Læs også:

Close
Ur

NEWS: Sidste år døde et barn hvert femte sekund

Nyheder  | 

Sidste år døde et barn hvert femte sekund · Netto gør det endnu mere attraktivt at pante poser · Virksomheder har større fokus på arbejdsmiljøet · Madspildet falder markant i føtex, Netto og Bilka · Dagens billede: Claire Foy vinder en Emmy

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sidste år døde et barn hvert femte sekund

I dag bliver en ny rapport offentliggjort, som viser, at der sidste år døde anslået 6,3 millioner børn før deres 15-års fødselsdag. Det svarer til et barn hvert femte sekund. Rapporten er udarbejdet af FN’s børneorganisation, Unicef, og Verdensbanken.

Over fem millioner af dødsfaldene skete, før børnene var fyldt fem år. Og halvdelen heraf var nyfødte.

Halvdelen af dødsfaldene blandt børn under fem år skete i afrikanske lande syd for Sahara, hvor et ud af 13 børn døde før de fyldte fem år.

De fleste børn under fem år døde grundet komplikationer under fødslen eller sygdomme som lungebetændelse, diarré og malaria. Blandt de ældre børn i alderen fra fem til 14 år er kvæstelser fra især trafik- og drukneulykker en mere hyppig dødsårsag. Det skriver Ritzau.

Ur
Sidste år døde et barn hvert femte sekund. (Foto: Pexels)

Læs også: Global sult stiger fortsat

Netto gør det endnu mere attraktivt at pante poser

Netto har de seneste måneder testet pant på plastikposer. Resultaterne viser, at poserne både bliver brugt flere gange, og at flere og flere poser kommer retur. For at få endnu flere udtjente poser retur hæver Netto nu panten og introducerer nye poser af genbrugsplast til fordel for naturen.

Salget af plastikposer er således faldet med over 11 procent på Fyn og mere end 15 procent på Bornholm. Samtidig stiger antallet af poser, der bliver pantet, dag for dag. Andelen er efter fire måneder oppe på næsten 10 procent på Fyn, mens bornholmerne efter knap to måneders test vender retur med knap 5 procent.

Resultaterne får nu Netto til at forlænge testene – i jagten på den model, der kan få flere til at komme retur med posen og som kan implementeres i hele landet.

Netto gør det endnu mere attraktivt at pante poser
Netto gør det endnu mere attraktivt at pante poser. (Foto: Salling Group)

Læs også: Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes

Virksomheder har større fokus på arbejdsmiljøet

Virksomhederne prioriterer i højere grad end tidligere et sundt arbejdsmiljø. Det viser en undersøgelse af virksomhedernes arbejdsmiljøindsats for 2017. Undersøgelsen giver et indblik i, hvordan virksomhederne overholder formelle krav, spiller sammen med myndighederne, løfter egenindsatsen og efterspørger rådgivning.

Det samlede billede er, at virksomhederne har større fokus på arbejdsmiljøet, end lignende undersøgelser viste i 2012 og 2014. Undersøgelsen viser også, at forskellige brancher har fokus på forskellige dele af arbejdsmiljøet, og fokus afhænger i høj grad af det arbejde, der er karakteristisk for branchen. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Arbejde computer gruppe sammenhold arbejdsmiljø
Virksomheder har større fokus på arbejdsmiljøet. (Foto: Pexels)

Læs også: Har du kontorjob? Sådan kommer du af med rygsmerterne

Madspildet falder markant i føtex, Netto og Bilka

I årets første seks måneder er det lykkedes Salling Group at opnå en samlet reducering på 7,6 procent i forhold til den samme periode sidste år. Madspildsreduktionen er sket til trods for, at Salling Group er i vækst og har åbnet over 40 nye butikker siden perioden sidste år.

Helt konkret blev der i alt i første halvår af 2018 kasseret 1.178 ton mindre mad i Salling Groups butikker. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Der er flere måder at bekæmpe madspild og udnytte ressourcerne bedre på, og til daglig arbejder Salling Group med flere løsninger. Blandt andet nedsættes prisen på varerne inden udløb og der arbejdes med optimering af processer på alt fra lagre til slagterier og bagere – alt sammen initiativer, der støtter reduceringen af madspild. Det mad, der er i overskud, doneres til organisationer som fødevarebanken, Wefood og Mad til Alle.

Madspildet falder markant i føtex, Netto og Bilka
Madspildet falder markant i føtex, Netto og Bilka. (Foto: Salling Group)

Læs også: Ny rapport: Danskerne har skåret 14.000 tons madspild væk

Dagens billede: Claire Foy vinder en Emmy

Claire Foy vandt i nat dansk tid en Emmy-statuette for sin rolle i drama-serien The Crown. På billedet er Claire fotograferet af Tim Walker.

Læs også: Golden Globes 2018: Derfor var rød løber fyldt med sorte kjoler

· Mere fra samme kategori ·