Læs også:

Close
Drik dig i balance: Urtete om morgenen – G&T om aftenen. (Foto: Polfoto, All Over)

Drik dig i balance: Urtete om morgenen – G&T om aftenen

Sundhed  | 

Du kender måske til principperne i Alkaline og andre diæter med fokus på at afbalancere kroppen, men kender du vores personlige favorit? Læs og lær, hvad en af Pukkas grundlæggere, Tim Westwell, gør for at holde sig sund

Der er et ton af regler og retningslinjer, når du vil spise efter Alkaline-princippet, som er en diæt, der har en stor fanbase verden over. Sundhedsguruer og kendte elsker at spise og drikke kroppen i balance, men det kan altså gøres nemmere, end det lyder.

Tim Westwell, der er kendt for sin store viden om urter – som han blandt andet har brugt til at skabe temærket Pukka sammen med kollegaen Sebastian Pole – er velrespekteret for sit sundhedssyn og forsøger selv at afbalancere kroppen gennem sin kost. Hans version er lettere at overholde.

– Det handler om ikke at være for ekstrem. Vi (Sebastian Pole og Tim selv), plejer at sige sådan her til folk: Tag en G&T om aftenen og en urtete om morgenen, og så udbalancerer det meget godt, siger Tim Westwell til MY DAILY SPACE.

Læs også: Unge danskere er vilde med modediæter

Hvad f*** er Alkaline?
Grundlæggende handler Alkaline om, at du spiser mad, som indeholder ingen eller meget lidt syre. Mandler, avocado, broccoli, asparges, hørfrø, kål, ingefær og glutenfrit brød er eksempler på mad, der kan indgå i en Alkaline-diæt.
bembu.com

Få balance i din kost

Tim Westwell har spist sig i balance, siden han var 26 år gammel og fik konstateret en kronisk gigtsygdom i ryggen. Da fik han øjnene op for de urter, som i dag danner basis for det populære temærke Pukka. Det var også da, han fandt ud af, at den ellers så sunde appelsinjuice måske slet ikke var så god for ham, som han gik og troede.

– Jeg plejede at drikke en masse appelsinjuice, før jeg havde den her sygdom, fordi det er rigtig sundt og fyldt med C-vitamin – så jeg tænkte, det var en god måde at starte dagen på. Men det var ikke godt for mig. For der er meget syre i, og jeg havde brug for balance i min krop, fortæller Tim Westwell.

Læs også: 10 ting, der ikke er så sunde, som du tror

Hans læge havde givet ham noget medicin, som gjorde Tim dårlig. Det ødelagde hans mave og gav bivirkninger, så han følte sig uklar i hovedet. Det blev starten på hans store interesse for planter.

– Så jeg begyndte at udforske urter og ernæring. At kigge uden for sundhedssystemet for at finde en løsning.

I dag spiser Tim Westwell efter Alkaline-princippet, men altså sin egen fortolkning af diæten.

– Jeg følger det nogenlunde. Jeg undgår for eksempel tomater. Men jeg er glad for en god karryret. En god, krydret karryret. Så det handler i det hele taget bare om at finde balancen. Om ikke at være for ekstrem.

tim westwell
MY DAILY SPACE mødte Pukkas Tim Westwell i København til en snak om urter, te og G&T. (Foto: Privat)

Før sin store succes med Pukka, arbejdede Tim Westwell med computere. Et job, som han var træt af, da han en dag satte en annonce i avisen, hvor han ledte efter en forretningspartner, der havde samme sundhedsinteresse. En annonce, der skulle vise sig at ændre hans liv og måske også den måde, andre opfatter og bruger urter og planter.

– Annoncen hed Business Organics, og jeg ledte efter nogen, der havde en ide til at vokse på en sund måde. Jeg fik ét svar, og det var fra Sebastian. Han sagde: “Jeg har en ide”, og så mødtes vi.

Det var i slutningen af 2001, og i 2002 stod Sebastian Pole og Tim Westwell med deres første, egenproducerede Pukka-te.

– Da vi startede, bryggede Sebastian teen i sit køkken, og jeg styrede virksomheden fra ekstraværelset i min lejlighed i Bristol, fortæller Tim Westwell.

Urter i det 21. århundrede

I dag får Pukka 150 forskellige urter fra 30 forskellige lande. Virksomheden har laboratorier, læger og forskere, og den lille kontaktannonce har vist sig at være en af Tims allerbedste ideer.

– Vi opfinder ikke nye smagsvarianter, for urterne er jo i naturen og har været her i tusind år. Vi tilpasser dem bare den vestlige smag. Hvis noget er godt for dig, smager det tit dårligt – vi sammensætter det, så det er rigtig godt for dig, men også smager godt. Så det opmuntrer dig til at passe mere på dig selv, forklarer Tim Westwell.

– Der er mange gamle urter, som vi har glemt. Dem prøver vi at få frem igen. Det er ikke nye urter, men det er urter, vi har mistet kontakten til. Jeg har bare taget dem med ind i det 21. århundrede.

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·