Læs også:

Close
baquettes lele vietnamesisk køkken bog urtekøkken

LêLês vietnamesiske baguette

Mad  | 

De fleste kender sikkert LêLês lækre køkken og restauranter. Men nu kan du selv forsøge dig hjemme med denne opskrift på vietnamesiske baguette

Vi har været så heldige at få fingrene i LêLês egen opskrift. Det er ikke bare et stykke brød med lidt salat, og så er det klaret. Men brug tiden og bliv gode venner med det vietnamesiske køkken. Retten her hedder i øvrigt Bánh mì på vietnamesisk.

Retten er til fire personer

baquettes lele vietnamesisk køkken bog urtekøkken
Lækkert og farverigt ser det ud. (Foto: Columbus Leth)

Det skal du bruge

Ingredienser

4 små lyse baguetter af ren hvede
8 æg
4 skiver leverpostej
2 tomater
4 forårsløg
8 kviste koriander
16 blade af vietnamesisk koriander
(fåes i specialbutikker)
1/2 stor rød chili
smør
4 spiseske soyasauce
2 spiseske chilisate*

Syltede grøntsager

1 stor gulerod
1/2 agurk
2 deciliter vand
1 deciliter eddike
6 spiseskeer rørsukker
1 teske salt

Opskrift på Chilisate

Det skal du bruge

6 store røde chilier
1 knold ingefær – cirka 30 gram
2 stængler citrongræs
2 fed hvidløg
1 lille løg
olie til stegning
3 spiseskeer tørrede chiliflager
2 spiseskeer sesamfrø
1 spiseske tomatpuré
1 spiseske rørsukker
cirka 2 deciliter olie til krukken

Sådan gør du

Hak chili fint eller groft alt efter smag. Hak ingefær, citrongræs, hvidløg og løg meget fint.

Varm en pande med olie, og sautér først ingefær, citrongræs og løg til det er gyldent. Tilsæt begge slags chili, og steg det i cirka 5 minutter over svag varme, uden at det brænder på.

Imens sættes en pande med sesamfrø over. Rist til de er gyldne, og knus dem fint i en morter, så smage af sesam er ekstra kraftig.

Tilsæt derefter sesamfrø, tomatpuré, soja og sukker, og lad det simre over svag varme i cirka 5 minutter mere.

Hæld chilisataeen i en glaskrukke, og hæld cirka 2 deciliter olie over. Luk låget.

TIP
Denne baguette egner sig også godt til madpakken.

Sådan gør du

Lav først de syltede grøntsager ved at blande vand, eddike, rørsukker og salt i en gryde, og lad det koge op. Sluk for blusset, og lad det køle af.

Skyl gulerod og agurk. Skræl gulerod og skær dem begge i tynde skiver. Lad dem gerne ligge natten over i lagen i køleskabet.

Skyl tomater og urterne. Skær tomater i 12 store skiver, chili i skiver, forårsløg i stykker af 4 centimer samt halvér den hvide ende på langs. Plus koriander i store stykker, og pluk bladene fra vietnamesiske koriander.

Lav en urtemix ved at blande de to slags koriander med forårsløgene.

Steg otte spejlæg, og drys salt og peber over.

Flæk baguetterne på midten. Skær dem halvt igennem, så de er åbne, men ikke løsnet fuldstændigt fra hinanden.

Hæld de syltede grøntsager i en sigte, og dem dem dryppe godt af.

Kom en spiseskefuld soja, smør, 1/2 spiseske chilisate og en skive leverpostej i hver baguette.

Fordel derefter fyldet i denne rækkefølge: tomatskiver, to spejlæg, urtemix, chili og syltede grøntsager.

Pak baguetten ind i brunt bagepapir, og servér. Papiret gør det lettere at holde om baguetten, og fyldet løber ikke så nemt ud, mens man spiser.

Velbekomme …

 

Bogen ser således ud:

lele urtekøkken bog gyldendal mad

 

 

Læs også:

Moods indretning

indretning, dekoration, bolig, hjem, danmark, danskere, design, dansk design, personlighed, unik, moodboard, moods, indretning, moods indret med personlighed og harmoni, katrine martensen-larsen, kira brandt, inspiration, bolig, farver, tekstur

· Mere fra samme kategori ·