 2°C inden udgangen af århundredet. Konsekvenserne af den globale opvarmning omfatter stigninger i ekstreme vejrbegivenheder, arter der uddør, nedgang i biodiversitet, negative konsekvenser for sundhed, levebrød, sikkerhed for mennesker, fødevare- og vandforsyning samt økonomisk vækst.

– Nu kender vi resultaterne af IPCC’s rapport, og de understreger behovet for, at udviklingen af radikale grønne teknologier og ændringer i vores måde at leve på her på jorden vil være bydende nødvendige for at reducere klimaforandringerne. Det skal gå hurtigt, og det kræver politisk mandshjerte og vovemod, og her er Danmark klar til at være med helt fremme, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Regeringen lancerer senere på ugen sit klima- og luftudspil, hvor man vil lancere en række politiske tiltag, der skal sigte mod, at Danmark skal være en klima-neutral nation i 2050. Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Jorden, klima, co2, den blå planet
Der tegner sig et dystert billede af klimaets fremtid og ambitionen om at nå Paris-aftalens temperaturmålsætning, hvis ikke der sker markante reduktioner i verdens CO2-udledning. (Foto: Pexels)

Læs også: Jordens ressourcer for 2018 er opbrugt

Skud affyret i København

Søndag aften har gerningsmænd på knallert affyret omkring 10 skud i Gersagerparken i Hundige, oplyser politiet til TV 2.

– Vi har ikke kunnet finde nogen, der er blevet ramt, og der er heller ikke nogen, som har meldt sig på sygehuset. Men vi har modtaget en anmeldelse, og vi har fundet hylstre og andet på stedet, siger Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet arbejder ud fra den teori, at en eller to gerningsmænd på en knallert har affyret skuddene.

– Vi arbejder videre med sagen, og umiddelbart ligner det, at der er affyret omkring ti skud, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er endnu ikke foretaget nogle anholdelser i sagen.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Søndag aften har gerningsmænd på knallert affyret omkring 10 skud i Gersagerparken. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand i bil ramt af skud

Hunde afleverer 8,3 millioner underskrifter til FN

Celebrity hunde vakte i torsdags stor opmærksomhed, da de i cykeltaxa kørte igennem gaderne på det centrale Manhattan. Hundene var på vej til FN’s hovedkvarter for at aflevere mere end 8 millioner underskrifter med en opfordring til FN om at lave en global aftale, der skal stoppe dyreforsøg inden for skønhedsindustrien globalt. Underskrifterne er blevet indsamlet af The Body Shop verden over i løbet af de sidste 15 måneder og bliver helt symbolsk overleveret på Dyrenes dag.

90.000 af underskrifterne blev indsamlet i Danmark blandt andet på PET-athons i tre byer den 6. maj i år, hvor 950 mennesker og 400 hunde gik imod dyreforsøg inden for skønhedsindustrien i København, Odense og Randers.

Læs mere om det globale forbud på www.thebodyshop.com/against-animal-testing.

The Body Shop, Aflevering af 8,3 millioner unders krifter imod dyreforsøg til FN
Hunde afleverer 8,3 millioner underskrifter til FN. (Foto: The Body Shop)

Læs også: 14 bæredygtige mål skal gøre The Body Shop til verdens mest etiske virksomhed

Kim Larsen hædret med stor mindekoncert

Hele sidste uge blev afdøde Kim Larsen hædret over hele Danmark. Fredag blev der holde mindeoptog, hvor politiet til sidst måtte meddele, at der ikke var plads til flere. Søndag aften blev der på Rådhuspladsen i København afholdt stor mindekoncert med storskærme i både Aarhus, Aalborg og Odense.

Læs også: Vor Frelser Kirke mindes Kim Larsen

Dagens billede: Et lyn slår ned i One World Trade Center

Tirsdag slog et lyn ned i One World Trade Center på Manhattan i New York.

Læs også: New York-spiseguide: Brunch & morgenmad

· Mere fra samme kategori ·