Læs også:

Close
BAGT HAVREGRØD bog marie melchior

Lækker morgenmad: Bagt havregrød

Mad  | 

Havregrød er godt – men denne bagte er bare så meget bedre. Prøv den, og du bliver helt sikkert fan

Bogen ‘Morgenmad’ skrevet med dygtige Marie Melchior og fotograf Betina Hastoft er fyldt med lækre opskrifter, som nok skal give dig en god start på dagen. Denne opskrift på bagt havregrød kan ende med at blive en ny morgenmadsfavorit. Den er både nem at lave, smager godt og ganske sund.

BAGT HAVREGRØD bog marie melchior
Bagt havregrød er en sund og lækker morgenmad. (Foto: Betina Hastoft)

Opskriften er til 6 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

1 spiseske smør (til at smøre formen med)

200 gram havregryn

100 gram speltflager

1 teske bagepulver

1 teske stødt kanel

1 nip salt

75 gram valnødder (eller de nødder du godt kan lide)

1 deciliter ahornsirup

6 deciliter mælk

1 æg

3 spiseske olie (for eksempel solsikkeolie)

125 gram blåbær

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Smør formen med smør

Bland i en stor skål havregryn speltflager, bagepulver, kanel og salt.

Hak nødderne groft og bland det hele sammen.

Kom det våde ned i det tørre.

Tilsæt blåbær og vend det hele godt sammen.

Fordel blandingen i den smurte form, og bag 30-35 minutter til det har sat sig, og overfladen er blevet gylden.

Server den bagte havregrød med ahornsirup og lidt yoghurt naturel eller skyr.

Velbekomme …

Tip: Alle slags bær kan bruges, men er de større end blåbær, så skær i mindre stykker.

Sådan ser bogen ud – den er fyldt med lækre opskrifter

morgenmad bog opskrift french toast

 

Læs også: Opskrift på lækre og svampede Nutella-cupcakes

· Mere fra samme kategori ·