Læs også:

Close
computer, eksamen, eksamensopgave, fokus, produktivitet, online, arbejde, kurser, online kurser, gratis, jobsøgning, forbedring

Tips til en god start på jobbet efter ferien

Sundhed  | 

Det kan være hårdt at starte op på jobbet igen efter ferien. Disse tips hjælper dig til en god start

Det er tid til at vende tilbage på arbejdspladsen og sige farvel til sol og strand for denne gang. Det betyder for de fleste en lidt større omvæltning, fordi de er blevet vant til sommerferiens dagligdag. Derfor kan de første uger efter endt ferie være hårde.

Fagmagasinet.dk har nedenfor samle nogle gode tips til at lette overgangen fra ferietiden til arbejdet.

Start i et lavt gear og prioritér opgaverne

Det er helt okay, at du ikke kører på fuldt blus den første dag. Start den første dag i lavt gear, hvor din primære opgave er at komme i gang, og at få klaret nogle få vigtige opgaver.

Det kan være en god idé at bestemme sig for, hvor mange opgaver du vil løse om dagen. Det giver ofte et godt overblik, og kan lette arbejdsbyrden.

Arbejde, job, skole, computer, work, macbook, telefon, iphone, smartphone
Start i et lavt gear og prioritér dine opgaver. (Foto: Pexels)

Giv plads til dårligt humør og ekstra pauser

Det er okay, at du ikke hjemvender til arbejdspladsen med højt humør. Giv plads til et ekstra suk, så længe det ikke går ud over dine kollegaer.

Hvis humøret hænger lidt ekstra, kan det være en god idé at skemalægge nogle korte pauser, hvor du kan få strukket kroppen eller få en kop kaffe.

Gå tilbage til gamle rutiner og vaner

Foretrækker du at starte i et lavere gear, vil det ofte give ro og stabilitet at vende tilbage til gamle vaner og rutiner.

Hvis du tænker, at dine gamle vaner og rutiner måske trænger til lidt forbedring, så vent hellere en uge eller to, så du ikke skal stresse og indøve nye mønstre lige med det samme.

Arbejde, job, skole, computer, work, kalender, planlægning
Gå tilbage til gamle rutiner og vaner. (Foto: Pexels)

Start med din indbakke

Start den første dag med at bruge 30 minutter på at få ordnet din mailbakke. Det kan være mega stressende med en godt fyldt indbakke, også selvom det primært er irrelevante mails som nyhedsbreve, spam gamle eller ligegyldige nyheder.

Prioriter derfor at få clearet og ordnet din mailbakke, inden du tager fat på nye opgaver.

Søvn og kaffe

Det er vigtig at være veludhvilet før jobstart. Det er derfor også en god idé, at man sørger for at være hjemme fra ferie mindst én dag før man skal i gang.

Hvis du er som danskere er flest, så start dagen med en kop af det sorte guld. Kaffe giver dig ikke kun energi i form af koffein, men det er også videnskabeligt bevist, at du bliver i bedre humør af det, hvis du er vant til at drikke kaffe.

Så tag bare en ekstra kop kaffe i den anledning.

Kaffe, caffelatte, cappucino, coffee, koffein
Kaffe giver dig ikke kun energi i form af koffein, men det er også videnskabeligt bevist, at du bliver i bedre humør af det. (Foto: Pexels)

Kilde: https://www.fagmagasinet.dk/

 

Læs også: Studiestart: Alt, du overhovedet skal vide som ny universitetsstuderende

· Mere fra samme kategori ·