Læs også:

Close

Nye boligtendenser som du kan blive inspireret af

Bolig  | 

Vi ved godt, at du formentlig ikke har vundet i lotteriet, men det er en god idé at se på, hvad de mest trendsættende bolig- og designfirmaer kommer med af nyheder. Se de nye boligtendenser her

På årets Salone del Mobile, der er en stor international bolig- og designmesse, der afholdes i Milano i midten af april, så vi på alle de lækre nyheder, der kommer netop nu og til foråret 2019. Det er ikke for fattigrøve, studerende eller dem med en helt almindelig økonomi og pengepung. Men er du en af dem, der elsker boligindretning, kan man nemt blive inspireret af at se, hvad de store firmaer lancerer. Her viser vi et par tendenser til inspiration.

salone del mobile boligmesse (Foto: MY DAILY SPACE)
Klar til at få pressekortet på Salone del Mobile boligmesse. (Foto: MY DAILY SPACE)

Salone del Mobile – her vises de kommende møbeltrends

Salone del Mobile Milano er årets store oplevelse for alle dem, der interesserer sig eller arbejder med bolig og design. Firmaer fra hele verden er repræsenteret i et hav af haller og viser her de kommende tendenser og nyheder i et forårsiklædt Milano i april.

salone del mobile milano møbelmesse (Foto: MY DAILY SPACE)
Alle havde gjort meget ud af standene, som her hvor der var opført en hel jasminhæk, som duftede på lang afstand og biler i de italienske flags farver. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den store inspiration i Milano

Vi var med, da Milano var på den anden ende, og giver dig her blot et lille udpluk af spændende ting, som der venter os det næste års tid på bolig- og designfronten. På messen var der masser af smukke metaller, spændende farver og former samt nye materialer. Der var elegante og overraskende mønstre på tekstiler, læder i alle afskygninger, marmor i unikke nuancer samt masser af smukke møbler som unika skulpturer. Generelt var der nok lidt mere tale om maksimalisme end minimalisme at finde i hallerne. Og farverne var mere i de mørke, dybe og intense end de lette, skandinaviske farver, vi er så kendt for.

salone del mobil milano møblemesse (Foto: MY DAILY SPACE)
Så var vi klar til at træde ind med sneakers på. For at gennemtrevle de mange haller kræver godt fodtøj. (Foto: MY DAILY SPACE)

Messen var fyldt til bristepunktet, og de mange haller (nogen og tyve for at det ikke skal være løgn) var spækkede med alt mellem himmel og jord. Ved nogle stande var der både sikkerhedsfolk og lange køer for at komme ind. De danske stande var også meget velbesøgte, og der er ingen tvivl om, at dansk design stadig ligger i forreste række. Men DET vidste vi vel egentlig godt i forvejen. Vi danskere kan noget med design.

I dag er design sådan et sammensmeltet begreb, der flyder rundt mellem bolig, mode, beauty, hoteller og mad. Alt i en smuk symbiose, hvor den ene inspireres af den anden branche.

Tre trends vi lagde mærke til

Især tre trends så man som gennemgribende temaer:

Endnu flere farver 

Man skulle næsten tro, det ikke var muligt. Men ja, der var endnu flere farver at finde. Med et flashback til de farverige 20’ere, så man farver som lilla, gul (måske også i en lidt varmere udgave) og grøn dukke op alle steder. Og det var ikke kun på tekstiler, men også pludselig på badeværelsesmøbler og vaske. Her troede man at de brune og orange ting fra 70’erne aldrig kom igen – men bare vent.

Fokus på affald som ressource

Vi ser den trend skinne igennem i næsten alt nyt. Vi VIL gøre noget vil al den pokkers affald. Og at vi i for mange år været nogle miljøsvin. Heldigvis har vi endelig fået øjnene op for det. Og nu tænker man i cirkulære forretningsmodeller, hvor alt altså går gennem sit eget økosystem. Det kan jeg lide, det giver mening, og bliver godt. Og der er masser af måder at bruge genbrug på. Bare vent.

Soft tech

Teknologien har for længe siden gjort sit indtog, og det vi troede bare var en ekstrem scene og tanke i ‘Tilbage til fremtiden-filmene’ er allerede indhentet med mere end 300 kilometer i timen. Teknologien sås også på messen, hvor man forsøger at tænke smarte løsninger i alt fra hårde hvidevarer til helt almindelige designobjekter.

Eksempler på produkter

Montanareol med plads til personlighed
Montana lancerede på messen et nyt minimalistisk, fritstående reolsystem, der hedder Montana Free. Det er designet af Jakob Wagner. Der findes 12 standardelementer i systemet. Hylderne og rørene fås i fire flotte farver, og tekstilserien Remix 2 fra Kvadrat er på panelerne og fås i 8 forskellige farver, der alle afspejler nuancer, der er oppe i tiden, og som passer fint ind i den nordiske stil.

