Læs også:

Close
Pas på huden i solen eucering (Foto: Eucerin PR) pige sol

Pas nu på huden

Skønhed  | 

Kalenderen siger sommer, og det siger vejrudsigten heldigvis også, og har gjort det længe. Solens varme kan vitterligt mærkes, også på humøret, som bare bliver bedre og bedre i takt med at temperaturen stiger

Vejret har større betydning for humøret end de fleste tror, og derfor er det skønt med det gode vejr. Vejret har ikke kun påvirkning på vores humør, men også stor påvirkning på vores hud. Selvom solens varme føles rigtig dejlig på huden, er det vigtigt at passe godt på.

Solens stråler kan nemlig gøre stor skade på huden, hvis man ikke passer på, og i værste tilfælde kan det føre til kræft. I denne artikel har vi samlet de bedste tips til, hvordan du skal passe på din hud i løbet af sommeren, for at undgå ødelagt hud og skadelige sygdomme.

strand pige sol solbadning hud sommer (Foto: Pxhere)
Tænk dig nu om – og pas på din hud … (Foto: Pxhere)

Husk at drikke rigeligt med vand

Det kan være svært at se sammenhængen, men faktisk har vores væskeindtag rigtig stor betydning for, hvordan vores hud har det. Særligt her i sommervarmen er det vigtigt at drikke en masse vand, og helst gerne vand, hvis du ønsker at have en flot og smidig hud.

Det kan være skadeligt for kroppen at komme i væskemangel, men heldigvis kan du let undgå dette, ved at drikke en masse væske. Hvis du bliver dehydreret, vil din hud begynde at tørre ud, og mange oplever ligeledes, at huden bliver kløende, rød og irriteret. Desuden bliver huden ligeledes mindre elastisk, hvis den mangler væske.

strand sol sommer vand (Foto: Pxhere)
Husk nu at drikke ekstra vand om sommeren. (Foto: Pxhere)

Når du skal holde din væskebalance oppe på de varme sommerdage, er det desuden bedst at drikke vand. Kroppen kan bedst optage vand, og i den forbindelse er det også godt at holde igen med drikke tilsat sukker, da store mængder sukker kan have skadelig effekt på kroppen.

Solcreme er altid vigtig

Solens stråler mod huden kan føles skønt, men i større mængder kan de have en ødelæggende effekt på huden. Derfor er det vigtigt at huske solcremen på de solskinsrige dage, da solcremen hjælper med at beskytte huden.

Solcreme beskytter mod UVA- og UVB-stråler, som begge har skadelige konsekvenser, hvis huden udsættes for meget for af disse stråler.

arm solcreme - creme fingre (Foto: MY DAILY SPACE)
Husk solcremen – hver dag. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det er derfor vigtigt at vælge en solcreme, som beskytter mod begge typer stråler.

UVA-strålerne er kendt for at have påvirkning på hudens elasticitet, og det er ligeledes dem, der fører til rynker og læderhud. UVB-strålerne er dem der gør dig solskoldet, og det siges også, at disse stråler er den primære årsag til hudkræft.

Plej huden med den rette hudpleje

Når du skal passe godt på din hud i sommervarmen, er det vigtigt at anvende de hudplejeprodukter, der passer til din hud. Disse produkter skal gerne give din hud fugt og pleje, så den kan blive klar til en ny dag i solen.

pige sommer solbriller blomster mark (Foto: Pxhere)
Klar til en dag i solen – med den rigtige creme på. (Foto: Pxhere)

Til de varme sommerdage kan det anbefales at bruge plejeprodukter fra Eucerin, der har mere end 100 års erfaring med hudpleje. Deres produkter tilfører masser af fugt til din hud, som i høj grad er ekstra nødvendigt her i sommervarmen. Produkterne er ligeledes velegnede til folk, der døjer med hudproblemer såsom akne, eksem samt  ekstrem tørhed, da de er skabt i samarbejde med dermatologer.

Kilde: Eucerin

Læs også:

Beautynyheder: Augustfund

· Mere fra samme kategori ·