Læs også:

Close

Kulturguide: Oplevelser i juni 2018

Kultur  | 

Kulturguiden for juni 2018 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i juni 2018, så er du kommet det rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i juni 2018 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i juni 2018 i København

Distortion

Der bliver gang i gaden, når Distortion endnu en gang løber af stablen i juni. (Foto: Polfoto)

Den 30. maj til 3. juni. Fri entré.

Traditionen tro forvandles København i begyndelsen af juni til en kæmpe gadefest med masser af fede oplevelser. Gadefesterne, der foregår på Nørrebro onsdag og Vesterbro torsdag, er som altid gratis at deltage i, men det er god stil at købe et gadearmbånd, der både giver dig fordele i barerne og støtter arrangementet.

Læs mere om Distortion her.

Fredagsrock i Tivoli

Fredagsrock i Tivoli (Foto: Tivoli)
Tag til Fredagsrock i Tivoli. (Foto: Tivoli)

Hver fredag. Entré 175 kroner.

Hele sommeren kan du tage til Fredagsrock i Tivoli, hvor nogle af de største danske og udenlandske kunstnere afholder koncerter. I juni får Tivoli besøg af Kesi og Hugo Helmig, The Hollywood Vampires, Marie Key, Stine Bramsen og Barbara Moleko samt Magtens Korridorer.

Læs mere om Fredagsrock her.

Havnerundfart

Havnerundfart, kanalrundfart
En tur på havnerundfart rundt i vores dejlige hovedstad er perfekt, hvis man lige har brug for en pause. (Foto: MY DAILY SPACE)

Åbent hele året. Entré 50 kroner.

Tag en pause, køb en is og sæt dig godt til rette i en af Netto-Bådene på havnerundfart, hvor du får muligheden for at se København og alle seværdighederne fra søsiden. Det er perfekt en varm sommerdag. Men husk solcremen! Der er guide ombord, som både taler dansk, engelsk og tysk.

Læs mere om Netto-bådene her.

Botanisk Have

Botanisk Have
Tag en tur i Botanisk Have, som både er smuk og gratis! (Foto: MY DAILY SPACE)

Åbent hele året. Fri entré.

I Botanisk Have i København kan du bruge mange timer på at kigge på smukke gamle træer, flotte og gamle rosensorter, stauder og andre planter. Haven fylder i alt 5.000 m2, hvoraf de 2000 m2 er tilgængeligt for offentligheden. Og udover at Botanisk Have er mega smuk, så er entréen også gratis. Vær dog opmærksom på, at flere af Botanisk Haves væksthuse er midlertidigt lukket pga. renovering.

Læs mere om Botanisk Have her.

Havnebadet Islands Brygge

Weekendsjov
Hop i badetøjet og tag et smut fordi Havnebadet på Islandsbrygge. (Foto: Polfoto)

Åbent hele året. Fri entré.

Pak en lækker picnickurv, hop i badetøjet, tag din veninde under armen og tag afsted til Havnebadet Islands Brygge. Her kan I nyde sommeren og det dejlige havnebad med udsigt til byens bygninger og livet på havnen på Islands Brygge.

Læs mere om Havnebadet Islands Brygge her.

Glyptoteket

Glyptoteket
Vær kulturel og giv Glyptoteket et visit. (Foto: MY DAILY SPACE)

Åbent hele året. Entré 115 kroner. Fri entré om tirsdagen.

Tag på Glyptoteket og oplev samlingen af over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande, som blandt andet består af flotte marmorkroppe og malerier, mumier og middelhavsstemning. Trænger du til en lille pause undervejs, kan du gå op på tagterrassen og få noget koldt at drikke, mens du kigger ud over København.

Læs mere om Glyptoteket her.

Oplevelser i juni 2018 i Aarhus

Roséfestival

middag, rose, rosé, rosévin, vin, vinglas, hygge, stearinlys, gæster, besøg, borddækning
Var der nogle, der sagde rosé? (Foto: Pexels)

Den 16. juni. Entré 125 kr.

Festival? Ja tak. Rosé? Ja tak. Roséfestival? JA TAK! For anden gang i år afholder Kjær Sommerfeldt en roséfestival i Aarhus. Så hvis du er så heldig, at du enten bor i Aarhus, eller tilfældigvis lige kommer forbi, så er denne festival et must!

Læs mere om Roséfestivalen her.

