Læs også:

Close
Hvis du er blevet lækkersulten, så kan du blive endnu mere inspireret på Lorang&Co

Interview med Rasmus Seebach

Kultur  | 

Fredag gæster en af de største sangere vi har i Danmark Plænen i Tivoli. Ingen ringere end Rasmus Seebach kommer og fyrer den af fredag aften. Vi har fået en snak med Rasmus om løst og fast

Året 2009 blev Rasmus Seebachs store år, hits som ‘Engel’, ‘Lidt i fem’ og ‘Natteravn’ roterede nonstop på de danske radiostationer, og en ny popstjerne var dermed født. Seebach udgav sit debutalbum i selv samme navn, solgte en kvart million eksemplarer, og var hermed på alles læber. Siden da har karrieren gået stødt fremad med udsolgte koncerter og albumsalget nærmer sig hastigt 1 million solgte eksemplarer. Noget af en bedrift at opnå i så ung en alder.

2010 Rasmus Seebach Tivoli foto af Rasmus fra 2010 er Rasmus B Hansen.
Her er Rasmus i 2010 ved at fyre den af på Plænen. Meget er sket siden da. (Foto: Rasmus B Hansen)

Hit på hit på hit

Med mere end 800.000 solgte album har Rasmus Seebachs hits som Engel, Falder, Lidt i fem, I mine øjne, blevet evergreens i nyere tids popmusik. Hans autentiske og uglamourøse popsange, der taler direkte til alle – ung som gammel, har formået at sætte rekorder på hitlisterne og modtaget en prisregn af anerkendelser i musikbranchen.

På fredag gæster den populære sanger Fredagsrock, og han glæder sig til at stå på Plænen igen. Selv om man ikke køber billet til det aflukkede område på Plænen, kan man sagtens komme i Tivoli på selve aftenen og nyde koncerten på afstand.

Citat
Det bliver ikke meget større …

Jeg glæder mig så sindssygt til at spille i Tivoli. Det bliver ikke meget større end Tivoli. Det fedeste ved at spille til Fredagsrock er, at denne her have på en eller anden måde er kæmpe stor – men også på samme tid intim og hyggelig, og det synes jeg skaber en rigtig fed stemning, når man spiller koncert herinde. Jeg husker stadig tydeligt første gang, jeg spillede herinde i Tivoli. Jeg skulle kun spille en sang men havde mega ‘nøja’ over, om jeg kunne huske hele teksten, selvom det altså kun var en sang. Så det er meget specielt for mig at skulle spille herinde igen, fortæller Rasmus.

Rasmus Seebach gæster nu Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Sommerens højdepunkter

– Jeg synes, Langeland var en vild oplevelse. Der var virkelig mange mennesker. Jeg synes også, at Skanderborg var noget særligt, fordi det pissede ned i bogstaveligste forstand, og vi spillede og lukkede om søndagen. Og der var masser af mennesker, som var blevet for at holde den sidste fest og fyre den af i regnvejret sammen med mig og mine venner. Det var faktisk en meget rørende oplevelse, fortsætter han.

Citat
I starten da jeg spillede, blev jeg nervøs …

 

Det skal der ske i 2019

Jeg regner ikke med, at jeg kommer helt ligeså meget ud at spille, som jeg har været i 2018. Jeg vil nemlig også meget gerne få tid til at skrive nogle nye sange. Men jeg skal da helt sikkert ud at spille. Selvfølgelig skal jeg det, siger Rasmus og smiler.

Citat
Jeg ved ikke, om jeg synes, at mit liv er så meget mere travlt end andres …

Albummet der udkom sidste år

Jeg synes, jeg havde så mange ting, jeg gerne ville fortælle min søn Holger. Jeg har altid haft sådan en melodi i mit hoved, som har fået mig til at føle, at det hele nok skulle gå. Og den melodi ville jeg gerne give videre til min søn, så han altid vidste, at du bare skal tro på dig selv og gå ud at møde verden, så skal det nok gå. Der var mange ting – ligeså meget for min egen skyld – som jeg gerne ville skrive om, og som jeg håber, at han en eller anden dag får brug for, fortæller sangeren og faderen.

Citat
Lige nu hører jeg mest Postmand Per …
seebach (Foto: Tivoli PR)
Rasmus glæder sig til igen at synge i Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Kunne du finde på at skrive på engelsk også?

– Ja, det kunne jeg nok godt. Men jeg synes bare, at jeg har meget lettere ved at udtrykke mig på dansk.

Citat
2017 gad jeg godt opleve igen. Det var det år min dejlige søn kom til verden …

Hvad ville du tage med på en øde ø?

– Jeg ville tage mit klaver, min familie og en masse dejlig mad med, siger han med et smil.

Autograf Rasmus seebach (Foto: Tivoli PR)
(Foto: Tivoli PR)
Citat
Det er en stor ære, at jeg kan få lov til at give folk en god Tivoli-tur …

Se musikvideoen til Rasmus Seebachs seneste album ‘Før vi mødte dig’ her.

 

Læs også:

September kulturguide

Glyptoteket

· Mere fra samme kategori ·