Læs også:

Close
cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,

Skal du til halloween-fest? Bliv inspireret af 33 af de vildeste kostumer fra dansk cosplay

Kultur  | 

Få inspiration til dit halloween-kostume af cosplayere, der klæder sig ud hele året

De fleste af os klæder os kun ud til fastelavn, temafester og halloween, men der findes også mennesker, der klæder sig ud hele året – nemlig cosplayere. Cosplay er et fænomen, der stammer fra Japan, og fænomenet er ved at tage til i Danmark.

Ordet er en sammentrækning af ordene ”costume” og ”roleplay”, og minder på nogle punkter om live rollespil. Hvor live rollespil mest fokuserer på at spille en rolle og udkæmpe kampe mellem de personer, man spiller, fokuserer cosplay især på kostumerne og de figurer fra spil, film, bøger og tegneserier, som kostumerne skal efterligne.

I anledning af halloween har katoni.dk samlet 33 smukke og detaljerede halloween-inspirerede kostumer fra nogle af de bedste danske cosplayere til inspiration for dit eget halloween-kostume.

Vi har udvalgt dem, der nemmest kan laves selv.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Mangler du inspiration til udklædning til halloween-festen? Så find den her hos nogle af Danmarks sejeste cosplayers. (Foto: Katoni)

Se også: 6 uhyggelige halloweenkostumer fra gyserfilm – sådan gør du

Cruella de Vil

Mangt et barn har haft mareridt over en af Disneys største skurke, Cruella de Vil, der er parat til at pelse et kuld bedårende dalmatinere for at få den perfekte frakke.

Skab nemt looket med en sort kjole, røde læber og en pels. Kan du ikke finde en to-farvet paryk, så køb en hvid, og farv den ene halvdel sort med hårfarvespray. Tip: Du kan også bruge parykken til en Sia-udklædning.

cosplay, hallowee, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Cruela de Vil fra 101 Dalmatinere. Cosplayer: Lillyn Cosplay a.k.a. Louise Eriksen, 24 år fra Ballerup. (Foto: N8e)

 

Sally fra Nightmare Before Christmas

Heltinden fra den bedste (og nok i virkeligheden eneste) halloween-/julefilm, Sally, er en fin og relativt nem udklædning at kaste sig ud i. Du kan lave kostumet selv ved at sy store stoflapper sammen til en tunika. Det behøver heldigvis ikke være særlig pænt. Du kan også købe hendes kjole som et færdigt kostume.

Du skal også bruge lidt hvid og sort makeup, en rød paryk og hvide strømpebukser.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Sally fra The Nightmare Before Christmas. Cosplayer: DeerHawk Cosplay a.k.a. Monika Egeberg Gammelgaard, 23 år, fra Sønderjylland. (Foto: Josietheartistsniper)

I dårlig tid? Læs: Modeguide: Last minute halloweenkostumer fra skabet

Zombie

Ingen halloween uden en zombie. Dette look kræver gode makeupevner, men er ellers til at gå til, fordi du kan bruge almindeligt tøj til at skabe selve kostumet.

Sørg for at få en god paryk, hvide linser og at se en tutorial eller to på YouTube, inden du kaster dig ud i looket.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Zombie-elver. Cosplayer: Asha Nielsen, 19 år, fra Odense. (Foto: Katoni)

Daenerys Targaryan

Ingen kan fornægte, at hitserien Game of Thrones har skabt muligheder for nye klassikere, når det kommer til udklædning. En af de udklædninger er dragemoderen Daenerys Targaryan.

Du kan skabe en udklædning, som den cosplayer Sascha Nielsen har skabt, ved at tage en lang, hvidhåret eller meget lys blond paryk på. Find din smukkeste maxikjole frem fra skabet, gerne i blå, hvide eller grålige toner, og fremhæv taljen med et statement-bælte. Hvis du kan lære dig selv lidt dothraki oven i hatten, bliver du aftenens bedste udklæder.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Daenerys Targaryen fra Game of Thrones. Cosplayer: Zarsu.dk – Cosplay & Photography a.k.a. Sascha Nielsen, 28 år, fra Aalborg. (Foto: Kenny Hansen)

Se også: Bliv inspireret af stjernernes halloweenkostumer

Wonder Woman

Wonder Woman. Den ultimative heltinde er igen vakt til live for nye generationer af kvinder, efter filmen af samme navn blev genindspillet og blev en kæmpe succes i biografer over hele verden i år.

