Læs også:

Close
Afrika, ebola, sygdom, smitte, sydafrika, nyheder

NEWS: Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola

Nyheder  | 

Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola · I dag ankommer præsident Macron til Danmark · Interflora Danmark opkøbes af europæisk blomstergigant · Ny app skal samle netværket omkring kræftpatienten · Restaurant i Tivoli optaget i international guide om bæredygtighed

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola

Den Demokratiske Republik Congo oplever lige nu sit 10. ebolaudbrud i nyere tid. Det nuværende udbrud i Nordkivu-provinsen har allerede nu kostet flere mennesker livet end det sidste ebolaudbrud i landet, som WHO erklærede for udryddet for blot en måned siden. Derfor støtter Danmark WHO’s krisefond med 10 millioner kroner.

Danmark støttede også WHO’s krisefond med 10 millioner kroner tilbage i marts måned i år. Krisefonden har til formål at yde støtte til hurtige indsatser ved smitsomme sygdomsfrembrud og akutte sundhedskriser, herunder ebolaudbrud.

Afrika, ebola, sygdom, smitte, sydafrika, nyheder
Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola. (Foto: USAID_IMAGES / VisualHunt)

Læs også: Nyt udbrud af Ebola

I dag ankommer præsident Macron til Danmark

I dag ankommer Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og hans hustru Brigitte til Danmark på et to dage langt officielt statsbesøg. Ifølge Kongehusets officielle program skal præsidentparret deltage i både møder, skolebesøg og gallataffel.

Sidste gang, der var fransk statsbesøg, var i 1982, hvor den daværende præsident, François Mitterrand, besøgte Danmark. Det er altså anden gang i Dronning Margrethe II’s regeringstid, at en fransk præsident kommer på officielt statsbesøg. Det skriver TV 2.

Læs også: Frankrig valgte Macron

Interflora Danmark opkøbes af europæisk blomstergigant

Interflora Frankrig, som også ejer Interflora i Portugal, Spanien og Luxembourg, har købt Interfloras danske forretning. Købsaftalen er netop godkendt af et kæmpe flertal af kædens 350 danske blomsterhandlere, som hver især modtager et større kontantbeløb i forbindelse med salget.

– Vi er umådelig glade for at have fundet den helt rigtige nye ejer til Interflora Danmark. Vi har gennem de sidste 83 år været den absolutte markedsleder i Danmark, men vi skal have endnu større muskler, hvis vi også skal kunne fastholde positionen i fremtiden, siger Søren Flemming Larsen, der fortsætter som CEO og partner i det nye ejerskab.

Interflora Danmark opkøbes af europæisk blomstergigant
Interflora Danmark opkøbes af europæisk blomstergigant. (Foto: Interflora)

Læs også: 61 procent flere hyldede far på Fars dag 2018

Ny app skal samle netværket omkring kræftpatienten

Hverdagen bliver ofte sat på standby, og overskuddet til praktiske gøremål forsvinder, når en alvorlig sygdom som kræft træder ind i billedet. Sådan er virkeligheden for mange af de mere end 37.000 danskere, der årligt får konstateret kræft. Heldigvis har mange en omgangskreds, der gerne vil hjælpe, men som kan have svært ved at vide, hvad de konkret kan gøre.

Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse den gratis app Sammenholdet. Med Sammenholdet kan kræftpatienten og de nærmeste pårørende oprette et lukket netværk, som de kan invitere udvalgte venner, familiemedlemmer og bekendte med i som hjælpere. I netværket kan man oprette forskellige typer af opgaver og informere om status på sygdomsforløbet.

Appen kan også anvendes af andre patientgrupper, der gennemlever et længere behandlings- og sygdomsforløb.

Ny app skal samle netværket omkring kræftpatienten
Sammenholdet er en ny app, der skal samle netværket omkring kræftpatienten.

Læs også: P-piller øger risiko for brystkræft med 20 procent

Restaurant i Tivoli optaget i international guide om bæredygtighed

Tivolis grønne restaurant Gemyse er blevet optaget i den internationale guide Truth, Love & Clean Cutlery, der har fokus på bæredygtighed. Her er Gemyse kommet i selskab med Geranium og Noma.

Guiden Truth, Love & Clean Cutlery er en ny guide, der efter eget udsagn er en “guide til verdens mest eksemplariske, økologiske, bæredygtige og etiske restauranter”. Bogen udkommer i versioner til det det engelske, amerikanske og australske marked samt en international udgave, der gælder for hele verden.

Læs omtalen om Gemyse her.

Gemyse, tivoli
Tivolis grønne restaurant Gemyse er blevet optaget i den internationale guide Truth, Love & Clean Cutlery. (Foto: Tivoli)

Læs også: Nye tiltag skal gøre Tivoli attraktiv for turister

· Mere fra samme kategori ·