Læs også:

Close
Halloween - Maskernes Nat

Anmeldelse: Halloween – Maskernes Nat

Underholdning  | 

For 40 år siden overlevede Laurie Strode. Nu står hun igen over for Michael Myers. Halloween – Maskernes Nat har premiere den 18. oktober i de danske biografer

Jeg er kæmpe fan af gyserfilm. Men jeg har faktisk aldrig set den originale Halloween – Maskernes Nat, som er helt tilbage fra 1978, eller nogle af de andre gyserfilm, som er i samme stil, da jeg synes handlingen virker en lille smule kedelig, og normalt er jeg mest til gyserfilm med spøgelser, ånder og andre lignende fænomener. Så for at være helt ærlig, så var jeg ret skeptisk, da jeg tog ind og så den nye Halloween – Maskernes Nat en mandag formiddag til pressevisning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Halloween - Maskernes Nat
Michael Myers er tilbage. Halloween – Maskernes Nat har premiere den 18. oktober. (Foto: Universal Pictures)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i oktober 2018

It’s 40 years ago today …

Hun har ventet i 40 år. Hun har forberedt sig på dagen hver eneste dag i de 40 år. Hun har tjekket, om Michael Myers stadig sad indespærret på den lukkede afdeling hver dag. Hun har holdt parkeret uden for institutionen i dagevis i håbet om, at han brød ud. Parkeret med en skarpladt riffel ved sin side, vel at mærke.

Vidste du at …

Dette er den 11. Halloween-film i rækken.

I deres søgen på en god historie til deres podcast kommer Aaron og Dana til det psykiatriske hospital med en aftale om at tale med Dr. Sartain om hans berygtede patient Michael Myers – måske chancen for at interviewe ”babysitter-morderen”. Dr. Sartain har fortsat det arbejde, som Dr. Loomis gjorde med den unge Myers, men i alle årene har han nægtet at tale og forbliver et mysterium.

De to dokumentarister får dog lov til at se fangen og trækker deres hemmelige våben. Fra politiets bevislager har de skaffet sig den maske, som Myers bar under sine makabre seriemord. Selv om han tydeligvis genkender sit eget varemærke, får Aaron og Dana ikke nogen respons, så de prøver det eneste andet vidne; kvinden, der overlevede – Laurie Strode.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Halloween - Maskernes Nat
Journalisterne Aaron og Dana søger efter svar. (Foto: Universal Pictures)

Læs også: Tre rigtig gode serier og film du kan kaste dig over nu

Laurie Strode – en mega cool, men skør mormor

Laurie, som spilles af Jamie Lee Curtis, lever som eneboer i en isoleret hytte, som hun nærmest har omdannet til et fort. Området er kameraovervåget, alle døre har adskillige låse, der er en skydebane bag huset, hvor sønderskudte mannequiner vidner om Laurie Strodes træfsikkerhed. Aldrig igen vil hun overraskes.

Men som de også konstaterer. Hun har betalt en høj pris for sin årvågenhed. To skilsmisser. Og hendes besættelse af, at hendes datter, Karen, heller ikke skulle være uforberedt, førte til, at myndighederne fjernede hende.  Nu et liv senere er kontakten svær, sporadisk og tynget af gamle sår.

Hendes barnebarn, Allyson, har gjort sit bedste for at mægle mellem sin mor og mormor. Hun er nu selv teenager og på vej ud i det farefyldte farvand med kærester, fester og … babysitting. Halloween er lige om hjørnet, og hun vil gerne have, at Laurie kommer og hilser på hende og hendes kæreste Cameron, men Karen lyver om at have inviteret hende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Halloween - Maskernes Nat
Laurie Strode – en mega cool, men skør mormor. (Foto: Universal Pictures)

Læs også: Ny serie på HBO: Sharp Objects

Hvad er chancen?

Vidste du at …

Jamie Lee Curtis’ første filmrolle var i den første Halloween-film i 1978.

Netop i dag afsluttes Dr. Sartains eksperimenterende behandling af Michael Myers, og han skal overføres til en anden institution, hvor han vil blive opbevaret som uhelbredeligt syg og potentielt farlig for sine omgivelser. Indtil sin død. Dr. Sartain føler fortsat et ansvar for sin mest berømte patient og følger med i transporten – måske i håbet om, at Michael i den situation vil sige eller gøre noget, der kaster lys over hans livs gåde.

Der er tremmer for vinduerne. Der er bevæbnede vagter. Fangerne er lænkede. Men det er trods alt kun en ombygget bus. Fra parkeringspladsen ser Laurie Strode fangetransporten forlade den sikrede institution. Og hvad er chancen for, at noget kommer til at gå galt? Det er jo Halloween …

(Artiklen fortsætter under billedet)

Halloween - Maskernes Nat
Det er Halloween … (Foto: Universal Pictures)

Læs også: Babyboom, velgørenhed og familiedrama: Ny sæson af Keeping Up With The Kardashians

Jeg endte med at spilde min kaffe udover mig selv

Som I nok kan huske, så nævnte jeg i starten, at jeg var pænt skeptisk, da jeg satte mig i stolen og skulle se filmen. Men det blev ret hurtigt lagt på hylden. Allerede efter meget kort tid havde jeg pænt svedige håndflader, og der gik heller ikke længe, før jeg vred mig rundt i stolen og endte med at spilde min kaffe udover mig selv.

Filmen er god, spændende og man bliver virkelig revet med. Selvom jeg er mere til det uforklarlige gys med spøgelser etc., så var jeg virkelig underholdt alligevel. Og så er det bare virkelig et plus, at hovedrollen spilles af Jamie Lee Curtis, som er mega sjov og badass på samme tid.

Jeg er i hvert fald kommet frem til, at jeg er nødt til at se den originale Halloween – Maskernes Nat fra 1978.

(Artiklen fortsætter under traileren)

Halloween – Maskernes Nat har premiere torsdag den 18. oktober.

Filmen får fire ud af seks M’er.

rating 4

· Mere fra samme kategori ·