Læs også:

Close
strand ferie hat clip clappere

Skal du ud at rejse? Her er gode råd til internetsikkerhed

Rejser  | 

Det er højsæson for rejser. Men pas nu på, for vi kan ikke undvære internettet på ferien. Men ikke alt er lige smart at gøre, når du er ved at gå i panik over ikke at kunne komme på internettet

Læs her fire gode råd til internetsikkerhed på din ferie. Det er nemt – og rigtig smart at efterleve.

Det er højsæson for rejser til udlandet, derfor giver vi her en reminder samt gode råd om, hvilke forholdsregler du bør tage, når du er på internettet på rejsen. Der er altid mange ting at holde styr på i forhold til internetsikkerhed, men særligt når du er i udlandet.
Hos netkablet.dk kan du læse mere, for der har de samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig, så du ikke kommer galt afsted.

Men her er de fem gode råd til internetsikkerhed på din ferie, som du bør kende. Det er nemt – og rigtig smart at have styr på og at efterleve.

1. Brug et VPN-program

Et VPN-program kan fungere som camouflage for din internettrafik. Programmet skjuler din IP-adresse og krypterer din forbindelse, så andre ikke kan følge med i hvad du laver.

Det fungerer på den måde, at din trafik først sendes forbi en såkaldt VPN-server, hvorefter trafikken sendes videre med en ny IP-adresse.

På den måde kan andre ikke se forbindelsen mellem din internettrafik og din computers IP-adresse.

Der findes en række forskellige VPN-programmer. De bedste er abonnementsbaserede og koster fra 50 kroner om måneden og opefter. Der findes dog også gode gratis programmer, men bemærk at de kommer med en begrænsning på enten datamængde eller hastighed.

Gode gratis programmer er Windscribe, Hide.me og Tunnelbear.

ferie - sommerferie - bil med kufferter pexels
Så er der dømt sommerferie. (Foto: Pexels)

2. Brug af åbne og offentligt tilgængelige netvæk

Det her afsnit burde egentlig udelukkende fraråde brugen af åbne og offentligt tilgængelig Wi-Fi spots. Problemet er, at de altid bliver brugt alligevel, og derfor handler dette afsnit i stedet om at begrænse risici.

Brug altid åbne Wi-Fi spots med omtanke, og undgå at indtaste personfølsomme data, når du benytter disse gratis spots.

Log kun på spots, hvor du er sikker på, hvem der udbyder det. Nogen gange – særligt i turistområder – laver hackere åbne WiFi-spots til at lokke turister i en fælde. Disse spots har typisk navne, som får én til at tro, at det tilhører en nærliggende restaurant, café eller et hotel.

Sørg derfor altid for, at stedet du logger på hos, selv har oplyst, at de har en åben Wi-Fi adgang. VPN-programmer er dog altid den bedste løsning i forhold til dette – og de findes også til mobiltelefoner.

pexels.com solbadning - solskoldning solhat
Nyd sommerferien sikkert … (Foto: Pexels)

3. Skjul dine kreditkortoplysninger og logins

Når du bruger dit dankort, logins eller andre personfølsomme data på nettet, bør du have samme mentalitet, som når du bruger dem fysisk.

Du vil formodentlig aldrig vise dit dankort, login eller Nem-ID til personer du ikke kender, og på samme måde er det godt at sløre disse oplysninger på nettet. Der findes rigtig gode programmer til at camouflere dine personlige oplysninger. Et par af dem er MaskMe og Blur.

De fungerer på den måde, at de camouflerer dine oplysninger, når du taster dem ind, så de ikke kan tilgås for uvedkommende. Hvis nogen kigger dig over skulderen, eller har hacket din computer, så ser de ikke de faktiske tal du indtaster, men i stedet nogle tilfældige tal, som disse programmer indtaster for at skule dine data.

ferie internetsikkerhed sommerferie
Pas på, når du går på internettet i udlandet. (Foto: PR)

4. Netbank og E-boks

Det gode ved netbank og E-boks er, at man skal bruge Nem-ID for at foretage overførsler eller lignende.

Problemet er dog, at flere og flere tager et billede af deres Nem-ID, og så gemmer de det på telefonen eller computeren. Dette frarådes på det kraftigeste, da hackere let kan få adgang til dine filer, hvis du ikke tager dine forholdsregler.

Brug altid et sikkert netværk til at tjekke netbank og E-boks og bedst af alt et VPN-program. Læs mere i denne uddybende artikel på Netkablet.dk, hvis du er i tvivl eller vil vide mere.

Men med ovenstående råd er du godt beskyttet på rejsen.

God ferie …

 

Læs også:

Er du rejseklar?

Sommerferie, afslapning, nydelse, sommer, sol, varme

· Mere fra samme kategori ·