Dermed er der lagt op til et hav af individuelle og fantasifulde løsninger, der kan passe til den enkeltes hjem og ønsker. Det mobile i boligen fremgår også meget tydeligt her samt muligheden for at ændre og justere alt efter lyst, temperament eller rum. Dette er et vigtigt element, hvilket også var et gennemgribende tema på messen.

I øvrigt vandt Montana Frame Award Milan prisen for deres stand på grund af deres farvebrug på standen.

Montana Free er i butikkerne nu.

montana reol salone del mobile
Her ses standen i Milano. (Foto: Montana)

 

Milano bolig
Sådan ser den nye reol ud. Den kan laves og kombineres på et utal af måder. (Foto: Montana)

Priser fra 3.500 kr., montana.dk

Duft til hjemmet

Netop nu trender begrebet ”atmosfære-design”. Indretning er ikke længere kun et spørgsmål om møbler og interiør, men om stemning og en personlig signatur – og her er duften nøglen! Med det for øje føjede italienske Alessi under årets Salone del Mobile en helt ny kategori til deres produktkatalog. Home fragrances blev præsenteret i samarbejde med den hollandske designguru Marcel Wanders kollektionen ”The Five Seasons”, der som navnet antyder, hylder de 5 forskellige dufte i serien årets gang fra forår til vinter og sætter velduftende præg på boligen gennem duftlys, roomsprays og diffusers i træ og lavasten.

duftpinde alessi design indretning
Et smukt og eksotisk duft-univers fra Aless. (Foto: Alessi)

Priser fra 335 kr. til 650 kr., alessi.com

Køle- og vinkøleskabe i luksusklassen

En af hårde hvidevarebranchens absolutte lækreste brands Gaggenau viste deres køleskab Vario cooling frem, der sprænger alle rammer for luksus. Her er der tale om et køleskab, som man kun kan drømme om. I en integreret model, som vist på billedet, er det ikke bare smukt men har også alle de elementer, man kan drømme om for et køleskab. Her er det så sat sammen med de smukke vinkøleskabe, som Gaggenau også har. Så kan man vist ikke gøre mere for sine mad- og drikkevarer. Køleskabsmodellen hedder RY 492. Alene fryseren har plads til 146 liter. Vinkøleskabene, der hedder RW 414 og den bredere model RW 464, kan monteres enkeltvis eller sammen med andre hårde hvidevarer eller for eksempel tre på en række, hvis man er vild med vine. Fås allerede nu i butikkerne.

gaggenau køleskab vinkøleskab luksus
Hårde hvidevarer fra Gaggenau man kun kan drømme om. (Foto: Gaggenau)

Priser fra 87.200 kr. for køleskabet. Vinkøleskabene starter fra 64.200 og 75.700 kr., gaggenau.com

Dansk design på Fyn

På Milano viste Carl Hansen 7 nyheder, men Hans J. Wegners CH71 og CH72 stol og sofa er værd at fremhæve. Wegners evne til at få æstetik og funktion til at gå op i en højere enhed er ganske unik. Og både loungestol og sofa er – selvom de blev designet i 1950’erne – stadig helt oppe i tiden. Selvom de smukke møbler fremstilles i den lille by Gelsted på Fyn, så har det et internationalt format, som få kan hamle op med. I butikkerne fra september.

carl hansen hans wegner dansk design sofa lænestol
Smukt dansk design fra Fyn. (Foto: Carl Hansen)

Priser fra 13.195 kr. og 18.300 kr., carlhansen.dk

Italiensk ekstravaganza

Interstudio har det italienske Molteni&C brand, som er noget af det ypperste indenfor design. Der var også kæmpe kø for at komme indenfor på den gigantiske stand – med god grund – for nøøøøj hvor var det pænt og inspirerende og “to die for”. Hvem gad ikke gerne have et sådan walk-in-closet …

Molteni&C er blandt andet kendt for deres garderobesystemer. Ikke alene er Gliss Master Walk-in og garderobesystemerne smukke, men de indeholder også alle de elementer, der gør opbevaring til en leg. Skabene laves i adskillige materialer og designs, og igen er der fokus på den individuelle løsning, som INTERSTUDIO Home kan hjælpe med at finde frem til.

interstudio molteni&c garderobeskab italiensk design indretning
Molteni&c garderobeskabe er perfektionisme og design på det højeste plan. (Foto: Molteni&C)

Kan bestilles hos INTERSTUDIO, interstudio.dk

 

Læs også: 

Moods – indret med personlighed

indretning, dekoration, bolig, hjem, danmark, danskere, design, dansk design, personlighed, unik, moodboard, moods, indretning, moods indret med personlighed og harmoni, katrine martensen-larsen, kira brandt, inspiration, bolig, farver, tekstur

· Mere fra samme kategori ·