Læs også:

Close
havtorn havtornesaft

Lækkersulten: Lav havtornis

Mad  | 

Sommer er lig med is – is i spandevis. En dag hvor jeg var i sommerhuset, smagte jeg en havtornis hos den lokale iskiosk. Den var god!

Siden da har jeg gået og tænkt på, at den måtte man da kunne lave selv. Så som sagt så gjort. Og du kan godt glæde dig. For havtorn er for det første mega sundt, men det smager også dejlig friskt. En ekstra bonus er også, at den rent faktisk ikke er særlig svær at lave. Så her får du min version, som sad i første hug. Den smagte mega godt, skulle jeg hilse og sige.

Lav hjemmelavet is med havtorn. (Foto: Polfoto)

Det skal du bruge

Ingredienser

1/2 liter piskefløde
4 æggeblommer
4 spiseske vaniljesukker
6 spiseske rørsukker
En smule finthakket citronskal af en økologisk citron
4 små stykker chokolade – lys/mørk/nougat (hvad du kan lide)
3 deciliter havtornedrik

havtorn havtornesaft
Sådan ser en færdig saft ud, du kan købe. (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

1. Start med at finde ud af, hvordan du vil servere den. I små glasskåle – som ispinde eller en stor rund form. Jeg valgte af nød en rund form, men jeg kan forestille mig, at små skåle vil klæde isen mega godt med de farver, hvis den vendes ud af dem på en tallerken, når den skal serveres.

2. Start med at lave havtornesiruppen. Kom to deciliter af saften i en gryde med tre spiseskeer rørsukker og en spiseske vaniljesukker samt lidt citronskal. Lav det komme op at koge og boble lidt. Og sluk så. Kom op i en lille kande og lad det køle helt af, til det er blevet klistret som karamel.

3. Pisk fløden stiv.

4. Pisk derefter blommerne med tre spiseskeer sukker og tre spiseskeer vaniljesukker.

fløde æggeblommer havtorn havtorneis
Lav tingene i hver sin skål. (Foto: MY DAILY SPACE)

5. Hak chokolade fint, eller som du kan lide det. Kan du godt lide større chuncky stykker, så brug lidt mere.

chokolade havtorn - havtorneis
Du kommer så meget chokolade i, som du kan lide. (Foto: MY DAILY SPACE)

6. Bland derefter flødeskum og æggemasse forsigtigt sammen, og kom det op i en form. Bland derefter forsigtigt den sidste deciliter af saften (ikke siruppen) i.

7. Sæt i fryser. Og lad indfryse cirka 20 minutter. Tag formen ud og vend halvdelen af siruppen forsigtigt i. Den skal ikke “røres ud” men bare let vendes i. Kom også chokoladen i, og kom i fryser igen.

havtorneis havtorn
En lækker blanding bliver snart til is. (Foto: MY DAILY SPACE)

8. Lad fryse 20 minutter mere og kom så forsigtigt det sidste sirup i.

9. Den skal fryse cirka fire-fem timer i alt. Jeg havde kun fire timer, for så kom gæsterne, og det gik lige.

havtorn havtornesaft
Så er der serveret is. (Foto: MY DAILY SPACE)
TIP:

Hvis du vil lave isen i ispindeforme, så er det svært at lave hele det “ud og ind af fryser et par gange-show”, så jeg ville bare vende chokolade og sirup i med det samme.

Læs også: Tørstig … Lav en lækker iskaffe

· Mere fra samme kategori ·