Læs også:

Close
Sverige - øresund øresundsbroen malmø (Foto: Pxhere)

Rejseguide: Smuttur til Malmø

Rejser  | 

Trænger du til lidt afveksling og oplevelser, så tag en overnatning i Malmø. Det er både billigt og et hyggeligt afbræk i sommerlivet i Danmark

Der er ikke langt til Malmø, i hvert fald ikke hvis du bor i Københavnsområdet. Nogen gange er det bare rart med lidt forandring fra Danmark. Det kan du få med blot en dag i hyggelige Malmø. Personligt synes jeg, det er ekstra fedt, hvis man også tager en overnatning, det er sådan lidt luksus-agtigt og skønt at kunne smide håndklæderne, som man har lyst til, og om morgenen gå ned og indtage en lækker morgenmad uden at skulle gøre noget.

Det koster kun 89 kroner at tage toget til Malmø fra Københavns Hovedbanegård. Turen tager lidt over en halv time. Nemmere bliver det da ikke. Desuden er det en ganske hyggelig og smuk tur at tage.

station togstation malmø sverige (Foto: MY DAILY SPACE)
Du ankommer efter en kort togtur til Malmø Centralstation. Så er du i Malmø. (Foto: MY DAILY SPACE)
Malmø fakta
* Byen blev grundlagt i 1353
* Det er Sveriges 3. største by
* Den var i flere hundrede år Danmarks næststørste by
* Byen har over 300.000 indbyggere
* Zlatan Ibrahimovic er fra Malmø
* Malmø har mange kulturelle steder at byde på

Slappe af og hyggedag

En dag hvor man både slapper af og hygger, det er skønt at få engang imellem. Og så er der noget med morgenmad, der serveres for en. Det er – udover at få lov til at rode på et værelse, det jeg elsker mest ved at bo på hotel.

Jeg valgte at tage en overnatning på Hotel Savoy, der ligger som i lige overfor stationen. Værelset var rigtig hyggeligt og pænt stort. Og morgenmaden var god – ikke ekstravagant men ganske fin.

hotel savoy malmø sverige hotelværelse (Foto: MY DAILY SPACE)
Hotelværelserne er ganske store og fine. (Foto: MY DAILY SPACE)

I den store salon blev morgenmaden serveret, og man kunne sidde og hygge og læse dagens svenske avis.

malmø morgenmad savoy sverige rejse
En god morgenmad i lækre omgivelser er altid dejligt at få. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hotel Savoy

Hotellet blev bygget i 1862, og er af de ældste hoteller i Sverige. I 1902 fik det navnet Hotel Savoy efter det elegante hotel med samme navn i London. Siden 1983 har det været ejet af Bicky Chackraborty, der er ejer og stifter af Elite Hotels of Sweden. Derfra har det heddet Elite Hotel Savoy.

savoy malmø hotel ferie
Man er lidt hensat til svundne tider og ville ikke blive overrasket, hvis der pludselig kom en ud fra et værelse i en Charleston-kjole fra 1920’erne. (Foto: MY DAILY SPACE)

Du kan booke det direkte, eller på hotels.com og booking.com eller måske være heldig, at det er på Secret Escapes.

Hotel Savoy har en lang historie bag sig. I montrene i lobbyen kan man se lidt derfra. (Foto: MY DAILY SPACE)

En gå- eller shoppetur

Er du til gamle bygninger og hyggelig stemning, er Malmø et godt sted at tilbringe en enkelt dag. Her er mange små parker og hyggelige oaser. Shoppingmulighederne er der bestemt også, og netop nu er der REA – eller udsalg som det betyder, og kursen er dejlig fordelagtig. Især boligindretning synes jeg, de kan noget med og har nogle butikker, der skiller sig positivt ud, idet de har ting, som man ikke ser alle steder, og som er lidt anderledes – på den gode måde. At kombinere en gåtur med shopping er ganske hyggeligt. Man kan altid lige tage en is eller kop kaffe, hvis man trænger til at hvile benene lidt, for caféer er der nok af.

malmø turist sverige (Foto: MY DAILY SPACE)
Malmø har fine pladser og bygninger. (Foto: MY DAILY SPACE)

Lidt mad skal der også til. Vi valgte at spise om aftenen på Izakaya Koi, der ligger på Lilla Torg. Måske ikke så svensk, men det var det lige, hvad vi havde lyst til på sådan en varm aften.

japansk mad restaurant asiatisk malmø
Så er der serveret lækker (ikke svensk) aftensmad. (Foto: MY DAILY SPACE)

Kanalrundfart

En ting der er både nemt og billigt er at tage en kanalrundfart i Malmø. Det koster lidt over 100 kroner, og det er en sjov måde at se en ny by på. Er vejret godt, er det eneste du skal huske solcremen og en flaske vand.

Södra Förstadskanalen malmø sverige (Foto: MY DAILY SPACE)
Södra Förstadskanalen er hyggelig at sidde ved eller tage en tur på. (Foto: MY DAILY SPACE)

På vores vandretur blev det også til en lille pause ved kanalen samt indkøb på torvet af bær til at spise på værelset senere hen.

frugt malmø sverige hindbær
Frugten er som i Danmark også ganske lækker i juli. (Foto: MY DAILY SPACE)

Plan eller ikke plan

Jeg kan godt lide ikke at have en plan – at skulle nå at se eller gøre noget på sådan en smuttur. At lade tilfældighederne bestemme og styre, hvad der sker. “Hov der var en spændende baggård” – “Se det marked” – eller “Der er en udstilling”. Er du mere til at planlægge på forhånd, så kan man på sydsverige.dk se lidt om, hvad der sker generelt og på bestemte datoer. Byen har meget at byde på, også kulturelt, hvis man er til det. Du kan også besøge Turning Torso eller gå på Konsthallen, eller et af de ganske gode gallerier. Bliver du sulten, så er der masser af caféer og restauranter klar til at byde dig velkommen. Med en kurs cirka 25% under den danske er alt lidt sjovere – derovre på den anden side af sundet.

 

Kilde: Wikipedia

Læs også:

Gode råd til internetsikkerhed

strand ferie hat clip clappere

· Mere fra samme kategori ·