Læs også:

Close
strand bind for øjnene vand hår (foto: Pxhere)

Træt sommerhår – her er løsningen

Skønhed  | 

Det sker hvert år, at selvom man forsøger at passe på håret i sommerperioden, så straffer håret altid en på tidspunkt

Med masser af sol, vind i håret og badning både i havet, swimmingpoolen og under bruseren, så bliver håret træt, tørt og trist på et tidspunkt. Men det er en svær balancegang, for giver man det for meget pleje, så klasker det, og det kan det have en tendens til i forvejen, når det er varmt, og man sveder i hovedbunden.

Måske er du også en af dem, der bruger tørshampoo og andre stylingprodukter. Disse kan det også have en negativ effekt på dit hår. Så noget skal der ske, og svaret er ekstra kærlighed til håret …

Det betyder ikke, at du skal give det en hårmaske hver dag i en uge eller måned, for så bliver dit hår også forvirret. Men du skal have renset håret godt for for eksempel stylingprodukter og saltvand, og så skal det have lidt ekstra pleje. Både i form af en maske men også af plejeprodukt. Så kom i gang med at genskabe balancen og få dit hår til at se smukt og sundt ud igen.

Her er mit forslag til en hårforkælelse, som dit hår vil takke dig for.

1. Rens håret grundigt et par dage

Start med at få dit hår godt rent. Det kan du gøre med Maria Nilas Repair shampoo og conditioner. Det er en serie specielt udviklet til skadet, tørt eller kemisk behandlet hår. De giver fugt, samt virker genopbyggende og styrkende på hårets struktur. De indeholder blandt andet algeekstrakt, som virker reparerende, og hjælper håret med at få sin naturlige styrke, blødhed og glans. Foruden indholdet af algeekstrakt, indeholder den også Colour Guard Complex, der reducerer farvetab, som opstår ved hårvask og varmestyling.

maria nila

Maria Nila hårprodukter, 199 kr., nicehair.dk

2. Undgår stylingprodukter

Er du en af dem, hvor det lyder ganske skrækkeligt at skulle undvære dem, så tag træk vejret dybt og acceptér, at du må tage et par dage – helst en uges pause fra alle stylingprodukterne, og dermed give dit hår en velfortjent pause. Husk der er masser af alternativer til stylet hår. Du kan sætte det op. Tage hat eller kasket på. Eller bruge et cool tørklæde eller spænde.

Men det er vigtigt, at både dine spidser og hovedbund får en pause fra alt som tørshampoo, voks, mousse og hårlak.

pige hår naturlig (Foto: Pxhere)
Tag en pause … Også fra stylingprodukter. (Foto: Pxhere)

3. Giv det en olietur

Håret skal have lidt hjælp efter en lang sommer, og det kan olie hjælpe med til. En olie som arganolie kan på kort tid virke og give håret noget af sin styrke igen. Men pas på ikke at overdrive. Så hellere gøre det en ekstra gang, hvis du føler, at dit hår kan klare det, end at du ender med totalt klasket hår.

olie natur blomst tørt hår
Kroppen og også håret er glad for lidt olie. (Foto: Pxhere)

Denne universal arganolie fra dr.organic er god at bruge både til ansigtet, læber, krop, negle og hår, da den nærer og genopbygger. Men her skal du bruge den som en hårkur, og komme i dit hår om aftenen, gerne håndklædetørt, og så sove med den om natten. Alt efter din hårlængde, så brug en mængde, der passer til dit hår. Start med at fordele det fra spidser og op. Undgå at komme det helt op i hovedbunden. Om morgenen vasker du håret som normalt. Brug hellere lidt mindre, end dit hår kan tage. Du kan altid gentage kuren. Den er i øvrigt økologisk og kan bruges af veganere og vegetarer.dr.organic - argan olie hår hårolie

Dr.organic hårolie, 139,95 kr., matas.dk

4. Så skal det have en maske

Denne maske fra Maui er god til tørt og skadet hår. Shea smør er hovedingrediensen i denne fugtgivende formel, der sammen med kokosolie og macadamiaolie hjælper med at forbedre, pleje og blødgøre håret, så det kommer tilbage til at se sundt ud.

