Læs også:

Close
husmoderråd

#Lifehacks: 7 husmoderråd, der vil gøre hverdagen nemmere og billigere

Mit liv  | 

Man kan selvfølgelig altid gøre sig sine egne erfaringer, men et godt gammeldags husmoderråd er altid kærkomment. Vi har samlet syv life hacks, du bør kende

Lemonade og afkalkning

Har du problemer med kalk i brusehovedet, brusekabinen eller i bunden af gryden, er citronen din ven! Gnid citronen på det kalkramte område, og lad syren gøre sit arbejde. Du kan med fordel ordne brusekabinen, imens din balsam får lov at virke – to fluer med et smæk!

Vær opmærksom på, at det ikke er alle overflader, der kan tåle syren.

Citronsyre er noget krasbørstigt stads, det kan nemlig også bruges til at fjerne rust med. Sørg for, at rustpletten er helt dækket af citronsaft, og lad det trække i fem-ti minutter. Vask derefter genstanden af.

Citron husmoderråd
Har du citron til overs fra madlavning eller drinks, kan du passende bruge det sidste til rengøring. (Foto: All Over)

Hjemmelavet varmedunk

Har du mavepine og ømme muskler, kan du lave en varmedunk med tre ting, der findes i de fleste hjem. En elastik, en sok og nogle ris.

Fyld sokken op med ris, og sæt elastikken i enden. Varm den fyldte sok op i mikroovnen, og læg den derefter der, hvor du har ondt.

Pas på fingrene

Er du ikke den største handywoman, har vi et tip til, hvordan du i hvert fald ikke slår dig over fingrene, hvis du skal hænge et billede op eller lignende. Brug en tøjklemme til at holde om sømmet og undgå et rap over nallerne.

Husmoderråd
Så er frygten for at slå sig over fingrene ikke længere en undskyldning. (Foto: All Over)

Brintoverilte

Brintoverilte kan bruges til meget andet end at rense sår. Det er faktisk lidt af et mirakelmiddel inden for husholdningen.

Brug 3 procents brintoverilte og bagepulver i kampen mod fastbrændte rester på pander og i ovn.

Blander du lidt opvaskemiddel i miksturen, kan den bruges til at rengøre fliserne i brusekabinen. Smør fliserne ind i blandingen, lad det trække et øjeblik, skrub derefter med en svamp og skyl til sidst af med vand.

Her er syv yderligere tips til, hvordan du kan bruge brintoverilte:

Hårfrit afløb

Det kan være svært at få fat i det hår, der har samlet sig i afløbet. Det er der heldigvis råd for! Brug børsten fra en gammel mascara til at få fat i det hår, der har forvildet sig ned i afløbet.

Mascara husmoderråd
Den lille børste kan være en stor hjælp. (Foto: All Over)

Få styr på plastikposerne

Hvis du også er en af dem, der har 100 plastikposer til at flyde, fordi du altid glemmer at tage noget med til varerne, når du er nede at handle, så er der godt nyt. One Crazy House redder dagen med en nem og smart løsning på poseproblemet.

Hold styr på fløden

Når man pisker flødeskum, kan fløde godt havne alle mulige steder, hvor det ikke skal. Får man det på tøjet, er det desværre heller ikke til at få af lige med det samme på grund af fedtet i fløden.

Red tøjet og køkkenet fra fløderegn med en paptallerken. Lav to huller i tallerkenen, som du stikker piskerne igennem. Så agerer den skjold, imens du pisker. Smart, hvad?

Flødeskum husmoderråd
Styr på fløden – ja tak. (Foto: All Over)

Læs også:

 

 

Det kan være svært at få SU'en til at række. Men det er ikke umuligt. (Foto: All Over)

Fra sabbatår til SU: Syv gode råd til studieøkonomien

· Mere fra samme kategori ·