Læs også:

Close
YogaStream

Væk nærværet med din smartphone

Sundhed  | 

Vi hører – og mærker – ofte, at blandt andet vores smartphone-kiggeri gør os fraværende i forhold til omgivelserne. Nærvær er blevet en egenskab, som vi skal genoptræne ligesom en slap biceps

Selvom det lyder skørt, kan din smartphone hjælpe dig med at genoptræne nærværet. Vi giver dig tre eksempler.

(Artiklen fortsætter under billedet)

YogaStream
Væk nærværet med din smartphone. (Foto: YogaStream)

App til meditation og afspænding

MindfulnessDK er en app, som kan hjælpe dig med at meditere og spænde af. I appen finder du blandt andet en guidet kropsscanning og meditationer på mellem tre og 30 minutter. Du kan også få appen til at minde dig om, at du skal meditere dagligt, ugentligt, eller hvor ofte, du har lyst til at komme ned i kroppen for at finde nærværet.

YogaStream – online yoga og træning

Yoga er også et veldokumenteret middel til at genfinde kropsbevidstheden og nærværet. På det danske yogasite YogaStream.dk findes der over 700 videoer med yogaprogrammer fra 21 yogalærere.

På sitet kan du finde din yogastil og vælge mellem blandt andet den dynamiske yogaform vinyasa, den rolige og meditative yinyoga eller den klassiske hatha-yoga. I oktober får du første måned for en krone ved at benytte rabatkoden ’balance’, når du tilmelder dig på YogaStream.dk.

Forrest – plant et træ med mobilen

Det kan også være, du vil øve dig i at kigge mindre på din smartphone og mere ud i verden. Det kan den paradoksalt nok også hjælpe dig med. Du kan fx prøve app-spillet Forrest. I Forrest gælder det om at plante virtuelle træer. De kan kun gro, når telefonen ligger urørt. Idéen er, at du opmuntres til at holde nallerne fra telefonen, så du kan se dine virtuelle træer vokse sig store. Den fås til både iOS og Android.

 

Læs også:

Hvorfor bliver vi påvirket af de sociale medier, når vi ved, det er opstillet?

Instagram, sociale medier, facebook, snapchat, iphone, selvværd, selvtillid, online, telefon

· Mere fra samme kategori ·