Læs også:

Close
KrebsehalerKrebsehaler holms salater bog

Sommermad: Krebsehaler med kikærtepasta

Mad  | 

Krebsehaler med kikærtepasta er super nem og lækker sommermad til en varm dag

Vi har været så heldige at få fat i fingrene på Claus Holms opskrift på krebsehaler med kikærtepasta fra hans nye bog Holms Salater.

Opskriften er til 2 personer

KrebsehalerKrebsehaler holms salater bog
Krebsehaler er en lækker og nem sommerret. (Foto: David Bering)

Det skal du bruge

Ingredienser
250 gram kikærtepasta (kan du ikke finde dem i butikkerne, så kan fuldkornspasta nemt bruges)
200 gram aspargesbroccoli
salt og peber
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spiseske æbleeddike
2 deciliter olivenolie
1 teske dijonsennep
1 økologisk appelsin
300 gram kogte krebsehaler, kan købes hos fiskehandleren, eller du koger dem selv

Sådan gør du

Kog kikærtepastaen som anvist på pakken.

Steg pastaen på en varm pande med olivenolie og aspargesbroccoli i cirka 5 minutter og krydr med salt og peber.

Pil skalotteløgene og skær dem i skiver.

Pil hvidløgene og hak dem fint.

Pisk æbleeddike, olivenolie, salt, peber, sennep og appelsinsaft.

Vend skalotteløg og hvidløg i og lad det trække 3 minutter.

Kom resten af dressingen over krebsehalerne og vend det hele sammen på panden i de sidste 2 minutter.

Anret i en dyb tallerken med de marinerede skalotteløg på toppen, appelsinskal og frisk sort peber.

Tip: Hvis du har lyst, kan du bruge masser af parmesan her. Du kan også bruge tigerrejer eller rejer, hvis du ikke er til krebsehaler.

Velbekomme …

Bogen ser således ud, hvis du kunne tænke dig flere opskrifter:

Holms salater - bog - claus holm

 

Læs også:

Anti-inflammatorisk kost

· Mere fra samme kategori ·