Den kan også bruges som en dybdegående hårkur i badet, hvor man efter shampoo påfører en lille mængde i håndfladerne, og fordeler det jævnt i det våde hår fra rod til spids. Lad sidde i 5 minutter og skyl ud. Den kan også bruges som en leave-in hårkur, hvor en lille mængde fordeles i fugtigt hår, der derefter reddes, og man lader det blive i. Den dufter i øvrigt fantastisk, hvis du elsker kokos.

maui maske hår tørt

Maui maske, 119,95 kr., matas.dk

Men du kan også bruge denne fra Matas, der er en Argan leave-in hårkur, som er super nem at bruge. Men dog ikke lige så dybdevirkende som Maui. Den dufter dejligt og er en ekstra plejende hårkur, da den får lov at sidde i håret og pleje indtil næste hårvask. Den kan bruges af alle hårtyper og giver masser af fugt til håret, så dit hår bliver blødt og nemt at rede ud. Den tilsatte rige olie fra marokkanske argannødder plejer dit hår, så det forbliver velplejet.

Der er også styrkende og fugtgivende provitamin B5 samt silicium i som gør håret silkeblødt og glansfuldt. Du kan bruge den 1-2 gange om ugen eller efter behov. Den skal bare krammes ind i nyvasket, håndklædetørt hår, men undlad hovedbunden, da det kan gøre håret klasket og tungt.

matas striber hårkur leave-in

Matas hårkur, 44,95 kr., matas.dk

5. Fortsæt med disse

I en periode vil det være super at bruge denne shampoo og balsam fra ZenzTherapy til dit hår. De er perfekte til tørt, kruset og skadet hår. Shampooen styrker, blødgører og glatter hårfibrene og hjælper med at minimere skader på det ydre lag af håret. I conditioneren er der hyben og macadamiaolie i, der bekæmper krus og reparerer skader i hårstrået, om det er på grund af kemisk skadet hår, for meget styling eller som her træt sommerhår. De dufter begge skønt og mildt af jasmin, æble og lilje.

Conditioneren skal virke 1-3 minutter, før man skyller grundigt efter med vand.

zenztherapy shampoo og conditioner

ZenzTherapy shampoo og conditioner. 188 kr. og 196 kr., www.beautycos.dk

Det er godt at fortsætte med at bruge en hårkur eller plejeprodukt engang imellem, der også kan give glans. Denne hedder Perfect Hair Day Night Cap Overnight Perfector og er fra Living Proof. Det gode er, at den anvendes over natten, hvor den booster håret med fordele, der holder i op til fem hårvaske. Den giver både mere glans og pleje samt forlænger hårfarvens intencistet. Den er i øvrigt helt fri for parabener.

Du skal blot påføre 2-3 pump og komme det i fugtigt eller tørt hår inden sengetid. Fordel kuren jævnt i hele håret med fokus på spidserne. Red eventuelt håret igennem med en børste, og lad behandlingen udføre sin magi igennem natten. Du bestemmer selv, om du vil vaske kuren ud om morgenen eller lade den blive i. Du kan faktisk anvende den så ofte, du har lyst. Men jeg ville nok ikke gøre det mere end måske 2-3 gange om måneden.

hår tørt living-proof-perfect-hair-day-night-cap-overnight-perfector

 Living Proof night cap, 138 kr., billigvoks.dk

Men en leave-in conditioner til spidserne, som tilfører næring og fugt, og som du kan bruge hver dag, er et godt plejeprodukt altid at have ved hånden. Og du kan reelt bruge det hver dag og som en slags styling af spidserne, så håret makkeretter og sidder, som du kan lide det.

toni&guy leave in conditioner hår

Toni&Guy leave-in conditoner, 57 kr., matas.dk

 

Læs også:

Gode rejsestørrelser til ferien

ferie - sommerferie - bil med kufferter pexels

· Mere fra samme kategori ·