Volume Gadefestival

Aarhus europæisk kulturhovedstad 2017 - Godsbanen
Volume Gadefestival bliver afholdt ved området omkring Godsbanen. (Foto: All Over)

Den 30. juni. Entré 80 kroner.

Hele området ved Godsbanen i Aarhus bliver spændt op til lir og en fed gadefestival. Volume Gadefestival bliver større og vildere end nogensinde før, og der bliver skruet op for kvaliteten af gadefestivalen, skabt på nabolagets principper.

Læs mere om Volume Gadefestivalen her.

Vestergadefesten 2018

billige, gratis, oplevelser, budget, guide, kultur, kulturguide,
Til Vestergadefesten kan du blandt andet gøre et kup på loppemarkedet. (Pexels)

Den 2. juni. Fri entré.

Løberen rulles ud, når en af Aarhus’ mest hyggelige gader inviterer alle til Vestergadefesten. Her kan man forvente livemusik, streetfood, loppemarkeder, kunsthåndværk, gadesalg samt mange andre hyggelige og spændende aktiviteter for alle.

Læs mere om Vestergadefesten her.

Verdensbilleder

Aarhus europæisk kulturhovedstad 2017
Ved festivalen Verdensbilleder kan du komme og nyde stemningen i Aarhus’ gader. (Foto: Polfoto)

Den 1. juni til 2. juni. Fri entré.

Ved festivalen Verdensbilleder, kan der opleves musik, dans og masser af andet underholdning på gaderne i Aarhus. Verdensbilleder sætter fokus på hele verden med indslag, som både er gastronomiske og kulturelle. Kom og nyd stemningen, eller gør et kup i en af byens mange butikker, som har åbent helt frem til midnat.

Læs mere om Verdensbilleder her.

Aarhus Pride

Tag med til Aarhus Pride og hav en fest! (Foto: All Over Press)

Den 2. juni. Entré 100 kroner.

Til Aarhus Pride kan du være med til at hylde mangfoldigheden samt opleve LGBT-kulturen. Den festlige og sjove parade skal igennem Aarhus og slutter på Officerspladsen, hvor der er udsigt til kunstmuseet ARoS og den flotte regnbue. Så hop i dit vildeste outfit og ha’ en fest!

Læs mere om Aarhus Pride her.

Vin-marked

Rødvin, vin, flasker, alkohol
Oplev vin-markedet i Aarhus. (Foto: Pexels)

Den 15. juni. Entré 40 kroner.

Ved vin-markedet i Aarhus, kan du købe og nyde nye og spændende vine, samt høre om de mange trends der findes inden for vin-verden. Man kan købe vin på flaske samt vinglas, hvor man efterfølgende kan sidde ved vin-markedet og nyde vinen, alt i mens man nyder underholdningen, som blandt andet består af liveshow, musik og taler.

Læs mere om vin-markedet her.

Oplevelser i juni 2018 i Odense

Torvedag

Grøntsager
På torvedag i Odense kan du køber en masse friske grøntsager samt frugter. (Foto: Pexels)

Hele året. Fri entré.

Hele året er der hver lørdag og onsdag torvedag på Sorte Brødre Torv, der ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan man købe alt den friske frugt og grøntsager, som hjerter begærer. Desuden kan der også købes frisk fisk og forskellige slags oste. Mums!

Læs mere om torvedagen her.

Odenseløbet

eventyrløbet, løb, træning, odense
Odenseløbet er et nyt byløb i Odense. (Foto: Polfoto)

Den 3. juni. Entré 195 kroner.

Oplev Odenseløbet, som er et nyt byløb med tre forskellige ruter på henholdsvis 5, 10 eller 15 kilometer. Alle ruterne bevæger sig igennem Odenses naturskønne områder. Løbet starter klokken 11.00 ved Kongens Have.

Læs mere om Odenseløbet her.

Loppemarked i Dronningensgade

Tag til loppemarkedet i Dronningensgade og gør et kup. (Foto: Polfoto)

Den 17. juni. Fri entré.

Det store loppemarked i Dronningensgade vender i år tilbage. Tag afsted og gør et kup, samtidig med du nyder sommeren og måske får en lille sludder for en sladder med din genbo.

Læs mere om loppemarkedet her.

Læs også: VOGUE Like a Painting: Æstetikken er i højsædet

Læs også: I Feel Pretty: Bodyshaming og selvopfattelse er i fokus

· Mere fra samme kategori ·