Læs også:

Close
houzz bambus

Bambus i boligen: Indret med de gyldne rør

Bolig  | 

Bambus er igen stort i boligindretningen, og det smukke gyldne materiale har fundet vej i både velkendte og nye udgaver. Få gode tips her

Af: Trine Hav Christensen, Houzz.dk

I en lang periode var bambusmøbler dømt ude som et småkikset levn fra 1970’erne, men det naturlige materiale har fået en renæssance og bliver nu brugt af både store møbeldesignere og mere kommercielle møbelhuse.
Bambus har nemlig en fantastisk evne til at smelte ind i rummets indretning og tilføre en diskret varme og naturlighed.

Desuden er det et utroligt holdbart og alsidigt materiale. Se her, hvordan du kan bruge bambusmøbler i din indretning.

Bambus vokser i tropiske og subtropiske egne over det meste af verden og kan vokse op til en meter om dagen. Den hurtigst voksende bambus, man har observeret, voksede 121 cm på 24 timer. Der findes cirka 1.000 arter af bambus fordelt på 90 slægter, som alle tilhører græsfamilien. Bambus vokser både i naturskove og plantager, og de lange stængler er hule og hårde som ben.

Fremhæv detaljerne

Bambus har en smuk gylden farve, som passer ind i stort set alle farvepaletter. Miks eventuelt det naturlige bambus med nuancer fra den sommerfriske, klare himmel. Ved at male væggene i en farve, giver du formerne på dit bambusmøbel kontrast og fremhæver dermed detaljerne.

Hyggelige og bløde læsestunder

Bambus giver en hyggelig og afslappet stemning, så det er oplagt at invitere til tilbagelænede stunder med en hængestol som denne. Indret stolen med en masse bløde puder og tæpper – og understreg 1970’er-udtrykket med rustik keramik i naturlige farver, her fra danske Broste Copenhagen.

Her kan du også få inspiration til køb af bamboo eller bambusmøbler (som det jo hedder på godt dansk) – se mere her: Læs om Lene Bjerre bambusmøbler

Bambus til alle stemninger

Der findes utallige varianter af bambusstole, og hvis du er heldig, kan du få fingrene i en skulpturel og original version som denne. Bambus behøver ikke at skabe en bohemestemning – det er et spørgsmål om at blande materialet med moderne, enkle former, hvide vægge og nutidig kunst.

En lille bohemeoase

Sommeren er ikke ovre endnu, så der er stadig tid til at skabe en lille oase i haven. En bambusbænk er alsidig og passer til både hjemmets indretning og som havemøbel. Hæng florlet stof op i træerne eller buskene, og fremhæv den bløde stemning med en masse tæpper og puder.

Spring Summer 2015 - lookbook

Bliv inspireret af tusindvis af flotte altaner i Houzz’ store billedarkiv.

Organiske former

Den helt klassiske bambusstol har organiske former, som indbyder til fuldstændig afslapning. Fremhæv stemningen af 1970’erne ved at indrette med lamper, tæpper og keramik med tekstur. Ved at vælge farver som himmelblå og sort undgår du, at looket bliver en pastiche på bohemestilen.

En asiatisk udsigt

Alle husets rum kan nyde godt af lidt bambus – selv udsigten til de friske, grønne stænger er smuk. Her får det hvide, moderne badeværelse modspil med udsigten til den grønne farve, hvilket desuden skaber en mere asiatisk stemning i rummet.

Se også: Hvorfor er så mange nordiske badeværelser hvide og kedelige?

Grafiske, luksuriøse undertoner

Ved at indrette med bambus i badeværelset giver du straks rummet et asiatisk præg. Her giver bambusrørene en grafisk effekt i brusenichen, og de gyldne toner er gentaget i håndvasken og fletkurven under bordet. Miks udtrykket med helt hvide håndklæder for en stemning af luksuriøst hotelbadeværelse.

Entre med klassiske undertoner

Entreen kan være lidt svær at indrette, da rummet jo primært er et gennemgangsrum. Her er en bambusbænk et rigtig godt bud, da det er et anvendeligt møbel med klassiske undertoner. Anskaf gerne en hynde i en smuk, naturlig farve – og giv bænken kant med mønstrede puder.

Herskabelig og japansk

Bambus har en elegant og diskret fremtoning, som formår at smelte ind i stort set alle stilretninger. Denne dagligstue har en meget selvsikker og gennemført stil med klassisk romantik og et japansk tvist. Fremhæv gerne dit smukke bambusmøbel med en stor plakat, som hylder de elegante, grønne bambusstænger.

Læs også: Pift stuen op på budget – 8 simple tips til under 1.000 kroner

Slå to fluer med ét smæk

Tapeter er en kæmpe trend, så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og mikse de to tendenser? Den gyldne bambus breder sig dynamisk og elegant på de mørke vægge og efterlader en dekadent luksusfornemmelse i rummet. Samtidig har spejlet en diskret bambusramme, hvilket fremhæver den japanske stemning.

 

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·