Vil du lave kostumet fra bunden, kræver det visse syevner, men mindre kan altså også gøre det, da kostumet kan købes færdigt. Til den mere rockede version vil du også skulle bruge læderbukser og en læderjakke.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Wonder Woman. Den klassiske version af heltinden står cosplayer ChikaraCosplay a.k.a. Louise Larsen, 24 år, fra København, for. Den mere rockede version står cosplayer Bára Cosplay a.k.a. Bára Krossteig, 26 år, også fra København, bag. (Foto: Zarsu.dk – Cosplay & Photography)

 

Oddbit fra Elverfolket

Oddbit er en troldedronning fra tegneserieklassikeren Elverfolket. Oddbit er en ægte material girl, så sørg for at have en masse guldsmykker, diamanter og en krone på, hvis du klæder dig ud som troldedronningen.

En blond paryk, en masse grøn farve og eventuelt en troldenæse er også et must til dette kostume.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Oddbit fra Elverfolket. Cosplayer: Angels Attic a.k.a. Mette Aaes, 30 år, fra Grenå. (Foto: Zuum Cosplay)

 

Victor og Emily fra Corpse Bride

Den ultimative par-udklædning må være de udkårne Victor og Emily fra filmen Corpse Bride. Sørg for et jakkesæt og en brudekjole – en lang, hvid kjole kan også gøre det. Du skal have godt fat i et contouring-kit for at skabe Victors skarpe knoglestruktur, og så skal du have fat i en blå farve til Emily.

Slut af med den sorte paryk til Victor og en lang blå paryk med en lille krone med slør på til Emily.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Victor og Emily fra Corpse Bride. Cosplayers: Amalia Cosplay a.k.a. Amalia Clemmensen, 21 år, fra København og Gwan Cosplay a.k.a. Emma Petersen, 24 år, fra Silkeborg. (Foto: DLG Elvenmaid)

Læs også: Millie Bobby Brown – Hollywoods nye stjerneskud og stilikon

Ursula fra Den lille havfrue

Havheksen Ursula er en ondskabsfuld kvinde, der forsøger at holde den lille havfrue, Ariel, fra sit hjertes udkårne, prinsen Erik. Skab Ursulas look med en corsage, et sort skørt, en lys paryk og en god gang lille øjenmakeup.

Det vigtigste ved hele looket er dog den gyldne muslingeskal, som havheksen bærer rundt om halsen. Find en skal og spray den med gylden farve. Kan du ikke få en snor igennem muslingen, kan du lime snoren fast bagpå med superlim. Det kan fås i hobbybutikker.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Ursula fra Disneys Den lille havfrue. Cosplayer: SamieCosplay. (Foto: JCM Photography)

 

Harley Quinn fra Suicide Squad

Superskurken Harley Quinn, der også er kendt som kompagnon og elsker til Batmans nemesis, Jokeren, blev igen aktuel, da filmen Suicide Squad udkom i 2016.

For at ligne Harley Quinn skal du bruge to farver: Blå og pink. Tag en blond paryk, som du sætter op i to rottehaler. Den ene rottehale skal farves blå i spidserne, og den anden pink. Kom blå øjenskygge på det ene øje og pink på det andet. En jakke og et par shorts, der er blå i den ene side og pink på den anden vil give dig et fuldendt look.

Top det af med fiskenetstrømper og bikerboots, plus et baseballbat og røde læber, og så vil du være ballets (onde) dronning. Orker du ikke at finde disse ting selv, så kan tøjet også købes færdigt i kostumebutikker.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Harley Quinn fra Suicide Squad. Cosplayer: Nordballe Cosplay a.k.a. Stine Nilsson, 19 år, fra København. (Foto: Msv-foto)

 

Bliv inspireret

Sarah Maria Gramstrup Berrada, der har fundet nogle af de bedste danske cosplayer-kostumer til Katoni, er selv cosplayer. Her er hun klædt ud som Princess Daisy fra Super Mario.

cosplay, halloween, kostume, udklædning, inspiration, tøj, udklædning,
Princess Daisy fra Super Mario. Cosplayer: Sarah Maria Gramstrup Berrada, 23 år, fra Aarhus. (Foto: Christopher Thomsen)

 

Læs også: 18 ting, du kun forstår, hvis du har arbejdet i Blockbuster – eller bare “Blokken”

 

Vil du gerne kaste dig ud i en mere avanceret udklædning, kan du se alle 33 kostumer her.

· Mere fra samme kategori ·